سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاریجانی در مراسم گرامیداشت مقام محیط‌بانان:

سازمان حفاظت محیط‌زیست سازمانی تفننی نیست/ محیط‌بانان ضابطان قوه قضائیه هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مغفول واقع شدن محیط‌زیست، گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست برای کشور یک سازمان تفننی نبوده، بلکه یک سازمان ضروری است که مسئولیت حفاظت از نظم طبیعی کشور را برعهده دارد.

به گزارش حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه 7 مهر) در مراسم گرامیداشت مقام محیط‌بانان با بیان اینکه محیط‌زیست به عنوان مسئله‌ای مهم در کشور مغفول واقع شده است، گفت: موضوع محیط‌زیست و توجه به آن یکی از نیازهای اساسی کشور است که باید به آن توجه بیشتری صورت گیرد.
 
وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست برای کشور یک سازمان ضروری است و نه یک سازمان تفننی، تصریح کرد: مسئولان سازمان محیط‌زیست مسئولیت حفاظت از نظم طبیعی کشور را برعهده دارند، نظم طبیعی که خداوند در عالم قرار داده و انسان بخشی از آن است؛ در دوران جدید این نظم طبیعی با دخالت انسان دچار تغییر و تحول شده که سرعت گرفتن کارها و پیشرفت برخی امور از این مورد دخالت‌ها است اما برخی آسیب‌ها و صدمات مانند تغییر آب و هوا نیز بر محیط‌زیست تحمیل شده است.
 
لاریجانی تصریح کرد: دخالت در طبیعت به قدری زیاد شده است که برخی از گونه‌های جانوری به کلی از بین رفته و این وضعیت شرایط زندگی و آرامش روانی انسان‌ها را تهدید می‌کند.
 
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه انسان‌ها در صورت وجود نظم طبیعی در محیط‌زیست آرامش خواهند داشت، گفت: امروزه به واسطه برهم خوردن این نظم طبیعی و فاصله گرفتن انسان‌ها از طبیعت، اضطراب و ناآرامی بشر یکی از مشکلات جوامع است و به همین علت انسان‌ها بیشتر تمایل به سفر کردن و بودن در محیط‌زیست دارند.
 
لاریجانی با تاکید بر اهمیت وظیفه سازمان محیط‌زیست برای حفظ و فراهم کردن شرایط طبیعی زندگی انسان‌ها، ادامه داد: اگر این شرایط طبیعی حفظ نشود اضطراب و نگرانی بشر افزایش می‌یابد.
 
وی با یادآوری اینکه مدل زندگی شهرنشینی و توسعه کشور به طبیعت تعدی می‌کند، تصریح کرد: در برخی موارد به منظور توسعه کشور چاره‌ای نیست و باید در طبیعت دستکاری شود و محیط‌زیست برای توسعه کشور باید هزینه‌هایی پرداخت کند.
 
لاریجانی گفت: البته زمینه‌سازی برای توسعه کشور آدابی دارد که کشورهای توسعه‌یافته توانسته‌اند با به‌کارگیری این آداب و حداقل هزینه‌ها با حفظ محیط‌زیست، توسعه پایدار را رقم بزنند نه اینکه مانند شهر تهران، آلودگی هوا را تا حد بحرانی افزایش دهند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بخش دیگر از تعدی‌هایی که به طبیعت و محیط‌زیست صورت می‌گیرد، غیرقانونی و غیرضروری است، اینکه افرادی چون سلاح دارند به جان گونه‌های گیاهی و جانوری بیفتند، دیگر ضرورت شهرنشینی و توسعه نیست، بلکه اینگونه رفتارها تعدی و سوءاستفاده است.

محکوم شدن محیط بانان از نظر قضایی به دلیل درگیری با متخلفان قابل قبول نیست
 
وی با تاکید بر ارج نهادن به خدمات ارزشمند محیط‌بانان به علت کار پرمشقتی که دارند، افزود: محیط‌بانان ضابطان قوه قضائیه محسوب می‌شوند، بر این اساس اگر در راستای انجام وظیفه خود با متخلفان درگیری پیدا کنند و از لحاظ قضایی دچار مشکل شوند، قابل قبول نیست.
 
لاریجانی تصریح کرد: در این راستا اگر احتیاج به وضع قوانین جدیدی باشد، مجلس شورای اسلامی برای تصویب این قانون اعلام آمادگی می‌کند و رئیس سازمان محیط‌زیست پیشنهادات لازم را به مجلس ارائه کند.
 
وی با یادآوری اینکه درخصوص حفاظت از محیط‌زیست باید با افرادی که محیط‌زیست را به مخاطره می‌اندازند برخورد جدی صورت گیرد، گفت: لازم است در این زمینه در برخورد با افراد خاطی و متخلف طبقه‌بندی صورت گیرد چرا که ما از لحاظ منابع طبیعی و جنگل‌ها با محدودیت بسیاری مواجه هستیم.
 
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: به منظور حفظ گونه‌های جانوری لازم است هر گونه شکار ممنوع اعلام شود، چرا که امروزه کمتر کسی برای معیشت خود شکار می‌کند و اکثر افراد برای تفنن، سرگرمی و تفریح شکار می‌کنند، اگر سازمان محیط‌زیست در این رابطه پیشنهادات خود را ارائه کند، ما در مجلس از این پیشنهادها حمایت خواهیم کرد.
 
وی با یادآوری اینکه در شروع به کار خانم ابتکار در سازمان حفاظت محیط‌زیست بر حفظ جنگل‌ها و منابع طبیعی تاکید داشتم، تصریح کرد: درست است که بخشی از این منابع به مرور زمان پیر می‌شوند و از بین می‌روند اما باید با مراقبت دقیق مانع تخریب شدید جنگل‌ها شد.
 
لاریجانی با بیان اینکه تعدی به طبیعت برای نسل‌های آینده بسیار مخرب است، گفت: وضع ضوابط مقطعی برای برخورد با مخربان محیط‌زیست ضروری است و برای حفظ محیط‌زیست باید سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام گیرد، شاید این بحث در گذشته حاشیه‌نشین توسعه محسوب می‌شد، اما امروز اگر به محیط‌زیست به‌عنوان متن توسعه نگاه نکنیم، به توسعه پایدار دست نخواهیم یافت.
 
وی تاکید کرد: توسعه صنعتی برای رفع بیکاری و افزایش رونق اقتصادی، ضروری است، اما این اقدامات باید با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی صورت گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه ما کشوری هستیم که دارای معادن غنی و ذخایر نفتی و گازی هستیم، بر لزوم توجه به معادن و بهره‌برداری صحیح از این منابع به منظور توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال تاکید کرد و گفت: درآمدزایی یکی از اصول مهم برای حفظ محیط‌زیست و حل مشکلات این بخش است، باید توجه داشت اگر نرخ رشد اقتصادی کشور افزایش نیابد، نمی‌توانیم چنین مشکلاتی را برطرف کنیم.
 
لاریجانی با اشاره به اینکه گلایه شما محیط‌بانان نسبت به پایین بودن حقوق به علت کمبود بودجه به حق است، تصریح کرد: این موضوع ناشی از این می‌شود که وضع درآمدی کشور مناسب نیست و در حال حاضر بیشتر به درآمدها و بودجه‌های نفتی اتکا می‌شود، در حالی که باید بهره‌برداری از معادن با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه در بودجه سال 94 و برنامه ششم به معادن توجه خاصی خواهیم داشت، افزود: سازمان محیط‌زیست باید از این ظرفیت استفاده و در کنار رعایت نکات زیست‌محیطی بهره‌برداری از معادن را تسهیل کند.
 
رئیس نهاد قانونگذاری با یادآوری اینکه در فصل بودجه‌ریزی قرار داریم و دولت لایحه‌هایی برای تبصره‌های مختلف بودجه به مجلس ارائه کرده است، گفت: شما می‌توانید با استفاده از ابتکاراتی صحیح، جهشی در بودجه سازمان محیط‌زیست ایجاد کنید و اگر در این رابطه پیشنهادهایی دارید، در طول روزهای آینده به مجلس شورای اسلامی ارائه کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.