سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراخوان سازمان بهداشت جهانی به کاهش مصرف نمک

نمک با افزایش فشار خون خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را زیاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، سازمان بهداشت جهانی در آستانه روز جهانی قلب (هفتم مهر) از تمام کشورهای جهان خواسته تا سال ۲۰۲۵ مصرف نمک را سی درصد کاهش دهند. 

این سازمان می‌گوید در بسیاری از کشورهای دنیا هشتاد درصد نمک مصرفی در دنیا بعلت خوردن غذاهاییست که از بیرون خریداری می‌شوند، غذاهایی مثل نان، پنیر، انواع سس و گوشت‌های فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس. 

در بیانیه‌ای که سازمان بهداشت جهانی امروز (پنج‌شنبه سوم مهر، ۲۵ سپتامبر) منتشر کرد آمده بیماری‌های غیر واگیر مثل بیماری‌های قلبی و سکته مغزی مهم‌ترین علل مرگ‌های زودرس در قرن بیست و یکم هستند. 

سازمان بهداشت جهانی در این بیانیه از دولت‌های جهان خواسته تا در راه اجرای این برنامه کوشش خود را به کار گیرند. 

این سازمان از صنایع غذایی نیز خواست تا با همکاری با سامان بهداشت جهانی و دولت‌ها مصرف نمک را در تولیدات خود به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند. 

توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در باره نمک: توجه به برچسب مواد غذایی از نظر میزان نمک، برچیدن نمکدان و سوس از سفره‌ها، عدم مصرف نمک حین پخت غذا در منزل، کاهش مصرف خوراکی‌های شور، عادات دادن ذائقه کودکان به غذای کم نمک، با پرهیز از نمک زدن به غذا و با کاهش خرید خوردنی‌ها و غذاهای آماده می‌باشد. 

برنامه جهانی کاهش بیماری‌های واگیر ۹ هدف را تا سال ۲۰۱۵ تعیین کرده که یکی از آن‌ها کاهش مصرف سی درصدی نمک است. 

به گفته دکتر اُلگ چستنوف معاون بیکاری‌های غیرواگیر و سلامت روان سازمان بهداشت جهانی «اگر کاهش سی درصدی مصرف نمک تا سال ۲۰۲۵ محقق شود جان میلیون‌ها نفر نجات پیدا خواهد کرد.» 

دکتر چستنوف می‌گوید: نمک تقریبا در تمام چیزهایی که ما می‌خوریم هست، یا بعلت اینکه خوردنی‌های آماده یا غذاهای فرآوری شده شور هستند، یا به این دلیل که ما در خانه به غذاهایی که تهیه می‌کنیم نمک می‌زنیم. 

سالانه حدود دو میلیون نفر در دنیا جان خود را بعلت مصرف بیش از حد نمک از دست می‌دهند. 

در دنیا بطور متوسط هر نفر روزی ده گرم نمک مصرف می‌کند و سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که مجموع نمک مصرفی در خوردنی‌هایی که خریداری می‌شوند، در غذاهای آماده (فست فود) و در غذاهایی که در منزل تهیه می‌شوند کمتر از پنج گرم در روز باشد، یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری در روز. 

در مورد کودکان و نوجوانان دو تا پانزده سال توصیه بر این است که مصرف روزانه حتی از این هم کمتر باشد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.