سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سایه تولید علم بر میز مذاکرات جهانی

از جمله شاخص‌های پیشرفت یا عقب‌ماندگی هر کشوری، وضعیت تولید علم در آن است که توسط پایگاه‌های معتبر علمی جهانی در بازه‌های زمانی خاصی منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ تولید علم به مثابه قدرت نرمی می‌ماند که با افزایش آن، کشور به دفاع همه جانبه مسلح شده و احساس اقتدار ملی در ایرانیان متبلور می‌شود، درواقع با تولید علم کشور از واردات علم و تکنولوژی بی‌نیاز شده و قادر به مقابله در برابر جنگ نرم خواهد بود بنابراین با افزایش تولید علم و حرکت به سمت دستیابی به مرجعیت علمی جهان، افق‌های روشنی ترسیم می‌شود، اما ترسیم آن نیازمند تربیت محققان، افزایش سطح سواد علمی دانشجویان و ایجاد نظام آموزشی مناسب است. 

عبدالحسن شاهوردی، معاونت پژوهش و آموزش پژوهشگاه رویان در برنامه «افق روشن» گروه سلامت اجتماعی رادیو سلامت درباره اینکه با تولید علم چگونه شرایط مقابله با جنگ نرم فراهم می‌شود، گفت: اساس ما باید بر اساس دانایی باشد باید برای تولید علم و رسیدن به جامعه ایده آل برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد. نکته مهم این است که در مقاطع تحصیلی به جای حافظه محوری باید تعقل و تعمق پرورش یابد؛ زیرا نیروی انسانی که بر اساس تعقل و تعمق پرورش یابند سرمایه‌ای محسوب می‌شوند که اقتدار ملی را ایجاد می‌کند. 

معاونت پژوهش و آموزش پژوهشگاه رویان در خصوص تبدیل تولید علم به یکی از گفتمان‌های اصلی جامعه گفت: روزگاری تکنولوزی در دنیا حرف اول را می‌زد اما امروز انقلاب‌های علمی دنیا در زمینه پزشکی روی می‌دهد، برای رسیدن به این هدف باید مزیت‌های نسبی کشور شناسایی شده و روی آن سرمایه گذاری کرد. مثلا با شناسایی مزیت‌های حوزه بهداشت، کشاورزی، نفت و تبدیل آن به دانش، خواهیم توانست در تعاملات بین المللی با اهرم‌های فشار مقابله کنیم.

وی افزود: با رسیدن به هدف قدرت تولید علمی، حرفی برا ی گفتن در جهان خواهیم داشت زیرا امروز بر سر میز هر مذاکره‌ای، تولید علم سایه انداخته و با رسیدن ما به این مرحله پرچم ایران در محامع جهانی برافراشته خواهد شد. 

شاهورید تاکید کرد: جنگ نرم در واقع جنگی است که کشور‌های متخاصم مانع رشد کشور مقابل می‌شوند بنابراین ما برای مقابله با این ترفند باید نیروی انسانی توانمند و متعهد تربیت کنیم و این باور را به نسل‌های آینده نیز منتقل کنیم. 

براساس چشم انداز علم و فناوری ایران در افق ۱۴۰۴ باید ایران به مرجعیت علمی جهان تبدیل شود.

معاونت پژوهش و آموزش پژوهشگاه رویان در خصوص مهم‌ترین ابزار دستیابی به چنین مرجعیتی به برنامه افق روشن گفت: برا ی رسیدن به این مرحله باید مراکز پژوهشی، پژوهشگاه‌ها و فعالیت‌های پژوهشی د رکشور تقویت شوند، باید از مراکز توسعه‌ای برنامه راهبردی خواست، عملکرد مراکز پژوهشی ارزیابی و رصد شوند و نکته دیگر اینکه از دنیا غافل نشویم زیرا برای رسیدن به این مرجعیت نیاز به تعامل با دنیا داریم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.