به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ سید محمدجعفر رضوی از کارشناسان موسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی و علمی ندا طی یادداشتی به نقش تشکیلات خودگردان پس از جنگ غزه پرداخت.
متن یادداشت به شرح ذیل است:پایان ۵۱ روز مبارزه در غزه در شرایطی اتفاق افتاد که برای نخستین بار گروههای فلسطینی در جریان جنگ و مذاکرات مربوط به آن دچار اختلاف نشدند اما هنوز چند روز از پایان جنگ نگذشته بود که اختلافات آغاز شد و تشکیلات خودگردان که در هفتههای آغازین جنگ موضعی بیتفاوت داشت و در روزهای پایانی تلاش کرده بود خود را به عنوان طرف فلسطینی مذاکره معرفی کند پس از جنگ نیز کوشید بر موج موجود سوار شده و به نوعی این پیروزی را از آن خود کند.
اقداماتی که ذیلا به روند آنها اشاره میشود تلاش تشکیلات خودگردان است برای آنکه ضمن کوچک کردن نقش گروههای مقاومت با بلوف اقدام برای عضویت در سازمانهای بینالمللی، این پیروزی را از آن خود کند.
پس از جنگ، تشکیلات خودگردان و جنبش فتح ضمن مخاطب قرار دادن ملت فلسطین در پیامهای خود، خیلی کمرنگ از مقاومت یاد کردند و تنها به گردانهای شهدای الاقصی که شاخۀ نظامی جنبش فتح محسوب میشوند مستقیما تبریک گفتند اما در مقابل ضمن مخاطب قرار دادن جنبش حماس با متهم کردن این جنبش، اقداماتی را به حماس نسبت دادند و همین اقدامات را محکوم کردند.
تیراندازی به اعضای فتح در غزه، اقامت اجباری اعضای فتح غزه در خانههایشان، ممانعت از رسیدن کمکهای انسان دوستانۀ بینالمللی به اعضای فتح در غزه و خالی کردن زندانهای حماس برای در امان ماندن از حملات هوایی و باقی گذاشتن زندانیان فتح در این زندانها از جملۀ این اتهامات بود. این در حالی بود که در دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان علاوه بر روزهای پایانی جنگ که مانع تظاهرات اعلام همبستگی با مردم غزه در چند نقطۀ کرانۀ باختری شده بود پس از جنگ نیز در چند منطقه از برپایی جشنهای پیروزی جلوگیری کرد.
ابومازن با ارائه طرحی اعلام کرد تلاش میکند شرایط برپایی کشور و حکومت مستقل فلسطین را فراهم کند تا فضای رسانهای تنها از خبر پیروزی مقاومت و جشنهای ملی مردمی مملو نباشد.
وی اعلام کرد در این طرح این گونه برنامهریزی شده که اگر شرایط برپایی کشور و حکومت مستقل فلسطین فراهم نشود برای عضویت در سازمانهای بینالمللی از جمله دادگاه جنایات بینالملل اقدام خواهد کرد.
وی اعلام کرد هیئتی را به واشنگتن خواهد فرستاد تا ضمن ارائه این طرح به آمریکاییها از مواضع آنها مطلع شوند. فتح اعلام کرد پیش از برگزاری کنفرانس حامیان فلسطین که به منظور بازسازی غزه قرار است نوامبر ۲۰۱۴ (مهرماه۹۳) در قاهره برگزار شود در نشست وزیران خارجۀ اتحادیۀ عرب که به منظور بررسی مسئله غزه تشکیل میشود شرکت خواهد کرد تا این اتحادیه را با مواضع خود و طرح محمود عباس همراه کند.
همۀ این اقدامات در حالی صورت میگیرد که تشکیلات خودگردان و جنبش فتح طی روزهای پس از جنگ نه تنها از حضور حماس سخنی به میان نیاوردهاند بلکه تلاش میکنند تا با یک جنگ رسانهای تمام عیار علیه حماس ضمن متهم کردن آنها به تخریب آشتی ملی در یک همزبانی کاملا آشکار با اتحادیۀ اروپا، آمریکا و کشورهای مرتجع منطقه، تمام امور مربوط به بازسازی غزه را به دست دولت وفاق ملی که خود ابومازن ریاست آن را به عهده دارد بدهند. و این یعنی سرقت و مصادرۀ پیروزی مقاومت در غزه که به نظر میرسد برای جبران شکست صهیونیستها با همراهی استعمارگران و سازشکاران در حال اجرا است.
این مسئله خطری است که غزه و مقاومت را به شدت تهدید میکند زیرا هنوز مذاکرات تکمیلی صورت نگرفته و زمان آن نیز تعیین نشده است و حتی ممکن است با شرایط موجود اصلا با توافقنامۀ نانوشته از این توافقنامه برای ملت فلسطین و مقاومت حاصل نشود و با ورود تشکیلات خودگردان به مذاکرات تکمیلی، توافقنامهای نوشته شود که خواست صهیونیستها را تأمین میکند و یا دست کم براساس خواستههای مقاومت نیست. یا حتی ممکن است با همین جنگ رسانهای موجود تشکیلات خودگردان با کوبیدن بر طبل اختلاف مانع تشکیل مذاکرات نهایی شوند و شرایط مورد خواست صهیونیستها یعنی معادلۀ آرامش در برابر آرامش بدون هیچ توافقنامه یا امتیازی برای غزه و مقاومت صورت گیرد.
این گزینه زمانی قویتر میشود که بدانیم آمریکاییها در تلاشاند تا پیش از شروع مذاکرات تکمیلی، قطعنامهای را در شورای امنیت تصویب کند که طی آن غزه منطقه خالی از سلاح شناخته شود. با کنار هم قرار دادن این دو موضوع با وجود نامشخص بودن زمان مذاکرات تکمیلی میتوان پیش بینی کرد توطئهای در دست طراحی است که ممکن است مسئله را برای مقاومت معکوس کند.
انتهای پیام/