سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف این غذاها در افزایش و یا کاهش ایجاد پولیپ تاثیر گذارند

پولیپ بافتی قارچی شکل است و باید این مطلب را دانست که مصرف غذاهای پرچرب و گوشت قرمز ریسک ایجاد پولیپ را در افراد افزایش می‌دهند.

شهرام آگاه فوق متخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پولیپ‌های التهابی معمولا زمینه مزمن دارند بعضا مصرف برخی دارویی که التهاب مزمن ایجاد می کنند و یا بیماری‌های التهابی مزمن مانند کولیت اولسروز می‌تواند منجر به ایجاد پولیپ التهابی شوند.

وی ادامه داد: برخی از پولیپ ها انواع ارثی دارند که در این صورت نیز ممکن است به گونه‌های التهابی و غیر التهابی ظاهر شوند و بسیاری از آنها ریسک بدخیمی ندارند، اما باید دانست که گروهی از پولیپ‌ها مانند بیماری پولیپوز خانوادگی شانس سرطان در آنها بسیار بالا است به نحوی که اگر در شخصی این نوع پولیپ مشاهده شود توصیه می‌شود که به صورت پیشگیرانه کل روده بزرگ برداشته شود.

وی خاطر نشان کرد: عاملی که در بدخیمی یک پولیپ(بافت قارچی شکل) تاثیر می‌گذارد اندازه، تعداد، شکل و محل ایجاد پولیپ است به نحوی که پولیپ‌های بزرگتر پولیپ‌های بدون پایه بوده و پولیپ‌هایی که تعداد آنها زیاد است در فرد ریسک بدخیمی بیشتری دارند.

وی تصریح کرد: اغلب پولیپ‌ها بدون علامت هستند گرچه پولیپ‌های بزرگ ممکن است در روده خونریزی و انسداد ایجاد کنند درمان پولیپ برداشتن آن است و تشخیص آن صرفا با کولونوسکوپی انجام می‌گیرد که به روش‌های آندوسکوپی پولیپ برداشته می شود تا ریسک بدخیمی  از بین برود.

وی اذعان داشت: رژیم غذایی غیر از مسائل ارثی در تشکیل پولیپ می‌تواند تاثیر گذار باشد به نحوی که مصرف غذاهای پرچرب و گوشت قرمز این ریسک را افزایش می‌دهد بعضا گفته می‌شود که استفاده برخی مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه‌ها، کلسیم و لبنیات ممکن است پولیپ را کاهش دهند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.