به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، جهانگير عرب در جلسه خبري با اشاره به اينکه ميزان بارندگي و ذخيره آب در اراضي شيب دار در شرايط خوبي است ، افزود: در اين اراضي 5 ماه از سال بارندگي داريم و سالانه بيش از 300 ميليمتر بارندگي ثبت شده است.
وي گفت: طرح توسعه باغات پس از تصويب در وزارت جهاد کشاورزي در 2 ميليون هکتار از اراضي شيب دار اجرا خواهد شد.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي افزود: اين مناطق براي کشت انواع خشکبار استعداد خوبي دارد.
عرب ، افزايش بهره وري از منابع آب را مهمترين هدف اجراي طرح ايجاد باغات در اراضي شيب دار ذکر کرد و گفت: کارگروه ويژه اي عمليات شناسايي اراضي مستعد شيب را انجام داده و قرار است باغات با همکاري کشاورزان ايجاد شود.
وي تغيير الگوي کشت را در باغباني از ديگر محورهاي توسعه در اين بخش دانست و افزود: با بررسي شرايط خاک و منابع آب ، در الگوي کشت اراضي باغي تغييراتي ايجاد خواهيم کرد.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي گفت: در اين طرح ارقام جديد که در مقابل خشکي و کم آبي مقاوم است ،جايگزين ارقام قديمي خواهد شد.
آقاي عرب افزود: وزارت جهادکشاورزي مصمم است الگوي توليد و کشت را در برخي مناطق که محدوديت منابع آبي دارد، با جديت و جسارت اجرا کند و اين اتفاق در اروميه خواهد افتاد.
وي گفت: طرح تغيير الگوي توليد و کشت با امکانات فني ،دانش و اعتبار وزارتخانه قابل اجراست و در بخشي از طرح نيز به قوانين و مصوبات دولت و مجلس شوراي اسلامي نياز داريم.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي افزود: در تغيير الگوي کشت ؛ هزينه فرصت (عدم النفع) به کشاورزان به عنوان جبران خسارت در اجراي طرح حتما پرداخت مي شود که
در اين طرح پيش بيني شده است.
عرب ، افزايش بهره وري از منابع پايه توليد به ويژه منابع آب را مهم ترين هدف تغيير الگوي کشت در برخي مناطق بيان کرد. و گفت: هم اکنون در کشور به ازاي هر متر مکعب آب يک کيلوگرم محصول توليد مي شود که با اجراي طرح تغيير الگوي کشت در برخي مناطق و جايگزيني محصولاتي که نياز آبي کمتري دارد ، شاهد توليد 2 تا 3 کيلوگرم محصول به ازاي هر متر مکعب آب خواهيم بود.
وي تاکيد کرد: در برخي مناطق نيازي به تغيير الگوي کشت نداريم و با مديريت نوين و دانش فني روز مي توان ميزان توليد را افزايش داد.
معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي درباره روند اجراي طرح تغيير الگوي توليد و کشت گفت : اين طرح در شهرستان دامغان اجرا شد و در باغات پسته اين شهرستان با استفاده از دانش سرشاخه کاري و پيوند ؛ رقم پسته اکبري و احمدآقايي که به کم آبي و سرما مقاوم است جايگزين رقم پسته شاه پسند شد.
عرب افزود: در اين روش مي توان ارقام مناسب را جايگزين کرد و بعد از 3 سال شاهد بارآوري درختان بود.
انتهای پیام/