سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت:

از این پس پیوند عضو فقط در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی وزارت بهداشت انجام خواهد شد

نجفی زاده گفت:از این پس، پیوند عضو چه از فرد زنده و چه از افرادی که مرگ مغزی می شوند، فقط در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، کتایون نجفی زاده در دومین جلسه شورای عالی پیوند اعضا که به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: به دلیل مشکل بودن کنترل روند پیوند در بیمارستان های خصوصی و مشاهده تخلفاتی در این خصوص، در دومین جلسه شورای عالی پیوند با رای اکثریت قریب به اتفاق  اعضا مصوب شد که پیوند عضو چه از فرد زنده و چه از افرادی که مرگز مغزی می شوند، فقط در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی انجام شود.

رییس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت گفت: در زمان جنگ به دلیل کمبود دستگاه دیالیز و افزایش فوت بیماران نیازمند پیوند کلیه، پیوند کلیه از افراد غریبه به طریقه قانونمند و زیر نظر دولت مجاز شمرده شد که به مدل ایرانی پیوند کلیه معروف می باشد. این تدبیر باعث گردید که تا سالهای اخیر لیست انتظار پیوند کلیه که در کشورهای غربی یکی از معضلات بزرگ سیستم درمانی آنهاست در ایران به صفر برسد.

وی در ادامه گفت: در این فرآیند اجازه ارتباط مستقیم گیرنده با دهنده کلیه داده نمی شد و دولت با پرداخت مبلغی به نام هدیه ایثار به اهدا کننده باعث تشویق مردم به اهدای کلیه می گردید. اما به تدریج و با افزایش هزینه ها برای دهنده کلیه و ناکافی بودن مبلغی که دولت در این رابطه پرداخت می کرد، اهدا کنندگان کلیه از بیمار نیازمند پیوند مبلغ بیشتری را درخواست می کردند که برای جلوگیری از این کار وزارت بهداشت در سال 90 مسئولیت نظارت بر پیوند کلیه از زنده را به انجمن حمایت از بیماران کلیوی واگذار کرده بود .

 نجفی زاده خاطر نشان کرد: انجام این کار توسط وزارت بهداشت منجر به کنترل روابط گیرندگان و اهداکنندگان شد و مسئله پیوند بطور متمرکز تحت کنترل بود. نداشتن پروتکل واحد و منسجم در انجمن و عدم نظارت کافی بر فعالیتهای مربوط به اهدای کلیه از افراد زنده منجر به بروز تخلفاتی از طرف افراد سودجو بخصوص در مورد اتباع خارجی گردید که ضرورت برخورد جدی وزارت بهداشت را می طلبید.

به همین دلیل شورای عالی پیوند اعضا که از 5 ماه قبل در وزارت بهداشت پایه ریزی شده بود رسیدگی به پیوند اتباع خارجی در ایران را دستور جلسه اولین جلسه شورا در تیر ماه قرار داد . در آن جلسه مقرر گردید کارگروه تخصصی با حضور تعدادی از افراد شورا و مسئولین مربوطه از سازمان نظام پزشکی، مجلس ، روابط بین الملل وزارت بهداشت ، دفتر حقوقی وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات به بررسی ابعاد مختلف پیوند کلیه اتباع خارجی در ایران بپردازند. این کارگروه پس از تشکیل 5 جلسه مفید کارشناسی در نهایت نظر خود در مورد ممنوعیت پیوند اتباع بیگانه در ایران را در جلسه دوم شورا اعلام نمود. این نظر توسط وزیر محترم بهداشت به رای گذاشته شد و با رای غریب به اتفاق اعضا تصویب شد. همچنین مقرر گردید پیوند کلیه در بیمارستانهای خصوصی ممنوع گردد.

وی با اشاره به ارتقای فرهنگ اهداء عضو در کشور گفت: متاسفانه به دلیل آمار بالای حوادث در کشور تعداد موارد مرگ مغزی بسیار بالا می باشد. خوشبختانه با ارتقای فرهنگ اهدای عضو تعداد هر چه بیشتری از افراد مرگ مغزی اعضای سالم خود را در زمین به یادگار گذاشته و باعث نجات جان بیماران نیازمند به پیوند اعضا می گردند. در سال گذشته 48 درصد پیوند های کلیه از افرادی که مرگ مغزی شده بودند، صورت گرفت.

نجفی زاده خاطرنشان کرد: پیوند کلیه از افرادی که دچار مرگ مغزی می شدند در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی تحت پوشش وزارت بهداشت انجام می شد و در بخش خصوصی نیز پیوند از افراد زنده تحت نظارت دولت مجاز بود . ولی از این پس، پیوند اعضا چه از فرد زنده و چه از افرادی که مرگز مغزی می شوند، فقط در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی انجام  می شود. 



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.