سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علوی فاضل خبر داد

افزایش 20 هزار نفری ظرفیت پذیرش تحصیلات تکمیلی از مهر 93

رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با تصویب رشته های جدید در واحدهای دانشگاهی ساماندهی شده از مهر ماه 93 شاهد افزایش حدود 20هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هستیم.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی،  مجتبی علوی فاضل، رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار نمایندگان تام الاختیار و معاونان هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با آیت الله هاشمی رفسنجانی، به ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز پرداخت و اظهار داشت: واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات ظرفیت مناسبی در بخش تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و با دارا بودن رشته های تحصیلی متنوع و برند دانشگاهی معتبر بیش از 50درصد از ظرفیت پذیرش مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه را در بر می گیرند.

وی با اشاره به دلایل تجمیع پردیس های علوم و تحقیقات با واحدهای مادر افزود: حفظ و تقویت مزیت های ایجادشده حاصل از راه اندازی و توسعه شعب علوم و تحقیقات به عنوان برند معتبر دانشگاهی و پرهیز از حذف ظرفیت ایجادشده، توجه به عدم کاهش منابع مالی و زیان واحدهای دانشگاهی با افزایش کیفیت، رضایتمندی و قانونگرایی از دلایل مهم این تصمیم است.

علوی فاضل تصویب رشته های واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات که در حال حاضر به صورت غیرمصوب و تحت پوشش واحد علوم و تحقیقات تهران فعالیت دارند، را از دیگر دلایل تجمیع برشمرد و اضافه کرد: در حال حاضر جز 56 کد رشته، سایر کد رشته های واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات فقط تا شهریور 93 از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دارند که در صورت عدم تصویب، از مهر 93 امکان پذیرش دانشجو ندارند.

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رفع اشکال های موجود در پردیس ها و واحدهای علوم و تحقیقات نظیر محدودیت فضای آموزشی، تجهیزات پژوهشی و اعضای هیأت علمی و ارتقای رضایتمندی دانشجویان ازدیگر دلایلی بود که باعث شد مدیریت دانشگاه آزاد نسبت به ساماندهی پردیس های علوم و تحقیقات اقدام کند.

وی جلوگیری از موازی کاری با واحدهای دانشگاهی، رفع رقابت های منفی و توجه به نقش این واحدها و پردیس ها در جهت اقتصاد دانشگاه آزاد را از دیگر دلایل مثبت این طرح دانست و خاطر نشان کرد: تقویت مدیریت هزینه ناشی از حذف ساختارهای موازی و جلوگیری از ایجاد هزینه اضافی و بهره گیری از ظرفیت های خالی از جمله امکانات آموزشی، پژوهشی و اعضای هیأت علمی واحدهای هر استان در برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی از علل حذف این ساختار موازی بود. 

دکتر علوی فاضل تجمیع پردیس های علوم تحقیقات را دارای مزایای قانونی همچون اخذ مجوز برای رشته محل ها و واحدهای فاقد بدون مجوز دانست و افزود: پس از تجمیع واحدها در مقطع کارشناسی ارشد 1000 رشته محل افزوده شد، که به این ترتیب شاهد رشدی 138 درصدی در این مقطع هستیم.

وی افزود: در مقطع دکترای تخصصی نیز پس از تجمیع تعداد کل رشته های محل های مصوب از 342 به 926 رشته محل افزایش پیدا کرد که این در مقطع نیز شاهد رشدی 271 درصدی هستیم.

رییس مرکز آزمون تصریح گفت: با تصویب رشته های جدید در واحدهای دانشگاهی ساماندهی شده از مهر ماه 93  شاهد افزایش حدود 20هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هستیم.

وی با بیان اینکه این اقدام باعث رشد چشمگیر تولیدات علمی دانشگاه آزاد در آینده نزدیک خواهد شد، گفت: رسیدن به این سطح از تولیدات علمی و اخذ مجوز شاید نیازمند یک پروسه 10 ساله بود که با این اقدام مدبرانه دکتر میرزاده ظرف مدت کمتر از یک سال محقق خواهد شد.

رییس مرکز آزمون افزود: همچنین با اتخاذ این تدبیر شاهد افزایش بومی گزینی و گسترش عدالت آموزشی در تحصیلات تکمیلی خواهیم بود.

علوی فاضل در ادامه درباره نحوه ساماندهی واحدهای تجمیع شده، گفت: کد رشته های تحصیلات تکمیلی واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات و واحد دانشگاهی همان شهر تجمیع شده و رشته های موازی و هم نام با درخواست واحد به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به سایر گرایش های آن رشته تغییر یافته و گروه های آموزشی در واحد دانشگاهی همان شهر در قالب دانشکده ها تعریف می شوند.

وی افزود: اعضای هیأت علمی واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات و واحد دانشگاهی، در خدمت آموزش مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان عضو هیأت علمی گروه آموزشی ذیربط واحد دانشگاهی حاصل تجمیع فعالیت می کنند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.