سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مولاوردي اعلام كرد

افزایش 15 در صدی زنان سرپرست خانوار تا سال 95 / بيمه زنان خانه دار نيازمند نظر مساعد تامين اجتماعي

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت : با تغییر الگوهای جامعه ، تعداد زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است به طوری که این رقم از 12 د رصد در سال 90 به 15 در صد در سال 95 خواهد رسید .

به  گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ،‌ شهیندخت مولاوردی در شب هفدهم ماه مبارک رمضان در محل برگزاری جشن رمضان در سوهانک ،‌با بیان اینکه متاسفانه تعداد زنان سرپرست خانوار طی سال های اخیر افزایش داشته است گفت : در سال 85 ،‌ 6.2 زنان کشور ،‌ زن سرپرست خانوار محسوب می شدند که این رقم در سال 90 به 12 در صد افزایش پیدا کرد و پیش بینی می شود این تعداد در سال  95 ،‌ 15 در صد از کل زنان کشور را شامل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه این افزایش ناشی از عوامل مختلفی است تصریح کرد : در سال های گذشته بیشتر زنانی که دچار فوت همسر می شدند در زمره زنان سرپرست خانوار محسوب می شدند ولی با رشد طلاق و افزایش زنان متعلقه و هم چنین بالا رفتن سن ازدواج دختران که به عنوان خود سرپرست تلقی می شوند منجر به افزایش زنان سرپرست خانوار در کشور شده است . برنامه ریزی برای مواجه با این الگوهای نوظهور نیازمند برنامه ریزی در مجموعه حاکمیت و دولت است  که تحول نظام سلامت یکی از این برنامه ریزی های به هنگام در جهت کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث و همچنین پیشگیری و کاهش طلاق در اين زمينه است .

مولاوردی  با بیان اینکه در مجموعه دولت اقدامات  و تدابیری برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار و بهبود وضعیت آنان اندیشیده شده است افزود : از طرفی در چارچوب برنامه های کلی و عمومی ، در سیاست خارجی و داخلی که اگر به زمینه های تحقق آن فراهم شود و به سمت ثبات اقتصادی پیش رویم ،‌ با کاهش تورم ،‌بهبود وضعیت فضای کار و بهبود وضعیت کلی جامعه به طور قطع در وضعیت زنان سرپرست خانوار نیز تغییرات محسوسی ایجاد می شود .

وی در ادامه افزود : هم چنین وضعیت زنان سرپرست خانوار به عنوان یک الویت در معاونت زنان قرارگرفته  و با بررسی های انجام شده د رحال برنامه ریزی برای توانمند سازی و توان افزایی آنان هستیم  و با استفاده از مشارکت متولیان امور و ظرفیت های موجود بتوان در این راستا گام های ارزنده ای برداریم.

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری به برخی از اقدامات در این حوزه اشاره کرد و گفت : تشکیل کارگروه فقر زنان سرپرست خانوار در وزارت تعاون رفاه و کار اجتماعی ، امضای چندین تفاهم نامه  با دستگاه های اجرایی و هم چنین امضای تفاهم نامه با صندوق جمعیت ملل متحد د رچارچوب برنامه ی کشوری ، برای تقویت ظرفیت ملی حمایت از این زنان صورت گرفته است .

مولاوردی با اشاره به بیمه زنان خانه دار نیز بیان داشت : بیمه زنان خانه دار سال ها مورد بررسی دولت قرار داشته و هر سال اين  موضوع در قانون بودجه در نظر گرفته می شد ،‌ بدون اینکه زمینه اجرایی پیدا کند . نظر شورای نگهبان  بر این قرار داشت که باید به صورت قانون دایمی شود و به صورت یک قانون مجزا از قانون بودجه مطرح شود .

وی تصریح کرد :با بررسی های صورت گرفته مقرر شد که در ابتدا  به عنوان بیمه اجتماعی فراگیر مطرح شود و از ادغام و تجمیع صندوق های بیمه که کارفرمای خاصی ندارد به وجود آید ، که این طرح از دستور مجلس خارج شد .

مولاوردی اظهار داشت : هم اکنون در ماده 27 قانون برنامه  پنجم توسعه به صورت بیمه های چندلایه و در چارچوب نظام تامین اجتماعی آماده شده است و در حال حاظر منتظر اعلام نظر کارشناسی تامین اجتماعی هستیم .

وی خاطر نشان کرد : اگر تامین اجتماعی نظر مساعدی ندداشته باشد در اجرا باز هم دچار مشکل می شویم .
 
 
انتهاي پيام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.