سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسجد، نیایشگاه یا نماد فرهنگ

شناخت مفاهیم عمیق فرهنگی از آثار و بناهای دوران اسلامی به‌ویژه مساجد یکی از راه‌های شناخت فرهنگ غنی ایران اسلامی است.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ مسجد غنی ترین تجلی معماری مذهبی در دین مبین اسلامی است. 

هرگاه در مورد معماری اسلامی صحبت می‌شود مسجد به عنوان کامل ترین نوع الگوی معماری سرآغاز تمامی مباحث فرهنگی و هنری است. 

معماری ایرانی اسلامی در ذات خود معناگرا بوده و در همه سطوح معماری در صدد رساندن مفهومی خاص به مخاطب خود است. مسجد به عنوان نماد معماری اسلامی تجلی حضور خداوند و پاک ترین و بهترین ماکان برای نشان دادن صفات خداوند است. معماری مساجد آمیخته و فرایندی است از علم، هنر، ذوق، سلیقه، اعتقاد و ایمان و مهارتهای خاص که در راستای تمدن و فرهنگ و در رهگذر تاریخ، زبان گویای عصر خود است. در بناهای آثار ایران اسلامی به ویژه مساجد، عرفان جایگاه بلند مرتبه‌ی را داراست. 

عرفان هدیه‌ای است الهی، که در کالبد آثار هنری ما، روح وحدت، عمق معنی، زیبایی بیان و فرهنگی کامل و کهن به ودیعت به جا گذاشته است . در این فلسفه اخلاقی که اساسش وحدت، ؟؟؟ عشق و اوجش وصل است و در نهایت هدفش لایتنها و ... عرفان همواره الهام بخش هنرمندان ما بوده، و اغلب آثار معماری اسلامی و به ویژه مساجد ما سرشار از مضامین عرفانی است که جزء لاینفک ساختار فرهنگی جامعه ما از گذشته تا به حال بوده است. 

از این رو به جا و شایسته است مسئولان و متولیان امور فرهنگی این مفاهیم ارزشمند فرهنگی را در آثار و بناهای مذهبی شناسایی کرده و به صورت عمومی در اختیار نسل جوان جامعه قرار دهند تا هرچه بیشتر نسل فردای این کشور با این مفاهیم عمیق و فنی ‌‌آشنا شوند.
 

انتهای پیام/ اس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.