زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در هنگام افطار مصرف غذاهاي سبك و مختصرشامل گروههاي غذايي شير و لبنيات (مانند شير و ماست و پنير) ميوه ها و سبزيها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه میشود.همچنین مصرف شير گرم و فرني و يــا شير برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ، آش، حليم بــدون روغن و همچنين مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار مي شود.
وی ادامه داد: استفاده از سبزيها و ميوه ها در هنگام افطار و همچنين در فاصله زماني بين افطار تا سحر به دليل اينكه منبع خوبي از فيبر هستند براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع بروز يبوست مي شود. توصيه مي شود در وعده سحري مقدار مناسبي سبزي هاي مختلف مصــرف شود. سبزي ها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تامين ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كنند.
وی با بیان این که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه،شیر کم چربی ،دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفط شود، عنوان کرد: در ماه مبارك رمضان بهتر است از غذاهاي سرخ شده و پرچرب استفاده نشود زيرا علاوه بر افزايش چربيهاي خون موجب سوءهاضمه، ورم معده و اضافه وزن وچاقي مي شوند.
عبدالهی خاطر نشان کرد: مصرف زياد مواد قندي و شيرين مثل كيك هاي خامه ايي ، شكلات ، شيريني هاي خامه دار، زولوبيا وباميه ،باقلوا، حلواي خيلي شيرين وچرب ، شله زرد شيرين وچرب در ايام ماه مبارك رمضان اضافه وزن و چاقي و خطر بالارفتن قند خون را بدنبال دارد.
انتهای پیام/