سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رييس سازمان ملي بهر وري ايران:

وضعيت بهره‌وري سرمايه نامناسب است/الگوي بهره وري بايد بومي باشد

رئيس سازمان ملي بهره وري ايران گفت: : وضعيت بهره‌وري سرمايه نامناسب است به طوریکه شاخص بهره‌وري كل كه با مجموعه ارزش افزوده، تعداد شاغلان و موجودي سرمايه مورد محاسبه قرار مي‌گيرد با كاهش دو درصدي نسبت به سال 88 به 1.106در سال 89 رسيده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان ملی بهره وری، رویا طباطبایی یزدی اظهار داشت: نگاه به بهره وري بايد بومي باشد. عوامل برانگيزنده بايد براي مردم هر كشور مفهوم داشته باشد و البته با مفاهيم ساختاري در جهان هم هماهنگي داشته باشد. در صورتي كه عوامل حائز اولويت برانگيزنده بهره وري با هويت ملي مردم سازگار باشد مردم به ديده تحسين مي نگرند و براي دستيابي به تعالي تلاش مي كنند.
 
 وي ضمن اظهار خرسندي از اين كه وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي جز نخستين وزارتخانه هايي است كه به استقرار مديريت بهره وري اهتمام كرده است به تعريف بهره وري اشاره كرد و افزود: بهره وري يك ويژگي رفتاري است كه بر بهينه سازي ارتباط و تعامل عوامل دروني و بيروني تكيه دارد. افزايش بهره وري بدون افزودن به عوامل توليد يا فعاليت حاصل امكان پذير است. با اصلاح چيدمان عوامل توليد مي توان حاصل بيشتري به دست آورد. امروزه بهره وري كليد رشد قلمداد مي شود.

طباطبایی تصریح کرد: بهره وري در حقيقت به اثربخشي(اثرگذاري) و كارايي اشاره دارد.اين تعريفي است كه سازمان همكاري اقتصادي و توسعه ارائه داده است. البته در تعاريف كلاسيك هم بهره وري به ستانده بر نهاده يا ستانده بر ستانده مورد انتظار اشاره شده است.

رییس سازمان ملی بهره وری به اهداف سنجش بهره وري اشاره كرد و گفت: يكي از اهداف بهره وري، رديابي تغييرات فناوري است. اين كه بهره وري در سالهاي اخير پايين بوده است بر اساس امارهايي كه در سايت سازمان ملي بهره وري ايران از اول خردادماه قابل مشاهده است يكي از تغييرات فناوري به حد اندازه مطلوب نبوده است. تغييرات فناوري به معناي روش هاي شناخته شده موجود و تبديل به ستانده هاي مورد انتظار اقتصادي هم در شكل ملموس و غير ملموس سازماني است.

وی بیان داشت: يكي ديگر از اهداف سنجش بهره وري متوجه شدن تغييرات كارايي است. كارايي به لحاظ نظري با كارايي به لحاظ تكنولوژيك متفاوت است . كارايي كامل يك فرايند توليد حداكثر مقدار ستانده را با توجه به ميزان مشخصي از نهاده هاي قابل حصول است. از فوايد كارايي تكنولوژيكي حركت به سوي بهترين روش انجام كار حذف ناكارايي سازماني است. كارايي كامل از بعد اقتصادي با اشاره به كارايي تخصيصي (حداكثر سازي سود) را بيان مي كند .  

طباطبایی افزود: در سنجش بهره وري افزايش بهره وري ناشي از ارتقاي كارايي در اجزاي آن فعاليت يعني بنگاه هاي انفرادي يا ناشي از ارتقاي توليد به سمت بنگاه هاي بزرگتر است. فايده ديگري كه از سنجش بهره وري حاصل مي شود مشخص شدن نقش صرفه جويي در توليد است.

رئيس سامان ملي بهره وي ايران به متغيرهاي مختلفي كه در بهره وري دخيل هستند، اشاره كرد و گفت: بين بهره وي و رشد اقتصادي رابطه قطعي وجود دارد. بين هم بهره وري و عدالت اقتصادي هم رابطه وجود دارد. عدالت اجتماعي و اقتصادي محيط را براي بهره وري مساعد مي كند. در اقتصاد مقاومتي نيز به عدالت اقتصادي توجه شده است.

وی افزود: بهره وري چندعاملي است و با 4 عامل سرمايه طبيعي،انساني،فيزيكي،اجتماعي در آن دخيل است هرچند درايران از اين روش براي تحليل استفاده نشده است و اميدواريم كه به اين سمت برويم.

طباطبايي يزدي به وضعيت بهره وري در ايران پرداخت و گفت اين آمار ها از سال 52 تا 86 استخراج شده و از اول خرداد ماه در سايت اين سازمان قابل مشاهده است. در بررسي نيروي كار اوضاع خيلي بد نيست چرا كه تعداد نيروي كار مد نظر سازمان ملي آمار بوده است و اميدواريم بتوانيم اين آمار را بر اساس ساعت هاي كار داشته باشيم تا محاسبه دقيقتري از ميزان بهره وري در اين بخش به دست بياوريم.

وی گفت: وضعيت بهره‌وري سرمايه نامناسب است به طوریکه شاخص بهره‌وري كل كه با مجموعه ارزش افزوده، تعداد شاغلان و موجودي سرمايه مورد محاسبه قرار مي‌گيرد با كاهش دو درصدي نسبت به سال 88 به 1.106در سال 89 رسيده است.

رئيس سازمان ملي بهره وري  ايران خاطر نشان کرد: برنامه جامع بهره وري كشور تقديم محمد باقر نوبخت معاونبرنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور  براي ابلاغ به دستگاه هاي اجرايي كشورمي شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.