سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فیلمسازان 74كشور جهان، تاكنون متقاضی حضور در جشنواره بین المللی فیلم كوتاه تهران هستند

تاكنون بیش از یك هزار فیلم كوتاه خارجی از 74 كشور جهان، به دبیرخانه سی و یكمین جشنواره بین ‌المللی فیلم كوتاه تهران رسیده است.

به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، «حسن دزواره» مشاورمدیرعامل در اموربین‌الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران گفت: تاكنون بیش از یك هزار فیلم كوتاه خارجی از 74 كشور جهان، به دبیرخانه سی و یكمین جشنواره بین ‌المللی فیلم كوتاه تهران رسیده است.

وی افزود: كمتر از یك ماه است كه فعالیت بخش بین ‌الملل جشنواره آغاز شده كه در این مدت با استقبال خوبی از سوی فیلمسازان سراسر جهان رو به رو شده ‌ایم. بر اساس آمارهای موجود تاكنون یك هزار و 349 درخواست حضور در جشنواره به ما ارایه شده كه از این میان، یك هزار و 186 فیلم را دریافت كرده ایم. 

دزواره با اشاره به اینكه كشور فرانسه ركورد دار متقاضی حضور در بخش بین الملل جشنواره سی و یكم فیلم كوتاه تهران است، ادامه داد: فرانسه با 245 فیلم، در مقایسه با دیگر كشورها بیشترین تولیدات خود را برای حضور در جشنواره فیلم كوتاه فرستاده است. 

شناخت سازمان‌ها و انجمن های فعال در معرفی آثار به جشنواره های جهانی، ارتباط مستمر و موثر سالیانه با مراكز تولید، توزیع و بازاریابی فیلم كوتاه در جهان و همچنین هنرمندان این حوزه و تعامل با جشنواره های مختلف و مدیران آن ها در جهت حضور هنرمندان و آثار، از جمله این ظرفیت، ظرفیت‌هایی است كه بخشی از آن ها طی چند سال اخیر منفعل شده بودند و ما تلاش كردیم ارتباطات را برقرار و به رونق بخش بین الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران كمك كنیم.

دزواره در ادامه خاطر نشان كرد: فرانسوی‌ها به فیلم كوتاه اهمیت زیادی می دهند و در این كشور رویدادهای شاخصی در عرصه فیلم كوتاه برگزار می‌شود. پایگاه اینترنتی  short film depotكه توسط جشنواره فیلم كلرمونت – فراند راه اندازی شده است. مهم ترین سازمان فعال مرتبط با جشنواره‌های جهانی است كه انجمن سینمای جوانان ایران یكی ازاعضای آن است. این موسسه به 42 جشنواره از جمله جشنواره فیلم كوتاه تهران خدمات ارائه می كنند.  این پایگاه اینترنتی  طی سه مرحله فرم فراخوان جشنواره های عضو را بعد از اعلام فراخوان به موسسات فیلمسازی و فیلمسازان تمام جهان ارسال می كند. بر این اساس، در هر مرحله حدود 20هزار فیلمساز از فراخوان جشنواره مطلع می‌شوند. خوشبختانه تاكنون تعداد قابل توجهی فیلم از این طریق به جشنواره ارسال شده است.

وی در این خصوص اضافه كرد: سال گذشته به دلیل عدم ارتباط مدیران قبلی با این پایگاه اینترنتی و قصور در ارائه نیازها، این ارتباط قطع شده بود كه ما با رایزنی های صورت گرفته  توانستیم این ظرفیت را برای رونق بخش بین الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران استفاده كنیم. بهره گیری از ارتباطات اشاره شده و برخی دیگر از سازمان های موثر در امور بازاریابی و حضور جشنواره ای فیلم های كوتاه، در مجموع ما را به آمار مطلوبی با توجه به پروسه كمتر از یك ماهه فعالیت خود در بخش بین ‌الملل جشنواره رساند. 

مشاور مدیرعامل در امور بین الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران در تكمیل این بخش از صحبت های خود افزود: با بهره گیری از روش های امروزی در امر ارتباطات و ارسال اطلاعات و فیلم ها از طریق فضای مجازی با مطلوب ترین حد كیفیت و حجم بسیار كم و فاصله زمانی  كوتاه در اختیار ما قرار می‌گیرد كه این مساله به یقین هم از نظر كمی و هم از نظر كیفی به بخش بین الملل جشنواره رونق خواهد داد.

وی بیان كرد: ارتباط مستمر و مشاركت دو جانبه با جشنواره های مطرح جهان در حوزه فیلم كوتاه یكی دیگر از محورهای فعالیت بخش بین الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران است. خوشبختانه جشنواره فیلم كوتاه تهران جایگاه شناخته شده ای در بخش بین الملل دارد و این جایگاه به حضور هنرمندان و مسئولان جشنواره های مختلف در تهران منجر شده است. امسال نیز رایزنی های خود را با معتبرترین جشنواره‌های جهانی برای حضور و تبادل آثار و هنرمندان و داوران آغاز كرده ایم كه به طورحتم نتایج آن را به زودی اعلام می كنیم. جشنواره فیلم كوتاه تهران یك سرمایه عظیم برای كشور محسوب می‌شود و فرصتی است برای جوانان فیلمساز ایرانی تا جایگاه خود را نسبت به دیگر فیلمسازان جهان بسنجند. 

هر گونه انفعال و ركودی در این رویداد، نتایج نامطلوب همراه دارد. طی سال گذشته منحنی حضور آثار خارجی در جشنواره فیلم كوتاه به پایین ترین حد سیر نزولی خود رسیده به طوری كه سال 92 تنها  حدود یك هزار و سیصد فیلم به دبیرخانه جشنواره رسیده است. در حالی كه امسال طی كمتر از یك ماه همین تعداد به دفتر جشنواره رسیده است و حدود یك ماه نیز تا پایان مهلت ارسال زمان باقی مانده است. هدف ما رسیدن به وضعیت مطلوبی است كه سال های نه چندان دور در بخش بین الملل جشنواره وجود داشته و این مساله نیازمند رایزنی های جدید است. اما با وجود این شرایط، معتقدم كه چشم انداز خوبی را می توان برای بخش بین الملل جشنواره فیلم كوتاه تهران در سال جاری متصور شد. 

در مجموع فیلمسازان 34 كشور از قاره اروپا، 21 كشور از قاره آسیا، 13 كشور از قاره آمریكا، 5  كشور از قاره آفریقا و یك كشور از قاره استرالیا آثار خود را برای حضور در جشنواره فیلم كوتاه تهران ارسال كرده اند.  
كشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، انگلستان، یونان، بلژیك، لاتویا، سوئیس، رومانی، آلمان، لهستان، سوئد، براروس، اسلواكی، نروژ، صربستان، لوگوزامبورگ، پرتغال، اسكاتلند، استونی، كوزوو، كرواسی، قبرس، اتریش، فنلاند، هلند، ایرلند، دانمارك، جمهوری چك، مولداوی، بلغارستان، مالاوی، اوكراین و مجارستان از قاره اروپا، تایوان، عراق، قزاقستان، بحرین، تركیه، هند، ژاپن، كره جنوبی، چین، عربستان، تایلند، روسیه، كردستان، سنگاپور، لبنان، مالزی، افغانستان، ارمنستان، اندونزی، آذربایجان و ویتنام از آسیا، برزیل ، آمریكا، مكزیك، كوبا، كانادا، كاستاریكا، ونزوئلا، آرژانتین، گواتمالا، اروگوئه، زلاند نو، پرو و شیلی از آمریكا، تونس، مراكش، مصر، تانزانیا، نامیبیا از آفریقا و استرالیا از قاره استرالیا برای حضور در جشنواره فیلم كوتاه تهران آثار خود را ارایه كرده اند.


انتهای پیام /اس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.