سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در ادامه بازدید خبرنگاران از روند اجرایی شدن طرح تحول سلامت در بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت:

طرح تحول سلامت به خوبی در حال اجرا است/کیفیت خدمات افزایش یافته ولی کمبود نیروی پرستار حس می‌شود

در راستای چگونگی اجرای طرح تحول نظام سلامت، بازدید از بیمارستان‌های دولتی امیر اعلم، امام حسین (ع)، بهارلو و 15 خرداد، تحت پوشش وزارت بهداشت صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از وب دا، مدیر بیمارستان 15 خرداد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای کامل طرح تحول سلامت در این بیمارستان اعلام کرد: کل خدمات بیمارستان هم اکنون تحت پوشش کامل طرح است و اکنون نیز ده درصد هزینه‌های بستری از بیماران تحت پوشش بیمه اخذ شده و بیمارانی که بیمه نیستند نیز توسط کارشناسان بیمه، تحت پوشش قرار می‌گیرند. این روند منجر به از بین رفتن خیلی از پیگیری‌های بی نتیجه مسئولان بیمارستان شده و کار بیمار را نیز راحت‌تر کرده است. با اجرای طرح تحول سلامت البته افزایش مراجعان القایی نداشته ایم و بیشتر بیماران ارجاعی هستند.

وی با اشاره به این که فرم رضایت سنجی که توسط واحد ترخیص در اختیار بیماران قرار می‌گیرد نیز نشان از رضایت اکثریت آنها از اجرای طرح دارد، افزود: با اعتباراتی که در اختیار بیمارستان قرار داده شده، بعید است که در آینده مشکل کمبود اعتبار داشته باشیم. ضمنا با بیمارستان‌های دانشگاهی دیگر جهت ارجاع بیماران و انجام یک سری آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و بیمار در صورت الزام به ارجاع، توسط خود بیمارستان به مراکز دیگر انتقال می یابد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 107 تخت فعال در بیمارستان مستقر بوده و بیش از 150 پرستار نیز مشغول ارائه خدمات هستند. قانون ارتقاء بهره وری پرستاران در این بیمارستان به طور کامل اجرا می شود و شاید از نظر اجرای این طرح جزو معدود بیمارستان‌های دولتی باشیم.

به گفته مدیر بیمارستان 15 خرداد، در حال حاضر تمام پرستاران تحت آموزشهای مداوم جهت اجرای طرح هستند. تعداد بیماران بخش اورژانس زیادتر شده ولی از نظر کیفیت خدمات پرستاری به هیچ وجه افت پیدا نکردیم. تمام تجهیزات بسیار گران قیمت مربوط به جراحی‌های ترمیمی را داروخانه بیمارستان تهیه می‌کند. در ضمن بیمارانی که در جریان طرح تحول نیستند، وقتی هنگام ترخیص فاکتور پرداختی را می‌بینند، تعجب کرده و ابراز خوشحالی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: تمام بیمارانی که در اثر تصادف یا سوختگی دچار تغییرات ظاهری می‌شوند که امکان حضور آنها را در جامعه از بین می‌برد، شامل پرداخت ده درصدی جراحی های پلاستیک بعد از جراحت می شوند. حتی روستاییان نیز اگر ارجاع شده باشند، تنها 5 درصد از هزینه های جراحی پلاستیک را پرداخت خواهندکرد. حتی اگر جراحت آنها قبل از اجرای طرح تحول سلامت رخ داده باشد.

بیمارستان امیراعلم: با اضافه کار پرستاران، طرح به خوبی در حال اجرا است

در ادامه بازدید از بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش وزارت بهداشت، سوپروایزر بیمارستان امیر اعلم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به این که بیماران از نحوه سیستم وقت دهی پذیرش گله دارند ولی اکثریت اعلام کرده اند که طرح تحول سلامت در مورد آنها به خوبی اجرا شده است.

به گفته وی تا به حال افزایش محسوسی از نظر افزایش میزان مراجعات بعد از اجرای طرح نداشته ایم. مشکل عمده این بیمارستان از نظر کمبود پزشک و پرستار است. بیمارستان 196 تخت دارد و برای این تعداد تخت، نیروی حرفه ای پرستار تقریبا 180 نفر است. در حالی که طبق محاسبات استاندارد 110 نیروی پرستار کم داریم. با این حال با افزایش زمان و اضافه کار پرستاران، طرح به خوبی در حال اجرا است و میزان رضایت بیماران به طور مرتب بررسی می شود. طی دو ماه آینده نیز آنالیز دقیقی از رضایتمندی بیماران صورت می گیرد.

بیمارستان بهارلو: همکاری های بین بیمارستانی و بین بخشی نحوه خدمات دهی را بسیار راحت تر کرده است

سرپرستار بخش اورژانس بیمارستان بهارلو تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در بخش اورژانس به ازای هر 5 تخت یک پرستار باید ارائه خدمت کند ولی در حال حاضر به ازای هر سه تخت یک پرستار مشغول خدمت است. در حال حاضر تعداد بیماران بسیار افزایش یافته ضمن این که توقف بیمار در اورژانس به دلیل کمبود تعداد تخت ها نیز زیاد شده است. البته مشکلاتی در زمینه ارجاع بیماران جهت برخی آزمایشها به بیمارستان های دیگر وجود دارد ولی تمام سعی مان این است که انتقال بیمار توسط خود بیمارستان انجام شود و بیمار مشکلی در نقل و انتقال از این جهت نداشته باشد.

وی افزود: شاید قبل از اجرای طرح مشکلاتمان بیشتر بود چون در حال حاضر همکاری های بین بیمارستانی و بین بخشی نحوه خدمات دهی را بسیار راحت تر کرده است. بیماران از نحوه اجرای طرح رضایت کامل دارند. البته کمبود نیروی پرستار به شدت حس می‌شود و چون اورژانس یک بخش ویژه است، نمی‌توان از خدمات دانشجویان پرستاری در این بخش استفاده کرد.

بیمارستان امام حسین: بار مراجعه به اورژانس 30 درصد بیشتر شده است

در ادامه بازدید از مراکز دولتی در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، مسئول اجرای این طرح در بیمارستان امام حسین تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیماران از نحوه اجرای طرح بسیار راضی هستند و از کنار صندوق با خوشحالی می گذرند. بار مراجعه به اورژانس البته 30 درصد بیشتر شده و این باعث می شود که کمبود نیرو بیشتر حس گردد. ولی با تمام این وجود تمام پرسنل سعی در  جلب رضایتمندی بیماران دارند. تمام اقدامات تشخیصی و آزمایشگاهی با هماهنگی سوپروایزر و داروخانه ها و آزمایشگاه ها داخل بیمارستان انجام شده و بیمار در صورت نیاز به ارجاع، به سیستم‌های مرجعی که بیمارستان تعیین کرده، فرستاده می شود.    

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.