به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در همایش شهرسازی ایرانی-اسلامی بیان کرد: کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن شرق و غرب و همچنین شمال و جنوب باعث شده آن را از نظر استراتژیکی قلب عالم نامند زیرا که نقشهای فراوانی را در طول تمدن و تاریخ ایفا کرده است.
مسجد جامعی تصریح کرد: در طول تاریخ براساس نظریههای موجود کسی که بتواند قلب عالم را تصرف کند میتواند نقش ایفا کند.
وی افزود: ایران یک تمدن ترکیبی دارد مانند تخت جمشید که در ستونهایش همای مصر و گلهای نیلوفر آبی هند به چشم میخورد و همین باعث شده که تخت جمشید را ترکیبی از روح ایرانی بدانند.
وی اظهار داشت: در قدیمیترین گزارشهای تاریخی کلانشهر تهران قومهای گوناگونی مانند پادشاه صفوی زرتشتیان، کلیمیان، مسیحیان و اقوامهای مختلف دیگر از جمله ترکمنها، فارسها، لرها، بلوچها، عربها درتهران کنار یکدیگر قرار دارند که یک تمدن ترکیبی از قومهای مختلف که تشکیل میدهند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: تهران را اقوام و ملتهای مختلفی نه تنها از داخل کشور بلکه از خارج کشور هم به صورت هماهنگ و یکپارچه شکل میدهند.
مسجد جامعی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و تمدنی چند محوری وجود داشته اما به دلیل بالابودن ظرفیتهای کلانشهر تهران توانسته یک وحدت یکپارچه و مستقل را تجربه کند ادامه داد: رسم و رسومات و همچنین سنتها قابل تکرار نیست و هر دوره از تاریخ برای خود یک شرایط خاص را طلب میکند و باید در نسلهای آینده تغییر و به روز رسانی به عمل آید.
وی گفت: هر دوره تاریخی در مقایسه با دوره بعد اضافه و شکلهایی دارد که با دوره بعد متفاوت است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: آنچه که میبینیم و هست نمایانگر یک پیوستگی در بناهای ایرانی است و الگوی ایرانی-اسلامی پاسخگوی نیازهای انسانی و شهری امروز جامعه است.
وی اذعان داشت: در کنار زنده نگهداشتن سنتهای قدیمی و پایبندی به ارزشهای ایرانی باید طرحهای جدیدی نیز در جامعه ارائه شود.
مسجد جامعی با بیان اینکه برای نخستین بار کمیسیون شهرسازی و معماری در تهران تشکیل داده شده گفت: در این کمیسیون چهار نفر مشغول به کار مداوم هستند و دولت بودجهای را برای ارتقای شهرسازی از 250 میلیارد تومان به 60میلیارد تومان افزایش داده است و همچنین یک درصد از این بودجه یعنی 150 میلیارد را از اعتبارات در اختیار شورای اسلامی شهر تهران قرار میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر 50طرح موضعی و موضوعی مانند ساماندهی میادین اصلی شهر و ساماندهی ورودیهای شهر تهران باید شناسایی شود و در بحث قرار گیرد.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدوار هستیم که در جامعه ایران بتوانیم الگوی ایرانی-اسلامی را تهیه و بعد از به اجرا درآمدن توسط خود مدیران و مسئولان شهری به شهروندان ارائه کنیم.
این همایش با حضور علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، محمدهادی ایازی، رضا نگهبان شهردار منطقه7، مسجد جامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران و عدهای دیگر از مسئولین در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
انتهایپیام/