دکتر شاهین شهبازی، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و مجاری صفراوی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در دوران بارداری، بعلت تغییرات هورمونی، افزایش ترشح هورمونهای جفت و افزایش کلسترول و همچنین کاهش جریان صفرا در مجاری صفراوی، تخلیه صفرا به کندی انجام میشود و سنگ کیسه صفرا تشکیل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خانمها در دوران بارداری باید از تمام گروههای غذایی استفاده کنند، نمیتوان رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا توصیه کرد: ولی مصرف غذاهای کم چرب و کم کلسترول و کاهش وزن خانمهای چاق قبل از باردار شدن، در پیشگیری از تشکیل سنگ صفرا بسیار موثر است.
دکتر شهبازی گفت: بیشتر سنگهای صفرا با سایز کمتر از یک سانتیمتر بعد از زایمان حل شده و دفع میشود. در مواردی هم با ۶ماه دارو درمانی، بهبودی حاصل میشود ولی در مواقعی که سنگ بزرگ است انسداد مجاری صفراوی و عفونت کیسه صفرا را به همراه دارد، با روش جراحی لاپاراسکوپی، کیسه صفرا را برمیدارند.
انتهایپیام/