سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در واکنش به مطرح شدن فیلتر "واتس اپ"؛

واعظی:فیلترینگ واتس اپ در کمیسیون‌های مختلف شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار می گیرد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: جلسه‌ای که در کارگروه تعیین مصادیق برای بررسی فیلترینگ شبکه واتس اپ برگزار شد به دلیل مشکلی که در رای یکی از اعضا وجود داشت ابهاماتی را ایجاد کرده است.

به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بعدازظهر سه‌شنبه  در جمع خبرنگاران درباره سرانجام نرم افزار واتس اپ گفت:جلسه ای در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای برگزار شد و در آن رای‌ها اعلام شد اما درآن جلسه یکی اعضا که سمت او تغییر کرده بود برای خداحافظی آمده بود و با این که هیچ اختیاری در دست نداشت رای بر فیلتر شدن این شبکه داد اما زمانی که وزیر آن دستگاه متوجه این موضوع شد به رییس جمهور و کارگروه تعیین مصادیق اعلام کرد  که نماینده آن وزارتخانه دارای اختیارات لازم نبوده و نظر وزیر در زمینه فیلترینگ واتس اپ مخالف است اما کارگروه در نهایت این مساله را نپذیرفت و باعث شد که این موضوع در شورای عالی فضای مجازی مطرح و پیگیری شود.

واعظی اظهار داشت:رئیس جمهور به عنوان رییس این شورا و پس از یک ساعت بحث مقرر کرد که تصمیم کمیته تعیین مصادیق اجرایی نشود تا این مساله در کمیسیون‌های مختلف شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گیرد.

وی بیان داشت:نظر رییس جمهور قرار بر این بوده که برای سیاست گذاری در مورد سایر شبکه ها هم در کمیسیون‌های مختلف شورای عالی فضای مجازی بررسی‌های لازم صورت گیرد و سیاست گذاری‌های مناسب در این زمینه انجام شود.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: آنچه در شورای عالی فضای مجازی تصمیم گرفته می‌شود اجرای آن برای کارگروه تعیین مصادیق، وزارت ارتباطات و سایر نهادها لازم الاجرا خواهد بود و باید مبنای عمل دستگاه‌های مختلف براساس دستور و تصمیم گیری‌های این شورا باشد.

واعظی گفت:اگر کارگروه مصادیق مجرمانه مساله‌ای را تصدیق و به ما ابلاغ کندآن را اجرا خواهیم کرد مگر آن که شورای عالی فضای مجازی نظر دیگری در این باره داشته باشد؛ به عبارت دیگر در میان تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق و شورای عالی فضای مجازی تصمیم گیری‌های شورای عالی فضای مجازی برای ما اولویت خواهد داشت.

وی در خصوص فیلتر وی چت که پیش از این صورت گرفته بود گفت:فیلترینگ این شبکه در کارگروه تعیین مصادیق تصویب شده بود اما اکنون اگر درباره واتس اپ به گونه ای دیگر عمل می شود به دلیل آن است که آنچه در این کمیته تصویب شده با یک مشکل مواجه است.و حتی اگر برای این شبکه هم رای گیری ها شفاف بود و مساله به شورای عالی فضای مجازی کشیده نمی‌شد پس از ابلاغ کارگروه تعیین مصادیق ما بحث را اجرایی می‌کردیم.


واعظی ادامه داد: اما در این میان در خصوص مابه التفاوتی که در رقم‌های تعرفه قبلی تلفن ثابت وجود داشت من اصلا نمی دانم این رقم 650 میلیارد تومانی از کجا آمد به هر حال پیش از این اشکال کار این بود که رییس قبلی شورای رقابت مصوبه‌ای را برای مخابرات ابلاغ کرده بود که براساس آن تعرفه‌های تصویب شده با تعرفه‌های مدنظر وزارت ارتباطات تناقض داشت اما فکر می کنم اکنون مسوولان مخابرات و همه اپراتورها این مساله را قبول کرده‌اند که مبنای تعرفه گذاری آن چیزی است که در کمیسیون تنظیم مقررات صورت می گیرد.

80 درصد میزبانی‌های فعلی خارجی است



وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که درباره آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات مطرح شده بود نیز اظهار کرد: در حال حاضر 80 درصد مطالبی که مردم در فضای مجازی از آن استفاده می کنند میزبانی‌اش در خارج از کشور قرار دارد و تنها 20 درصد این سایت‌ها در داخل میزبانی می شوند اما به دنبال آن هستیم که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات 80 درصد میزبانی در داخل و 20 درصد آن در خارج دنبال شود.

وی ادامه داد: در صورت رسیدن به این وضعیت سرعت اینترنت چنان افزایش خواهد یافت که مردم از طریق شبکه ملی اطلاعات می‌توانند با سرعت بسیار بالا به مطالب مدنظر خود دسترسی داشته باشند.

وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: تا پایان سال جاری برخی از شبکه ملی اطلاعات در شهرهای بزرگ مورد بهره بردرای قرار خواهد گرفت و سایر شهرهای کشور هم تا پایان سال آینده امکان دسترسی به این شبکه را خواهند داشت.

واعظی در پاسخ به سوال خبرنگاری  مبنی بر این که آیا به دنبال افزایش بودجه وزارت ارتباطات و همچنین با ایجاد تغییر در تعرفه‌های مکالمات داخلی این امکان وجود نخواهد داشت تعرفه مکالمه‌های بین الملل هم کاهش پیدا کند؟‌توضیح داد: ما به دنبال این هستیم که تلفن‌های بین الملل به نوعی ساماندهی کنیم به عبارت دیگر اما اگر وضعیت اینترنت به گونه‌ای باشد که بتوانیم مکالمات صوتی را روی اینترنت ببریم قطعا هزینه کمتری برای مردم وجود خواهد داشت.

وی یادآور شد: در ارتباط با تلفن‌های بین الملل تمام تصمیم گیری مربوط به ایران نمی‌شود و لازم است دراین زمینه با کشورهای مختلفی قرارداد بسته شود و در برابر مکالماتی صورت می گیرد مبلغی هم به این کشورها پرداخت شود که این رقم در برخی کشورها بالاتر است.اما به هر حال ما به تازگی تیمی را تشکیل داده‌ایم که برای مذاکره با کشورهای مختلف وارد عمل شود تا در صورت امکان این تعرفه‌ها را کاهش دهیم.

انتهای پیام /

برچسب ها: واعظی ، شورا ، مجازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
فيلتر كردن صحيح نيست
ناشناس
۲۰:۴۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
ایشالله فیلتر نمی شه
شهریار
۱۹:۳۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
اقا من نمی فهمم واتز اپ کجاش ایراد داره باز گفتیم ویچت اره
عایا واقعا باید فیلتر شه؟!؟!
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
آفرین بر روحانی