دکتر منصور ریسمانچی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درگفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: جگر پایگاه اصلی سوخت و ساز مواد غذایی،شیمیایی، دارویی و سموم بدن دام و محل ذخیره و منبع ویتامین A ،B ،B1 ،B6 ،B12 و ریز مغذیها است این عضو سرشار از اسید فولیک، آهن و روی است.
وی افزود: پروتئین جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن 2 تا3 برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار کلسترول آن تقریبا 2 برابر گوشت قرمز کم چرب است و اگر در یک روز 100گرم آن مصرف شود، تقریبا 1/5 برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن شده است.
ریسمانچی تصریح کرد: جگر خام یا نیمه پخته میتواند بسیاری از میکروبهای بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد. انگل یا کرم زبانی شکل یکی از میکروبهای مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق جگرهایی که حرارت لازم را نگرفتهاند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر میشوند.
وی خاطرنشان کرد: جگر سیاه محل تجمع و دفع مواد زائد، سموم شیمیایی، داروهای هورمونی است به همین دلیل احتمال دارد پسماند برخی از این ترکیبات در بافت چرب جگر دام اندوخته و برای سلامت مصرف کننده مضر باشد بنابراین بهتر است از احشای دامهای جوان تر که احتمال تجمع سموم در آن کمتر است استفاده شود.
ریسمانچی اذعان داشت: دل، جگر و قلوه به دلیل چربیهای اشباع و کلسترول بسیار بالا میتوانند منجر به پرفشاری خون، افزایش کلسترول و نارسایی کلیوی شود و با ایجاد پاسخهای التهابی در بدن عوارض بیماریهای مفصلی را ناگوارتر سازند.
انتهایپیام/