به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در کشور ایران منابع و ظرفیتهای اکوتوریسم فراهم است به طوری که 90 درصد زمینهها برای توسعه گردشگری و اکوتوریسم وجود دارد اما این صنعت وضعیت چندان خوبی ندارد.
جعفر اولادی استاد دانشگاه منابع طبیعی در این خصوص گفت: در شمال کشور به ویژه در استان مازندران منابع اکوتوریسم زیاد است ولی استفاده مطلوب از آن نمیشود زیرا بدون هیچ برنامهای این منابع در اختیار طبیعتگردان قرار داده شده است.
وی با اشاره به اینکه از منابع اکوتوریسم و طبیعت بهرهوری مناسب نمیشود، افزود: منابع طبیعی نیازمند حفاظت و حراست هستند در حالی که بدون متولی رها شدهاند.
مشکل اساسی این است که فکر اقتصادی همراه با طبیعت نداریم تا تغییراتی را در این حوزه داشته باشیم؛ از طرفی نمیتوانیم بدون درآمد و اختصاص هزینه در توسعه و حفظ این منابع گام برداریم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه گردشگری و طبیعتگردی این است که ضررورتی در خصوص توسعه و گسترش آن نمیشود، مردم باید آموزش ببینند که شور و شادی و طراوت را در طبیعت، ضمن حفظ آن، بیابند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: روح ما نیاز به طبیعت که ایجاد شعف و شادی میکند، دارد؛ انسانها برای آرامش روح و روان نیاز به آشتی و دوستی با طبیعت دارند ما باید بدانیم که در درون شادی هستیم ولی قدر آن را نمیدانیم؛ بنابراین طبیعتگردی باید جزئی از زندگی و سبد زندگی ما باشد.
اولادی خاطرنشان کرد: در حالی که سایر کشورهای دنیا حدود 30 درصد درآمد ناخالصشان را صرف طبیعتگردی میکنند ما چند درصد از هزینه و وقت خود را صرف گردشگری و طبیعتگردی میکنیم.
گزارشی از: هراتیان انتهای پیام/