طیب نیا در دیدار با معاون خاور میانه بانک جهانی خواستار شد:
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی وفنی ایران ،طیب نیا در ادامه افزود:لازم است این بانک در خصوص اعطای کمک های فنی در زمینه های محیط زیست ،آلودگی هوا ، امنیت جاده ای و مدیریت بلایای طبیعی کمکهای فنی به ایران ارایه نماید.
طیب نیا با اشاره به تحولات اخیر اقتصادی کشور و بهبود ارتباطات و مبادلات تجاری با سایر کشورها و همچنین روابط خارجی را از مهمترین اقدامات دولت دانست و افزود : اولویت دولت یازدهم ارتقا همکاریها با مجامع بین المللی به ویژه بانک جهانی است .
به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی وفنی ایران ، طیب نیا ضمن تشکر از حسن نیت و اعزام هیاتهای کمکهای فنی بانک جهانی به ایران ، افزود : برخورد ایران با بانک جهانی، همواره یک برخورد صمیمانه بوده و همواره مشارکت فعال در افزایش سرمایه عمومی بانک داشته است.
این گزارش حاکی است، خانم اندرسون نیز طی سخنانی در این دیدار، از جمهوری اسلامی ایران به واسطه شرکت فعال در افزایش سرمایه عمومی بانک جهانی قدردانی کرد.
معاون خاور میانه و شمال آفریقای بانک جهانی در ادامه بر ارتقای سطح همکاریهای بانک جهانی و ایران تاکید کرد.
لازم به ذکر است بهروز علیشیری معاون وزیر اقتصادی و دارایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از کمیسیونهای اقتصاد و برنامه و بودجه در این نشست حضور داشتند.
سیف رییس کل بانک مرکزی ج .ا. ایران در بیانیه خود نگرانی خویش را در بروز گرایشات سیاسی در برنامه های توسعه ای آن بانک اعلام کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه این نشست با اشاره به بیانیه فوق گفت: اینجانب در نامه ای که در ماه گذشته به رییس گروه 24 نوشتم از ایشان خواستم تا موضوع همکاری ایران و بانک جهانی را که در طی سال های گذشته بدلیل ملاحظات غیر فنی متوقف شده بود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.
طیب نیا در ادامه افزود: بر پایه این تقاضای رسمی و گروه 24 که مرکب از 24 کشور بزرگ در حال توسعه می باشد در نشست معاونین و وزرای خود به این موضوع پرداخت و با اخذ حمایت کامل اعضای خود از بانک خواست که مداخله حوزه های سیاسی در فعالیت های توسعه ای خود جلوگیری کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در عین حال خاطر نشان کرد : در طی ماهای گذشته و از زمان آخرین ملاقات خویش با معاون بانک جهانی در پاییز گذشته فعالیت های فنی بانکی با ایران از سر گرفته شده است و می توان امیدورار بود این اقدامات در ماه های آتی گسترش یابد.
لازم به ذکر است، که در نشست گروه 24 علاوه بر وزرای عضو گروه رییس بانک جهانی ، رییس صندوق بین المللی پول و تعداد زیادی از نهادهای مالی پولی بین المللی حضور داشتند.
در بخش هایی از بند 7 بیانیه گروه 24 آمده است که "ما (گروه 24) از توقف فعالیت های گروه بانک جهانی با برخی از اعضا نگرانیم و بر اهمیت مشارکت گروه بانک جهانی برای تدارک حمایت ها از همه اعضای خود بر پایه اصول و معیار های توسعه ای خویش و به دور از ملاحظات سیاسی تاکید می کنیم ".
انتهای پیام/