سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکرار/ مدیرعامل شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی:

ایران سال ۹۳ بزرگ‌ترین ذخیره‌کننده گاز خاورمیانه می‌شود

مدیرعامل شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی گفت: با راه‌اندازی دومین طرح ذخیره‌سازی گاز (شوریجه) در سال ۹۳، ایران به بزرگ‌ترین کشور ذخیره‌کننده گاز خاورمیانه و یکی از پنج کشور بزرگ دارنده مخازن زیرزمینی برای ذخیره‌سازی گاز طبیعی تبدیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مسعود سامی‌وند با اشاره به طراحی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و بهره برداری از دو مجتمع ذخیره سازی سراجه و شوریجه توسط این شرکت گفت: شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی با تکیه بر توان داخلی توانست تمامی مراحل طراحی تا بهره برداری از دو مجتمع ذخیره سازی سراجه و شوریجه را با صرف حداقل زمان و هزینه به اتمام رساند.

وی تصریح نمود: پروژه سراجه با صرف حدود 240 میلیارد تومان و پروژه شوریجه با 220 میلیارد تومان اعتبار و هرکدام ظرف 3 سال، به اتمام رسیدند.

سامی‌وند با اشاره به اینکه در زمستان امسال روزانه بین 9 تا 10 میلیون متر مکعب گاز طبیعی از طرح ذخیره سازی سراجه قم برداشت و به شبکه سراسری تزریق شد، افزود: با توجه به سرمای شدید و زمستان طولانی امسال این میزان که معادل 67 درصد مصرف گاز در استان گیلان است، کمک شایانی به شبکه توزیع گاز کشور نمود.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی، با اشاره به راه‌اندازی دومین طرح ذخیره‌سازی گاز ایران در آینده نزدیک، گفت: ان‌شاءالله با راه‌اندازی کامل این طرح، حجم برداشت گاز از مخازن زیرزمینی به حدود 30 میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد، بنابراین با بهره برداری از تأسیسات پالایشگاهی و بخش بالادستی طرح ذخیره سازی گاز شوریجه خراسان حدود 20 میلیون متر مکعب به ظرفیت پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز افزوده خواهد شد.

وی خاطرنشان نمود: شرکت ملی گاز ایران با اجرای طرحهای ذخیره سازی تلاش می‌کند در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی گام بردارد.

ارزیابی 220 مخزن به‌منظور ذخیره‌سازی گاز

مدیرعامل شرکت ذخیره‌سازی گاز از ارزیابی 220 مخزن برای ذخیره‌سازی گاز در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از فعالیت‌های شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی به مطالعات امکان‌سنجی و پژوهش اختصاص یافته است و در این راستا شناسایی و غربالگری میادین غرب ایران به‌منظور تبدیل به ذخائر گاز طبیعی پایان یافته است.

وی با اشاره به اینکه در این مطالعات اطلاعات تحت‌الارضی و سطح‌الارضی 220 میدان آنالیز و ارزیابی شده است، یادآور شد: با توجه به اینکه بیشتر جمعیت ایران در بخش مرکزی کشور تجمع یافته است، صنعت ذخیره‌سازی توجه ویژه‌ای به این منطقه دارد.

سامی‌وند بابیان اینکه هم اکنون مطالعات اکتشافی در ساختار نمکی نصر‌آباد در حال اجرا است، افزود: با توجه به اینکه کشورهای محدودی دارای فناوری و دانش روی مخازن گنبدهای نمکین هستند، این شرکت با کسب دانش روی مخازن هیدروکربنی و مخازن نمکین تلاش می‌کند به یک شرکت دانش‌بنیان تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم، شوریجه خراسان، گنبدهای نمکی کاشان، یورتشا ورامین، احمدی شیراز، قزل‌تپه گنبدکاووس، در میادین باباقیر، بانکول، ویزنهار ایلام از مهمترین پروژه‌های در دست اجرا و یا مطالعاتی به‌منظور ذخیره سازی گاز طبیعی در ایران است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.