به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، از پایگاه نظامی فورت هود تگزاس گزارش شده که بر اثر تیراندازی چهار نظامی کشته و ۱۶ نفر دیگر مجروح شده اند.
این همان پایگاهی است که در سال ۲۰۰۹ یک نظامی همقطاران خود را به رگبار بست و ۱۳ نفر را کشت و ۳۲ سرباز دیگر را هم مجروح کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از یک مقام عالیرتبه نظامی این خبر را نقل کرده و از قول یک گزارش داخلی وزارت دادگستری آمریکا افزوده است که مهاجم بر اثر جراحتی که به خود وارد کرده، جان خود را از دست داده است.
خبرگزاری فرانسه نیز خبر مشابهی را درباره شمار قربانیان منتشر کرده است.
شبکه تلویزیونی سی بی اس نیز به نوبه خود اعلام کرد فرد ضارب یک سرباز 34 ساله بود و پس از مشاجره با همقطارانش اقدام به تیراندازی کرد.
سرهنگ جن مارک مایلی، سخنگوی پادگان فورت هود در ساعات پایانی روز چهارشنبه (دوم آوریل - سیزدهم فروردین) به خبرنگاران گفت تاکنون نشانه ای حاکی از این که این تیراندازی ریشه تروریستی داشته است یافت نشده است.
سرهنگ مایلی گفت در جریان این تیراندازی چهار نظامی از جمله فرد مهاجم کشته و ۱۶ نفر دیگر هم زخمی شده اند.
این احتمال نیز مطرح شده که شمار مجروحان این حمله افزایش یابد.
او گفت هویت فرد مهاجم شناسایی شده اما به دلایل نظامی و رعایت حال خانوادههای کشتهشدگان از جمله فرد مهاجم اسامی فعلا اعلام نمیشود.
سرهنگ مایلی همچنین به خبرنگاران گفت مهاجم از سربازان آمریکایی اعزام شده به عراق بوده و در هنگام وقوع این تیراندازی، در کلینیک پادگان مشغول مداوا و تشخیص در زمینه اختلال استرس پس از حادثه بوده است. وی همچنین گفت فرد مهاجم از افسردگی و اضطراب رنج میبرده است.
بنابر اظهارات سخنگوی پادگان فورت هود، فرد مهاجم با شلیک به خودش از پای درآمده است.
در همین حال، گزارش شده است که مجروحان این واقعه در حالی به مراکز پزشکی حوالی پایگاه نظامی فورت هود منتقل شده اند که گلوله گردن، شکم و دست و پای آنها را شکافته بود.
بنابر گزارشها، این واقعه در محل کلینیک درمانی داخل پایگاه نظامی فورت هود روی داده است.
روز چهارشنبه، ابتدا گزارش شد که در پادگان فورت هود هشدار "پناه بگیرید" منتشر شده و از هزاران سرباز مقیم این پادگان خواسته شده که در جایی امن موضع بگیرند.
همزمان پلیس افبیآی و پلیس محلی هم گزارش کردند که در جریان این تیراندازی قرار گرفتهاند اما از جزئیات آن خبر ندارند.
ساعتی بعد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که گفته شد از لحظات ابتدایی مخابره خبر به طور منظم در جریان جزئیات این تیراندازی قرار گرفته بوده، در برابر دوربین کاخسفید حاضر شد و از وقوع این حادثه ابراز تاسف کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت:من با معاون رئیس ستاد مشترک به صورت تلفنی صحبت کردم تا آخرین اطلاعات را درباره اوضاع در فورت هود از او بشنوم. ما از نزدیک اوضاع را دنبال می کنیم. وی گفت:اوضاع اکنون آرام شده است اما تیم امنیت من علاوه بر وزارت دفاع با پلیس فدرال نیز در تماس است. آنها اکنون در حال کار با افراد در محل هستند تا ببینند دقیقا چه اتفاقی افتاده است و مطمئن شوند امنیت همه تامین شده است.
باراک اوباما گفت: من می خواهم به همه اطمینان دهم ما آنچه را که اتفاق افتاده است،مشخص می کنیم. هر تیراندازی مشکل ساز است و دردی را که پنج سال پیش در فورت هود اتفاق افتاد، تازه می کند. ما می دانیم این خانواده ها و آنها خدمات قابل توجه می دهند و فداکاری می کنند.ما همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا اطمینان یابیم افراد در فورت هود به آنچه که برای مقابله با اوضاع فعلی وعواقب بعدی نیاز دارند،برسند.
وی گفت:قلب ما از چنین حوادثی که ممکن است بار دیگر نیز روی دهد ،جریحه دار می شود و من نمی خواهم درباره این که دقیقا چه اتفاقی افتاده است اظهار نظر کنم اما امیدوارم هرکسی در امنیت باشد اما این احساس امنیت بار دیگر شکسته شد.پنتاگون مطمئنا برای شما گزارش خواهد داد و جزییات بیشتری درباره این اتفاق منتشر خواهدشد.
چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا هم در مصاحبه ای در هونولولو گفت موضوع در دست بررسی است.
وزیر دفاع آمریکا این حادثه را محکوم کرد و گفت زمانی که چنین اتفاقی در یک پایگاه نظامی روی می دهد، باید اذعان کنیم که یک چیزی سر جای خود نیست و درست کار نمی کند.
برخی از رسانههای آمریکایی نام تیرانداز را ایوان لوپز، ۳۴ ساله، گزارش کردهاند اما هنوز هیچ منبع رسمی درباره هویت فرد مهاجم اظهار نظر نکرده است.
در سال ۲۰۰۹، نضال مالک حسن، روانپزشک و سرگرد ارتش آمریکا با شلیک به سربازان مستقر در فورت هود، ۱۳ نفر را کشت و ۳۲ را نفر را مجروح کرد.
او در دادگاه نظامی به حکم اعدام محکوم شد و اکنون در زندانی نظامی در ایالت کانزاس منتظر اجرای حکم اعدام است و همزمان دادگاه تجدید نظر به درخواست رسیدگی مجدد او میپردازد.
دهها هزار نیروی نظامی آمریکا در این پایگاه مستقر هستند.
انتهای پیام/