دکتر مجتبی هاشمزاده متخصص جراح عمومی و گوارش در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بالن معده یک روش کاملا سرپایی و غیرجراحی به وسیله آندوسکوپی برای کمک به کاهش وزن کسانی که به چاقی دچارند و نمیخواهند یا نمیتوانند از روشهای دیگر کنترل وزن استفاده نمایند کاربرد دارد.
وی افزود: در این روش از طریق دهان بالون در معده قرار داده میشود جنس بالون از سیلیکون نرم ساخته شده و از طریق یک لوله با مایع یا هوا (بسته به نوع بالن) پر شده و آزادانه شناور میگردد و با پر کردن بخشی از فضای داخل معده باعث سیری کاذب و در نتیجه باعث کاهش وزن میگردد.
هاشمزده تصریح کرد: قرار دادن بالن در معده معمولا بین 20 تا 30 دقیقه طول کشیده و بیمار پس از یک مراقبت پزشکی کوتاه مدت، میتواند به منزل باز گردد خارج کردن بالون حداکثر پس از 6 ماه به وسیله آندوسکوپی انجام میگردد.
وی در خصوص میزان کاهش وزن با استفاده از این روش اذعان داشت: درک این نکته که این سیستم وسیلهای جهت کمک به کاهش اشتها و وزن بوده و باید همراه با یک رژیم غذایی نظارت شده به کار گرفته شود اهمیت زیادی دارد مقدار وزنی که یک بیمار از دست میدهد بستگی به رعایت دقیق رژیم غذایی او دارد.
وی ادامه داد: در این مدت ارجح است زیر نظر یک تیم پزشکی متشکل از متخصص تغذیه روانشناس و مشاور ورزش به اصطلاح شیوه زندگی، ایجاد انگیزه و کنترل در خوردن، تصحیح عادات غذایی و فعالیتهای بیشتر ورزشی اهتمام ورزیده تا لاغری ناشی از این کاهش وزن را حفظ نماید.
هاشمزاده در خصوص عوارض احتمالی بالون گفت: بیمار ممکن است تا چند روز پس از گذاشتن بالون، احساس تهوع و استفراغ سنگینی در شکم، گاهی درد دورهای در پشت و شکم را داشته باشد در این صورت بیمار بهتر است با پزشک خویش مشورت نموده و از داروهای احتمالی مورد تجویز او استفاده نماید.
وی در پایان اظهار داشت: ممکن است در بعضی از بیماران عوارض دیگری مثل ریفلاکس، ترش کردن و نفخ شکم ظاهر گردد که قابل درمان است بدیهی است هر چه مهارت پزشک در بالن گذاری بیشتر باشد احتمال این عوارض کمتر خواهد بود.
انتهای پیام/