سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیشترین مواضع ضدایرانی را چه کسانی در دولت آمریکا بیان می‌کنند؟ + تصاویر

برخی از کشورهای دنیا برای بیان دیدگاه‌های خود از سخنرانی استفاده می‌کنند که اکثرا سابقه مطبوعاتی دارند. بیان مواضع، رویکردها و دیدگاه‌ها درباره مسائل مختلف و رویدادهای مهم در دستگاه‌ها و نهادهای داخل و خارج از کشور برعهده سخنگو این نهاد یا دستگاه است.

به گزارش خبرنگار سياست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ بیان مواضع، رویکردها و دیدگاه‌ها درباره مسائل مختلف و رویدادهای مهم در دستگاه‌ها، و نهادهای داخل و خارج از کشور  برعهده سخنگوی نهادها یا دستگاه‌های دولتی است.
 
کشورهای دنیا برای تعامل با یکدیگر و بیان مواضع و دیدگاه‌های خود درباره مسائل مختلف از افرادی به عنوان سخنگو استفاده می‌کنند.

سازمان‌ها، دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و هیئت دولت معمولا برای بیان نظرات خود از یک یا چند سخنگو استفاده می‌کنند. برخی کشور‌ها برای بخش‌ها و مراکز خاص سخنگوی ویژه دارند.

 
در این میان چند سخنگو به طور همزمان رویکرد آمریکا را در رابطه با مسایل مختلف بیان می‌کنند و وظیفه سخنگویی این کشور را برعهده دارند. بیشترین تعداد سخنگویان دولت به آمریکا تعلق دارد که در صورت لزوم تغییر می‌کنند یا از سمتی به سمت دیگر جا به جا می‌شوند.

در این گزارش به معرفی برخی از سخنگوهای دولت آمریکا معرفی می‌شوند.

"جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید، "جن ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه، "ماری هارف" معاون سخنگوی وزارت امور خارجه و "آلن ایر" سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا جمعی از سخنگویان دولت کنونی محسوب می‌شوند که بیشترین اظهار نظر را درباره ایران دارند.

جی کارنی "سخنگوی کاخ سفید"

مسئولیت اعلام مواضع و بیانیه‌ها و گزارشات رسمی کاخ سفید برعهده "جی کارنی" متولد 22 می 1965 در شهر واشنگتن است.

او که بیست و نهمین "سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید" است، دومین سخنگو در زمان ریاست جمهوری"اوباما" محسوب می‌شود. وی در فوریه سال 2011 جایگزین"رابرت گیبز" شد.

کاری قبل از اینکه به سمت سخنگویی در کاخ سفید برسد، در مجله"تایم" رئیس دفتر بخش واشنگتن بود.

کارنی در سال 1987 به عنوان گزارشگر به استخدام"میامی هیرالد" درآمد. از آن سال او ضمن کار در مجلات و روزنامه‌های گوناگون، یکی از نویسندگان و گزارشگران درباره "جورج بوش" بوده و با او در سفرهای خارجی همراه بود.

کارنی در سال 2009 برنده جایزه "گزارش برجسته درباره رئیس جمهوری" از جشنواره مطبوعاتی"جرالد فورد" شد.

کارنی مدرک تحصیلی خود را درباره پژوهش‌های روسیه و اروپای شرقی در مقطع لیسانس از دانشگاه"ییل" گرفته است.

کارنی مواضع  اصلی آمریکا و کاخ سفید را در مورد ایران، به خصوص درباره مسائل هسته‌ای روز بیان می‌کند. او به همراه همسرش که تحلیلگر شبکه خبری (ای‌بی‌سی) است و دختر و پسرش در واشنگتن زندگی می‌کند.
 

"جن ساکی"(jen psaki) سخنگوی وزارت امور خارجه

"جنیفر رن" که خود را"جن ساکی" می‌نامد، متولد سال 1978 در شهر"استمفورد" از ایالت"کنتیکت" است. او یکی از سخنگویان "وزارت امور خارجه آمریکا" است، عمده فعالیت‌های او در خصوص تحولات خاورمیانه، مذاکرات ایران و گروه 1+5 و بیان نظرات و بیانیه‌های جدید در این خصوص است.

"ساکی" 36 ساله که در مذاکرت هسته‌ای ایران و گروه 1+5 حضور دارد فارغ التحصیل دانشگاه "ویلیام و مری" است.

قبل از اینکه به سمت سخنگوی وزارت امور خارجه درآید، جین ساکی دستیار مدیر ارتباطات کاخ سفید (مسئول مطبوعاتی و منشی مطبوعاتی کمپین تبلیغاتی اوباما) و قبل‌تر از آن در کاخ سفید قائم مقام سخنگوی کاخ سفید بود.


"ساکی" از فوریه 2013 به سمت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به جای"ویکتوریا نولاند" منصوب شد.

"ساکی" که از"جان کری" به صورت مستقیم دستور می‌گیرد، مسائل مربوط به پرونده هسته‌ای ایران را بیان و بازگو می‌کند. وی مدعی است تحریم‌ها و مذاکرات با ایران در دو کفه ترازو قرار دارند، اگر مذاکرات بیشتر شود و نتیجه بخش باشد، تحریم‌ها کمتر و اگر مذاکرات نتیجه بخش نباشد تحریم‌ها بیشتر می‌شود.

"ماری هارف"(marie harf) سخنگوی وزارت امور خارجه

"ماری هارف" دستیار و معاون "جن ساکی" خود بار‌ها به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در برابر لنز دوربین‌های خبرنگاران و دوربین‌های تلویزیونی  حاضر شده است.


"هارف" و"ساکی" هردو درباره مسائل ایران و انرژی هسته‌ای فعالیت دارند، اما هارف نسبت به"جن ساکی" فعالیت بیشتر و مستقیم درباره تحولات منطقه و مسائل هسته‌ای ایران دارد. او در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و کشورهای 1+5 حضور دارد.

"ماری هارف" 31 ساله متولد"گرناویل" ایالت"اوهایو" است، فوق لیسانس خود را در رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه "ویرجینیا" گرفته، ماری هارف که اخیرا در مذاکرات وین در تیم آمریکا بود، با عینک‌های جذابش عنوان جوان‌ترین سخنگوی تاریخ آمریکا را یدک می‌کشد.

"آلن ایر" (alan eyre) سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه

نخستین سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا "آلن ایر" است. وی سابقه ریاست دفتر ایران در کنسولگری آمریکا در"دبی" را دارد."ایر" تاکنون ایران را ندیده، اما با فرهنگ ایرانی آشنایی کامل دارد و به خوبی فارسی صحبت می‌کند.

او که مدعی است یک ایران دوست است، همواره انگشتر عقیقی به دست می‌کند، ایر همواره سعی بر این دارد که حس ایران دوستانه خود را نمایش دهد.

حرکات و حرف‌های او نشانگر این است که او به دنبال برقراری ارتباطی دوستانه با ایران است و از موانع آمریکا درباره حمله نظامی و گزینه‌های نظامی صحبت نمی‌کند، اما  گزارشات و اخبار بسیاری درباره وی منتشر شده که حکایت از جاسوس بودن وی می‌کنند.
 

براساس گزارش‌ها، آلن ایر با هزینه و بورسیه "سازمان جاسوسی آمریکا" (CIA) زبان فارسی را یاد گرفته و در تمام طول مدت فعالیت خود تا قبل از انتخابش به عنوان سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه در کشورهای سوریه امارات، دبی و جمهوری آذربایجان به عنوان مسئول میز ایران برای سازمان جاسوسی آمریکا فعالیت و از ایرانی‌ها جاسوسی می‌کرد.
 



 آلن ایر در فیسبوک شخصی خود درباره مسائل روز ایران اظهارنظر می‌کند و خود را در غم و شادی ایرانیان سهیم می‌داند!

گزارش: سید احمد موسوی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.