آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا، در مصاحبه‌ای با وب‌سایت ترند، به بیان دیدگاه‌های خود درباره تحولات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران و نیز سیاست خارجی کشور در قبال ایران پرداخت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ترند ، وی درباره اظهارات اخیر رئیس‌جمهور کشورمان درباره عادی‌سازی روابط با غرب و نیز امکان تبدیل سه دهه دشمنی ایران و آمریکا به دوستی گفت: "ما با دقت به سخنرانی رئیس جمهور جناب آقای دکتر روحانی گوش کردیم. نکته کلیدی این است که بعضی وقت‌ها از حرف تا عمل خیلی راه است و امید و انتظار کنونی جامعه جهانی صرفاً این نیست که لحن صحبت رهبران ایران تغییر کند، بلکه این است که اقدامات و رویکردهای جدید و سازنده‌تر توسط حکومت ایران اجرا شود."

وی با اشاره به توافق موقت هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی و نیز تداوم مذاکرات گفت: "ما با آغاز اجرای توافقنامه ژنو گام مهمی به جلو برداشته‌ایم و بسیار امیدواریم این روند را زمانی که گروه 1+5 مذاکرات را برای توافقی جامع آغاز می‌کند، ادامه دهیم."

وی درباره چشم‌اندازی پایبندی طرفین به توافق هسته‌ای ژنو گفت: "دولت اوباما کماکان به استفاده از دیپلماسی پویا جهت رسیدن به راه‌حلی مسالمت آمیز به مناقشه هسته‌ای ایران متعهد می‌ماند."

"توافق بلند مدت جامع که در برنامۀ اقدام مشترک به آن اشاره شده است، این مطلوب را محقق می‌کند. بر کسی پوشیده نیست که مذاکرات جهت رسیدن به این توافق جامع بسیار پیچیده خواهد بود و ما با چشمانی کاملاً باز در مورد دشواری‌های پیش رو وارد آن می‌شویم."

"اما چنانکه آغاز اجرای برنامۀ اقدام مشترک روشن کرده است، ما فرصت بی سابقه ای داریم تا ببینیم آیا می توانیم این نگرانی بسیار جدی امنیت ملی را به طور مسالمت آمیز حل کنیم؟ این هم هدف ما وهم چالش پیش روی ما خواهد بود."

وی درباره مخالفت‌هایی که در کنگره آمریکا با توافق هسته‌ای ژنو صورت می‌گیرد گفت: "مثل روز روشن است که افرادی هستند که شک دارند چنین توافقی قابل حصول باشد. درقانون اساسی هم ایران هم در آمریکا اصل تفکیک و استقلال قوا محترم شمرده شده و به همین دلیل است که در متن توافقنامه ژنو آمده است:

- دولت آمریکا درچارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور وکنگره از تحمیل تحریم های جدید هسته ای خودداری خواهد کرد.

- پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب وبه اجرا درآید.

به گفته دیگر، هر طرف به طور ضمنی به تفکیک واستقلال قوا بین قوه مجریه و قوه مقننه اشاره می‌کند. از طرف ما، هیچ اختلاف نظری داخل حکومت در مورد هدف و مطلوب این مذاکرات وجود ندارد و دولت اوباما معتقد است با تداوم این روند و طی این مسیر، ما می توانیم استدلالی قوی را به کنگره ارائه دهیم که اکنون زمان اعمال تحریم های جدیدی نیست."

آلن ایر در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات دو جانبه مستقیم بین ایران و آمریکا گفت: "اختلافات جدی و محتوایی بین دو طرف وجود دارد و در این مورد اگر بگویم که مذاکرات سخت و پیچیده بوده اند، این توضیح واضحات و تکرار مکررات است."

"با این همه، طی این پروسه تمام طرفین جدیت، حسن نیت و احترام متقابل از خود نشان داده‌اند. در مورد پدیدۀ ایجاد اعتماد بیشتر، این (موضوع) زمان خواهد برد و برای همین است که اقدامات راستی‌آزمایی در هر دو طرف باید نقشی کلیدی را در حرکت به جلو بازی کنند."

وی درباره احتمال اعزام گروهی از کنگره و یا دولت آمریکا به ایران در صورت دعوت ایران گفت: "ایالات متحده نشان داده است که آماده است از دیپلماسی پویا و قوی در راستای حل مسالمت‌آمیز مناقشه هسته‌ای ایران استفاده کند. گمانه زنی در مورد اینکه این دیپلماسی فرضاَ چه فرم‌هایی می‌تواند داشته باشد، کار سازنده‌ای نیست."


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار