به گزارش دریچه فناوری اطلاعات؛ نرم افزار اکسل از برنامه های محبوب و کاربردی آفیس است. از این نرم افزار می توان برای انجام طراحی، حسابداری، آماری و ... بهره برد. حال در دریچه تصمیم داریم آموزش هایی کاربردی نسبت به نیازهای کاربران آماده کنیم، شما می توانید در بخش نظرات آموزش ها، فرمول ها و سبک های مورد نظر خود در خواست کنید تا گزارش های بعدی نسبت به خواسته های شما آماده شود.
پر کردن خود کار سلول ها (autofill)
روش اول
در گوشه کادر ضخیمی که در اطراف سلول فعال دیده می شود، یک مربع کوچک سیاه دیده می شود که این مربع دستیگره auto fill نام دارد. هنگامی که ماوس را روی این علامت قرار دهیم، اشاره گر آن به شکل دیده می شود. با درگ کردن این دستگیره به سمت سلول های مجاور ( یا در جهت عمودی و یا در جهت افقی)، محتویات سلول در آن ها کپی می شود. از این قابلیت برای وارد کردن داده های تکراری که سلول های آن ها در مجاورت یکدیگر قرار دارند، استفاده می شود.
روش دوم
همچنین می توانید از autofill برای وارد کردن اعداد به صورت افزایش یا کاهشی استفاده کنید. برای این منظور هنگام کشیدن دستگیره autofill کلید ctrl را نگه دارید.
- اگر دستگیره را به سمت جلو ( سلول های بعدی) یا پایین بکشید، خاصیت افزایشی دارد
- اگر دستگیره را به سمت عقب (سلول های قبلی) یا بالا بکشید، خاصیت کاهشی دارد.
autofill در مورد تاریخ، ساعت و متن های ترکیبی با اعداد که به عدد ختم می شوند به طور پیش فرض، به صورت افزایشی یا کاهشی عمل می کند و نیازی به نگه داشتن کلید ctrl نیست.
نرم افزار اکسل بسیار هوشمندانه عمل می کند و می توانید برای انجام راحت کارهای ذکر شده از این روش ساده و کاربردی استفاده کنید. برای مثال می خواهید در ستون a از عدد 1 تا 25 را به ترتیب بنویسید. برای این کار ابتدا در سلول a1 عدد 1، در سلول a2 عدد 2 و در سول a3 عدد 3 را تایپ کنید سپس هر ستون را علامت بزنید و با استفاده از قابلیت autofill صفحه را پایین بکشید تا عدد دلخواه شما در سلول های مورد نظر قرار گیرند.
روش آموزش برنامه اکسل متفاوت است و آموزش ها به صورت یکپارچه به یکدیگر متصل هستند، پس سعی کنید آموزش ها را به صورت زنجیره ای دنبال و یاد بگیرید
آموزش ها و فرمول های در خواستی خود را در بخش نظرات بین کنید
گزارش از محمدمحمدی خوجین
امتياز تحريريه دريچه فناوری اطلاعات:
تازه وارد کار حسابداری شدمـ نیاز مبرمـ دارمـ
بـــا تـــشکــر