سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رنج و غم ساکنان جزاير مارشال با گذشت 6 دهه از آزمايش‌های هسته‌ای آمريکا در این منطقه هنوز ادامه دارد

مردم جزایر مارشال در اقیانوس آرام با وجود سپری شدن 6 دهه هنوز از آثار آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا در آب‌های این جزیره هنوز رنج می کشند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی ان اچ کی ،  ساکنان جزایر مارشال در اقیانوس آرام  با وجود سپری شدن  6 دهه هنوز از آثار آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا در آب‌های این جزیره بیماری و رنج می کشند. 

مردم جزایر مارشال سال‌ها  با آثار ده‌ها آزمایش هسته‌ای و هیدروژنی آمریکا در آب‌های این منطقه دست و پنجه نرم کرده اند و اینک متعهد هستند خطرات و آثار این سلاح ها را به مردم سراسر جهان گوشزد کنند. 

دانشمندان هسته‌ای آمریکا 67 مورد آزمایش هسته ای و هیدورژنی در دهه های 40 و 50 میلادی در آب‌های این جزایر انجام دادند. ساکنان این جزایر با گذشت بیش از 6 دهه از پایان این آزمایش ها ، هنوز با آثار مخرب آن‌ها دست به گریبان هستند. 

کریستوفر جی لوئک رئیس جمهور جزایر مارشال گفت: مردمی که در مناطق مختلف جهان از آثار بمب‌های هسته ای لطمه و آسیب دیده اند باید متحد و یکصدا به جامعه جهانی از غیر انسانی بودن این سلاح‌ها بگویند. مردم ما در جزیره مارشال بیش از نیم قرن است که از آثار آزمایش های هسته ای رنج می برند. آمریکا در سال 1954 در منطقه "بیکینی اتول" جزایر مارشال یک آزمایش هیدروژنی انجام داد که هزار برابر از بمبی که علیه مردم هیروشیما استفاده کرد، قوی تر بود. این جزایر مستعمره آمریکا بودند ولی دولت آمریکا هیچ هشداری به ساکنان مناطق مجاور با این آزمایش نداد. دولت آمریکا اذعان کرد بیش از 250 نفر از مردم این جزایر در معرض مواد رادیو اکتیو قرار گرفتند. آزمایش هسته ای قدرتمند آمریکا ، خدمه یک قایق ماهیگیری ژاپنی را نیز تحت تاثیر قرار داد. یکی از این افراد 6ماه بعد جان باخت. رئیس جمهور جزایر مارشال در سفر به ژاپن در شصتمین سالگرد این آزمایش هسته ای شرکت کرد. وی ادامه داد : ما هنوز افرادی را در این جزایر داریم که از این آزمایش‌ها بیمار شده و رنج می برند. مساله هسته‌ای در الویت اول سیاست خارجی من قرار دارد. من خواهان ممنوعیت استفاده از این سلاح ها در جهان هستم. قرار است رئیس جمهورجزایر مارشال نخستین بار از شهر هیروشیمای ژاپن دیدار کند و با مردم و بازماندگان حمله اتمی آمریکا ارتباط برقرار کند. وی افزود : مردم در سراسر جهان نباید دیگر شاهد استفاده از این سلاح‌ها باشند. هرچند تا کنون در این زمینه موفق نبوده ایم. فعالان مخالف با فعالیت نیروگاه‌های اتمی پس از حادثه سونامی سال 2011 و نشت مواد اتمی از نیروگاه اتمی فوکوشیما ، همچنان برای تعطیلی این نیروگاه‌ها تلاش می‌کنند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز اعلام کرده است خواهان جهانی عاری از سلاح های هسته ای است. 

رئیس جمهور جزایر مارشال تاکید کرده است مردم نباید هرگز حملات هسته ای آمریکا و کشتار مردم بی دفاع را فراموش کنند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.