سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف آنتی اکسیدان‌ها سدی برای ابتلا به این بیماری‌ها

مصرف مواد آنتي‌اكسيدان‌ مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها مانع بروز بيماري‌هاي قلبي، آلزايمر، بيماري‌هاي عملكرد سيستم ايمني و برخي از بيماري‌هاي چشمي ‌مي‌شود.

زهرا عبدالهي متخصص تغذيه در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: غذاهاي گياهي مانند ميوه‌ها، سبزي‌ها و غلات كامل سرشار از آنتي‌اكسيدان و براي سلامت افراد ضروري هستند.

وي گفت: بسياري از بيماري‌هايي مرتبط با افزايش سن است. مصرف آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌تواند بروز اين بيماري‌ها را به تأخير بيندازد و مانع بروز بيماري‌هاي قلبي و‌ عروقي، ديابت و انواع سرطان‌ها مي‌شود.

اين متخصص تغذيه افزود: آنتي‌اكسيدان‌ها در حفظ سلامت پوست و كند شدن روند پيري در پوست مؤثر است و ويتامين‌هاي E,C,A بتاكارتن، سلنيوم، روي، منيزيم و ليكوپن از مهمترين آنتي‌اكسيدان‌ها هستند.

عبدالهي گفت: ميوه‌‌هاي ارغواني‌رنگ مانند گيلاس، آلبالو، گوجه‌ فرنگي، و ميوه‌هاي نارنجي‌رنگ مانند هويج، انبه و ميوه‌هاي آبي‌ مايل به بنفش مانند تمشك، شاه‌توت و انگور سرشار از آنتي‌آكسيدان است.

وي اضافه كرد: برخي از بيماري‌ها مانند سرطان‌ها، بيماري‌هاي قلبي، آلزايمر، بيماري‌هاي عملكرد سيستم ايمني و برخي از بيماري‌هاي چشمي با راديكال‌هاي آزاد ارتباط مستقيم دارد.

وي ادامه داد: در بدن انسان روزانه ميليون‌ها فرآيند به وقوع مي‌پيوندد كه براي انجام آن نياز به اكسيژن است كه به اين عمل اكسيداسيون گفته مي‌شود كه طي آنها موكول‌ها الكترون از دست مي‌دهند و موجب تركيبات فعالي به نام راديكال‌هاي آزاد مي‌شوند كه مي‌توانند به سلول‌ها آسيب وارد كنند يا آنها را از بين ببرند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.