سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیویورک تایمز: توافقنامه ایران را تضعیف نکنید!

روزنامه "نیویورک تایمز" خواستار توقف تلاش برخی تندروها برای آسیب زدن به توافق هسته‌ای اخیر تهران شد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در پایگاه اینترنتی خود و در تحلیلی به قلم "کارل ام لوین" و "انگوس اس کینگ" نوشت: پس از 34 سال تقریبا سکوت سیاسی بین ایران و آمریکا، اکنون دو کشور درگیر مذاکراتی هستند. اما به جای آن که این تحول مورد استقبال گرم قرار گیرد و اجازه داده شود این مذاکرات در شش ماه آینده ادامه پیدا کنند، برخی از اعضای کنگره پیشنهاداتی را درمورد افزایش تحریم های ایران مطرح می کنند. بیم آن می رود که این اقدام به روند کنونی آسیب رساند و عواقب مخربی برای آمریکا و متحدان منطقه ای آن به ویژه اسرائیل به دنبال داشته باشد. 

این روزنامه نوشت:  حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران که سال گذشته روی کار آمد، قول داد اوضاع اقتصادی کشورش را اصلاح کند. 

نویسنده در ادامه با بیان این که تحریم ها ایران را پای میز مذاکره نشاند، در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم های بیشتر نمی توانند نتیجه مطلوب تری داشته باشند، نوشته است: این اقدام تنها دستاویزی برای تندروهاست. اگر به افزایش تحریم های ایران با دید مثبت بنگریم می توان امید داشت که افزایش فشارها به گرفتن امتیاز های بیشتر یا مجبور کردن ایران به پذیرش یک توافق مطلوبتر منجر شود که بعید به نظر می‌رسد. اما اگر با دید منفی به آن نگاه کنیم قضیه خطرناکتر و محتمل تر به نظر می‌رسد. با افزایش تحریم‌ها سران ایران به این نتیجه می‌رسند که دولت آمریکا با حسن نیت مذاکره نمی‌کند. این روند به خروج ایران از مذاکرات منجر خواهد شد.

قانون افزایش تحریم‌های ایران به جای آن که از سرعت پیشرفت برنامه هسته ای این کشور بکاهد، به آن سرعت خواهد بخشید و یک انتخاب دشوار پیش روی ما قرار خواهد داد. یا باید احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته ای را بپذیریم یا برای متوقف کردن آن به زور متوسل شویم. 
از همه بدتر چنین روندی باعث روی برگرداندن شرکای بین المللی ما خواهد شد. تحریم ها تاکنون کارساز بوده اند زیرا بسیاری از کشورها از جمله چین و روسیه در اجرای آنها همکای می کرده اند. اگر آمریکا تنها کشوری باشد که نفت ایران را نمی خرد این مسئله تاثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت اما زمانی که اتحادیه اروپا و دیگر مشتریان مهم ایران مانند چین، ژاپن، کره جنوبی، هند و ترکیه خرید نفت ایران را کاهش دادند، ایران با مشکل اقتصادی مواجه شد. 

کشورهایی که در تشدید تحریم ها بر ایران با آمریکا همگام شده بودند، همه از توافقنامه هسته‌ای موقت با ایران حمایت می‌کنند. 

این روزنامه در پایان می‌نویسد: درنهایت این که براساس توافقنامه موقت، ایران شش ماه فرصت دارد جدیت خود را ثابت کند. اگر آنها در این آزمون موفق نشوند، آمریکا به طور قطع و بلافاصله تحریم های بیشتری برضد ایران کشور اعمال خواهد کرد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.