دویچه وله گزارش داد اقتصاد ایران نیازمند بازسازی و احیاست و کارآفرینان اروپایی با درک این نیاز، خود را آماده حضور در جامعهای میکنند که ظرفیتهای بالایی برای سرمایهگذاری دارد.
تحولات ناشی از توافق ژنو، بیش از هر چیز، شرکتهای هواپیمایی و کمپانیهای خودروسازی اروپایی را به صرافت حضور دوباره در بازار ایران انداخته است.
رئیس جمهور ایران و وزیر خارجه این کشور در اجلاس جهانی داووس حضور دارند. انتظار میرود این دو در داووس، ملاقاتهای مهمی با نخبگان اقتصادی و تجاری انجام دهند.
چهل و چهارمین اجلاس داووس، روز چهارشنبه (۲۲ ژانویه/ دوم بهمن) افتتاح شد. حسن روحانی، طی دیدار با پروفسور کلاوس شواب، رئیس این اجلاس تاکید کرد که زمینهها برای سرمایهگذاری در همه بخشهای اقتصادی در ایران مساعد است.
روحانی مجمع جهانی اقتصاد را فرصت مغتنمی برای همه شرکتکنندگان دانسته تا با ظرفیتهای بالای اقتصادی ایران آشنا شوند.
در حال حاضر، حجم مبادلات تجاری اروپا با ایران با تحریمها بسیار کاهش یافته است.
یکی از نخستین تحولات ناشی از گشایش تحریمها، از سرگیری پروازهای خطوط هواپیمایی اروپایی به مقصد ایران است. خطوط هواپیمایی اتریش از جمله اعلام کرده که هفتهای پنج پرواز به تهران خواهد داشت.
شرکت هواپیمایی لوفتهانزا هم در صدد پروازهای روزانه و افزایش ظرفیت مسافران خود برآمده است. "ترکیش ارلاینز" نیز در تلاش گرفتن مجوز برای گسترش پروازهای خود به ایران است.
تعلیق تحریمهای ایران موقتی و شش ماهه است. با این همه بیشتر سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی به تداوم این گشایش و بهبود کسب و کار با ایران امیدوارند. فولکر تریر، رییس بخش تجاری اتاق بازرگانی ایران و آلمان از جمله کسانی است که دورنمای اقتصادی و آرامش سیاسی در ایران را مثبت میداند و به رونق گرفتن بازرگانی با این کشور خوشبین است.
کریستف فرانتس مدیرعامل لوفتهانزا هم از آب شدن یخ روابط با ایران ابراز خشنودی کرده و گفته است: درآمد ما از نقل و انتقال مسافر و گمرک بالا خواهد رفت.
مدیرعامل لوفتهانزا این سخنان را در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فونیکس و در حاشیه اجلاس داووس بیان کرده است. او افزوده که بیرون آمدن ایران از انزوا و برقراری مناسبات با جهان پیرامون، برای شرکای تجاری و اقتصادی این کشور بسیار مثبت و خوشحالکننده خواهد بود.
انتهای پیام/