سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان:

"بدهی" 20 میلیارد تومانی ارگان‌‌های اداری به آب و فاضلاب هرمزگان/ هرمزگان از بی‌آبی خشک می‌شود

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان گفت: نیروی انتظامی و پادگان‌ها در حدود 20میلیارد تومان به شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان بدهکار هستند و تاکنون بدهی این شرکت پرداخت نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حسین خادمی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان در نشست خبری امروزش گفت: کمبود نیروی انسانی، اعتبارات و دوری از مرکز کشور ، خشکسالی عمده چالش بخش آب این استان محسوب می‌شود.
 
وی ادامه داد: افزایش مصرف آب و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی موجب شده تأمین آب استان به مهم‌ترین دغدغه تبدیل شود.
 
خادمی با بیان اینکه به زحمت آب برخی از نقاط استان را تأمین می‌کنیم افزود: فقدان طرح مقابله با خشکسالی حلقه گمشده تأمین آب در بخش آبیاری، کشاورزی و آب شرب است.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان اظهار داشت: 85 درصد آب شرب استان از آب چاه تأمین می‌شود که با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و شوری آب مشکلات عدیده‌ای را به‌وجود آورده است.
 
خادمی با بیان اینکه 164 حلقه چاه در این استان آب شرب را تأمین می‌کنند گفت: از این تعداد 24 حلقه خشک، 33 حلقه از مدار خارج و 107 حلقه نیز با کمبود آب روبه‌روست.
 
وی اظهار داشت: شدت بحران کم‌ابی به حدی است که سرعت ایجاد ظرفیت جدید نیز با بحران روبه‌رو شده است.
 
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکل کم‌آبی استان نیز گفت: حفر چاه‌های اضطراری در میناب احداث خط انتقال آب از بندر‌لنگه به نقاطی که با مشکل آب روبه‌رو هستند سعی در رفع مشکل خشکسالی کرده‌ایم .
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان تصریح کرد: تمام ظرفیت آب تولیدی وارد مدار مصرف شده و ظرفیت رزرو و در دست تولید به دلیل کمبود منابع آبی در این استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه 400 لیتر در ثانیه کمبود آب داریم افزود: حداکثر تا اردیبهشت می‌توانیم با کمترین خسارت این کمبود آب را پشت سر گذاریم.
 
خادمی افزود: بندر لنگه، بستک، سیرک، قلعه غازی و پارسیان از جمله شهرهایی هستند که با کمبود آب روبه رو هستند .
 
وی ادامه داد: با بحران موجود باید مدیریت مصرف اعمال شود تا مشکل حادی پیش نیاید.   
 
وی با بیان اینکه میزان مصر ف آب برای هر نفر در این استان 240 لیتر است افزود: شهروندان هرمزگانی دو برابر نسبت به متوسط مصرف سایر استان‌ها دو برابر آب بیشتر مصرف می‌کنند.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان با بیان اینکه در حال حاضر کیفیت آب این استان برخلاف ادعای برخی سودجویان کیفیت آب این استان با مشکل حادی روبه‌رو نیست  
و کیفیت آب دائما توسط آزمایشگاه‌های مجهز در حال پایش است.
 
خادمی تصریح کرد: در سال 92 ، 39 طرح و 70 پروژه به ارزش هزار و 760 میلیارد ریال در دست اجرا است.
 
وی همچنین از افتتاح 20 طرح آب و فاضلاب در دهه فجر خبر داد و گفت:‌ این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال افتتاح به بهره‌بردار ی خواهد رسید.
 
خادمی گفت: بیشتر این پروژه‌ها مربوط به خط انتقال آب شبکه توزیع اصلاح تأسیسات ، سامانه پلورزنی و ایستگاه پمپاژ است.  
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 99 درصد مشترکین شهری از خدمات آب شرب و 45 درصد مشترکین از خدمات دفع فاضلاب بهره‌مند شوند.
 
ادامه داد: حفظ کمی و کیفی آب شرب از جمله اقدامات مهمی است که همواره دنبال می‌کنیم.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص تحقق برنامه‌های این استان در برنامه پنجم توسعه در بخش فاضلاب گفت: با روند فعلی و حضور بخش خصوصی و فروش اوراق مشارکت تحقق این امر چندان دور از ذهن نخواهد بود.
 
خادمی همچنین میزان هدررفت آب در شبکه انتقال رد 21 و 8 دهم درصد عنوان کرد و افزود: این رقم نسبت به متوسط کشوری در وضعیت مناسبی قرار دارد اما به منظور کاهش میزان هدر‌رفت عملیات نوسازی و بازسازی و اصلاح شبکه آب و فاضلاب از مهم‌ترین برنامه‌های چند ساله اخیر است.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان چالش اصلی بخش فاضلاب را بالابودن سطح آب زیر زمین و رها شدن فاضلاب شهری در کوچه‌ها عنوان کرد.
 
وی تصریح کرد:‌ برای رفع این مشکل نیازمند اعتبار برای اجرای طرح فاضلاب هستیم.
 
وی در ادامه از 1050میلیارد ریال اوراق مشارکت برای کمک به اجرای پروژه‌های کشور خبر داد.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان وی از میزان طلب‌های این شرکت از ارگان‌های دولتی  گفت: فقط 20 میلیارد تومان مطالبه از دستگاه‌های انتظامی پادگان‌ها داریم که هیچ تلاشی برای پرداخت بدهی ما نمی‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر بدهی‌های ما به دولت بابت طرح‌های انتفاعی از محل مطالبات تهاتر شود اقدام مناسبی برای پرداخت بدهی این شرکت خواهد بود.

** 43 دشت هرمزگان از بی‌آبی رنج می‌برد

در ادامه این نشست حیدری مدیرعامل آب منطقه‌ای استان هرمزگان با اشاره به ظرفیت نامطلوب آب موجود در پشت سدهای این استان گفت: بحث خشکسالی از سال 78 در این استان اتفاق افتاده است .

وی اظهار داشت: برداشت‌های غیرمجاز از چاه‌های موجود در این استان موجب افت سطح آب‌های زیرزمینی از 33 متر به 10 متر شده است.

وی ادامه داد: از 43 بخش این استان 38 دشت ممنوعه و پنج دشت فاقد پتانسیل می‌باشند.

وی تعداد چاه‌های غیرمجاز در این استان را 5000 حلقه عنوان کرد و افزود: تنها 15 هزار حلقه چاه مجاز در این استان وجود دارد و به علت زمان‌بر بودن فرآیند غذایی متاسفانه پلمپ کردن چاه‌های غیرمجاز با کندی پیش می‌رود.

حیدری همچین در خصوص روان‌آب‌های این استان نیز گفت: میزان روان‌آب‌های این استان 70درصد کاهش پیدا کرده است.


مدیر عامل آب منطقه‌ای استان هرمزگان با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری 100 میلی‌متر بارندگی در این استان رخ داده است، افزود: حجم آب موجود پشت سدهای آب استان یک میلیون متر‌مکعب است که با توجه به حجم 63 میلیون مترمکعبی سدهای این استان این رقم بسیار ناچیز می‌باشد.

وی همچنین افزود: به‌منظور رفع کمبود منابع آب استان و جلوگیری از تنش آبی اقدام به حفر 15 حلقه چاه کرده‌ایم .

همچنین در میناب نیز 20حلقه چاه نیز حفر خواهد شد.

حیدری تصریح کرد: در حال حاضر میزان آب ورودی سد استقلال 7 میلی متر مکعب است.

وی همچنین از معرفی پیمان‌کار تصفیه‌خانه دوم میناب در سال آینده خبر داد و گفت: اجرای این پروژه نیازمند 87 میلیون دلار اعتبار است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای استان هرمزگان میزان مصرف سالیانه آب در بندرعباس را 67میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان 35 میلیون مترمکعب از طریق آب‌های سطحی و 35میلوین مترمکعب آن از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.

حیدری افزود: برای حفظ وضعیت فعلی باید رفع مشکلات مالی را سرعت ببخشیم.

وی همچنین از احداث دو سد در این استان نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: جایگزینی خط انتقال به میناب از برنامه‌های آب منطقه‌ای این استان است که 152 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 
انتهای پیام/

برچسب ها: بدهی ، بی آبی ، چالش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.