سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این مواد غذایی جنین را تهدید می‌کند

ارتباط تغذیه با سقط مکرر یک ارتباط زنجیره‌وار و ثابت شده است که باید در سبک غذایی و عادات نادرست خانم‌های باردار دقت به عمل بیاید.

دکتر انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص اینکه چه مواد غذایی برای سلامت جنین مفید است گفت: در دوران بارداری بهتر است مادر برای حفظ جنین از خوردن مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده، افزودنی و اسانس و رنگ‌های غیرمجاز است خودداری کند و حتما مصرف مواد غذایی فراوری شده را در رژیم بارداری‌اش یا حذف یا بر مقداری محدودی بگنجاند.

به گفته این متخصص مصرف نمک باید به مقدار کم استفاده شود این در حالی است که مصرف زیاد آن برای سلامت مادر و جنین خطرناک است.

وی در کنار افزودنی‌ها مجاز در خوراکی‌ها که روزانه به مصرف عمومی می‌رسد برای خانم‌های باردار مصرف شکر و مواد غذایی شیرین را قدغن کرد.

وی در پاسخ به این سوال که مصرف زعفران برای سلامت جنین مضر است، گفت: مصرف زعفران در حد متعادل برای مادر و جنین خطرناک نیست تنها در صورتی که زیاده‌روی در خوردن آن نشود.

انوشه در ادامه مصرف قهوه را رد حدود 2 فنجان بلامانع ندانست اما چای پررنگ را یکی از عوامل به خطر افتادن سلامت جنین دانست.

وی برای کسانی که از کم‌خونی ناشی از کمبود آهن رنج می‌برند توصیه کرد بهتر است در دوران بارداری مصرف گوشت قرمز به حد تعادل برسانند و هفته‌ای یک تا 2 بار جگر و قلوه آن هم جگر گاو و گوساله مصرف کنند و در صورت لزوم از مواد گوشتی که در آن مواد هورمونی استفاده شده خودداری کرد.

وی با بیان این مطلب که در دوران بارداری ما در دستگاه گوارش مشکل پیدا می‌کند و دچار حجم دور شکم و نفخ می‌شود بهتر است از مصرف نوشابه‌های کافئین‌دار، گازدار خودداری کرده و یا مصرف آن را به حداقل برساند.

وی در ادامه افزود: کافئین یک ماده تحریک‌کننده است و برای فرد حالت عصبی و بی‌قراری ایجاد می‌کند و با قبول اینکه مادر در هر حالت روحی و روانی باشد مثلا اگر آرامش و یا استرس و ناراحتی باشد روی جنین اثر می‌گذارد؛ مصرف کافئین در دوران بارداری کمتر توصیه می‌شود.

وی اظهار داشت: مصرف مواد غذایی که حاوی تراتوژن هستند که بیشتر می‌شود در غذاهای نیمه‌آماده و آماده و فرآوری شده مثل سوسیس کالباس غذاهای کنسروی و فست فودی چیپس و پفک دیده می‌شود را مضر دانست و تاکید کرد این مواد غذایی باعث تغییرات ژنتیکی در نوزاد و سبب می‌شود که جنین به رشد کامل نرسد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در آخرین توصیه‌های غذایی به خانم‌های باردار گفت: خانم‌های باردار در ماه‌های بارداری سعی کنند حتما مواد غذایی ارگانیک استفاده کنند از قبیل میوه و سبزی و پروتئین که در تولید آن از مواد نگهدارنده، هورمونی و سموم کشاورزی استفاده نشده باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: سلامت ، جنین ، نمک ، رژیم ، غذا ، رنگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.