محمد حسین کریم رئیس انجمن توسعه روستایی ایران در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: وابستگی به درآمدهای نفتی باعث ضعف کشور به خصوص در زمان های مواجهه با تکانه های قیمتی نفت می شود و ما که در افق چشم انداز 20 ساله کشور قرار است در حوزه امنیت غذایی جزو کشورهای اول منطقه باشد، باید برای دستیابی به این مهم به حمایت از تولیدات داخلی از جمله حمایت از بخش کشاورزی اقدام کنیم.
رئیس انجمن توسعه روستایی ایران با اشاره به اینکه کارشناسان معتقدند بخش کشاورزی مادر تمام صنایع دنیاست، افزود: به جای اصلاحات ارضی و تکه تکه کردن زمین بایستی اصلاحات منابع آبی در کشور صورت می گرفت تا راندمان تولید در این بخش افزایش می یافت. از لحاظ منابع آبی، ایران پنجمین کشور آبیاری جهان است ولی راندمان آب در تولید بخش کشاورزی در کشور حدود 30 درصد است که باید برای این معضل بزرگ هم چاره اندیشی کنیم.
وی اقتصاد مقاومتی را ایمن سازی و مقاوم سازی اقتصاد کشور تعریف کرد گفت: معنای اقتصاد مقاومتی حصار کشیدن به دور خود نیست، بلکه بدین معناست که باید به منابع تولید و علم و دانش داخلی متکی باشیم و راهکارهای رسیدن به این مهم با اجرای توسعه کشاورزی و مردمی کردن اقتصاد، تلاش در جهت کاهش فسادها، مدیریت و صرفه جویی در مصرف با استفاده از الگوی قناعت صورت می گیرد.
کریم اظهار داشت: ما سالانه 12 میلیون تولید گندم داریم اما ضایعات گندم از سر زمین که خوشه ها جمع آوری می شوند تا سر سفره که تکه های خشک آنرا به دور می ریزیم حدود 30 درصد کل تولید ما را شامل می شود و معادل این 30 درصد ضایعات، 4 میلیون تن واردات داریم. یعنی میزان تولید و مصرف ما اگر بتوانیم جلوی ضایعات را بگیریم تقریبا برابر هم هستند و نیازی به واردات نخواهیم داشت.
انتهاي پيام/