سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات وفناوری:

تلاش برای ارتقای جایگاه پژوهش در علوم انسانی

مشکل جدی در بحث پژوهش وجود دارد وما برای بحث پژوهش به ویژه در علوم انسانی تلاش می کنیم.

به گزارش خبرنگاردانشگاهی باشگاه خبرنگاران ؛وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در مراسم تودیع ومعارفه رئیس پزوهشگاه علوم انسانی طی سخنرانی گفت :آرامش، تحرک و نشاط از ملزومات پژوهش است.



اگر ذره ای دچار ضعف، استرس و دلمردگی باشیم سیستم فکری ما کار نکرده و نمی توانیم خلاقیتی داشته باشیم،حماسه سیاسی صورت گرفت و فضایی ایجاد شد و نگرانی ها و دغدغه هایی که متاسفانه از قبل وجود داشت در حال مرتفع شدن است و بنای ما این است که این آغاز و حرکت ، مبنای تحولات اساسی در مجموعه های آموزشی، پژوهشی و تولید علم باشد.

وی افزود: فضا باید فضای درستی باشد، امنیتی نباشد، دانشگاه‌های ما متاسفانه فضای خوبی نداشتند، پژوهشگاه ها از این فضاها دورتر بودند و این مشکلات در حال مرتفع شدن هستند. امیدواریم با این نگرش بتوانیم مقدمه تحولات را در حرکت های بعدی علمی ایجاد کنیم.برای ایجاد فضای پژوهشی واقعی نیازمند این هستیم که با یک نگرش نوین به پژوهش نگاه کنیم، در حال حاضر مهمترین مشکل ما فهم از پژوهش است.

احمدی تصریح کرد: اگر پژوهش را درست بفهمیم می توانیم آن را به سمت جلو حرکت دهیم، متاسفانه ما شعار پژوهش می دهیم ولی پژوهش نکاتی دارد که به درستی تبیین نشده است. ما مشکل جدی در فهم پژوهش داریم.

 یکی از ساده ترین بدفهمی ها این است که پژوهش هزینه بر است. به نظر من پژوهش تولید ثروت است.علم و پژوهش باید زندگی ما را متحول کند. تحریم ها باعث شد که صنایع و دستگاه ها برای امور پژوهشی به دانشگاه ها مراجعه کنند از این لحاظ تحریم ها بسیار کمک کرد.

وی به نیاز پژوهش در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر علوم انسانی در کجای پژوهش جای دارد؟ ما برای حل آسیب های اجتماعی مانند زندان، طلاق، فرار مغزها باید از نقش علوم انسانی استفاده کنیم و آنها را به حداقل برسانیم.هنوز برخی از مسئولان ما اعتقاد جدی به این ادبیات ندارند. ما به عنوان اساتید دانشگاه باید اعتقادمان این باشد که حلقه علم، پژوهش، تولید ثروت، کارآفرینی را در زندگی مردم فعال کنیم .باید این فرهنگ را نهادینه کنیم که پژوهش در زندگی مردم موثر است.

احمدی از دکتر آیت اللهی به خاطر حرکت در جهت رشد علمی و پژوهش پژوهشگاه و از دکتر آیینه وند به خاطر قبول این مسئولیت تشکر کرده و افزود: متاسفانه پژوهش در وزارت علوم هم فهم نشده است. در آیین‌نامه وزارت علوم مشکلات بسیاری وجود دارد، حتی در بخشی از آن اهانتی به حوزه پژوهش شده به این صورت که اگر عضوی از هیات علمی نتواند در طول سه سال متوالی امتیاز کافی به دست آورد تبدیل به عضو پژوهشی می‌شود که این دید اشتباه و توهین‌آمیز است. تلاش می‌کنیم تا با تغییر چنین آیین‌نامه‌هایی جایگاه پژوهش را به ویژه در بحث علوم انسانی ارتقا دهیم. حمید آیت‌اللهی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این مسیر حرکت کرد و امیدوارم صادق آئینه‌وند نیز در مسوولیت جدیدش موفق باشد.


انتهای پیام/
برچسب ها: پژوهش ، علوم ، انسانی ، دانشگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.