سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارائه روش نوین برای درمان "سرطان گوارش" توسط پژوهشگران علوم پزشکی مشهد

پژوهشگران مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از روش‌های مولکولی و خاموش کردن این فاکتورها، روش نوینی را برای درمان "سرطان‌های دستگاه گوارش" تهیه کردند و امیدوارند درمان اختصاصی برای بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش ارائه دهند.

 به گزارش گروه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  به نقل از  وب دا؛دکتر محمدرضا عباس زادگان  با بیان اینکه در این مطالعات بر روی عوامل ایجاد کننده سرطان مری مطالعاتی انجام شد، گفت: در این مطالعات دو فاکتور اصلی را که سبب می‌شوند سلول‌های نرمال بدن (اختصاصا سلول اپی‌تلیال مری) که در سرطان مری به سلول‌های بنیادی سرطانی تبدیل می‌شوند، بررسی کردیم.
 
وی با بیان اینکه این مطالعه روی جامعه بیماران مبتلا به سرطان مری انجام شده، ادامه داد: نتیجه تحقیقات ما نشان داد که درصد بالایی از بیماران حاوی این فاکتور که شامل فاکتورهای  "مستر مایند 1” (MAML1) و "توئیست ۱ (Twist 1) می‌شود، می باشند.
 
دکتر عباس زادگان با اشاره به نقش این دوفاکتور اصلی در بروز سرطان مری خاطر نشان کرد: در هنگام بروز سرطان این دو فاکتور در مسیرهای پیام رسانی دچار اختلال شده  و در نهایت سبب می‌شوند که بیان بی رویه‌ای داشته باشند و سلول‌های طبیعی (نرمال) را  طی فرایند اپیتلیال مزانشیمال  (EMT)  به سلول های بنیادی سرطانی (Cancer Stem Cell) تبدیل کنند.
 
وی با تاکید بر لزوم شناخت این فاکتورها در درمان بیماری سرطان یادآور شد: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد در صورتی که از این فاکتورها شناخت بیشتری داشته باشیم  قادر به ارائه درمان‌های اختصاصی برای این دسته از بیماران خواهیم بود.
 
مجری طرح با بیان جزئیات مطالعات انجام شده در این زمینه توضیح داد: در این مطالعات با استفاده از مکانیزم‌های نوین مولکولی اقدام به خاموش کردن دو فاکتور  "مستر مایند 1” (MAML1) و "توئیست ۱ (Twist 1) کردیم.
 
دکتر عباس زادگان، با تاکید بر اینکه این مطالعه برر روی نمونه‌های انسانی مبتلا به سرطان مری انجام شد، اضافه کرد: در ادامه این تحقیقات بررسی خواهیم کرد که آیا این روش قادر به جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی هست یا خیر که در این زمینه موفقیت‌هایی را کسب کردیم.
 
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به عوارض ناشی از درمان‌های غیر اختصاصی چون شیمی درمانی و رادیوتراپی، اظهار داشت: درمان‌های عمومی چون شیمی درمانی به صورت غیر اختصاصی است و عوارضی را برای بیماران به دنبال دارد در صورتی که روشی که ما بر روی آن کار کرده ایم به صورت درمان اختصاصی بیولوژیکی در آینده خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه این مطالعه بر روی بیماران مبتلا به سرطان مری انجام شده است، خاطر نشان کرد: دستاوردهای این تحقیقات همچنین برای درمان سرطان‌های دیگر دستگاه گوارش چون روده بزرگ کاربرد دارد.
 
دکتر محمد رضا عباس زادگان استاد گروه ژنتيک پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزیده رتبه سوم گروه محققان در کميته تخصصي علوم پايه در خصوص موفقيت کسب شده اظهار داشت:‌مطالعه اي در خصوص پروسه پيدايش سرطان در سلولهاي نرمال بدن انجام شد که اين طرح رتبه سوم گروه محققان در کميته تخصصي علوم پايه را کسب کرد .
 
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد  با اشاره به اينکه نتايج اين تحقيق فاکتورهاي خاصي براي درمانهاي بيولوژيک در آينده خواهد بود و مي توان با استفاده از اين روش از تبديل سلولهاي نرمال به سلولهاي بنيادي سرطاني که مقاوم ترین سلول های توده سرطانی به داروهای ضد سرطان می باشند جلوگيري کرد  اظهار داشت :‌نتايج اين تحقيق در مجله بين المللي  ISI  انکولوژي با ايمپکت حدود 5 به چاپ رسيده است .
 
دکتر محمد رضا عباس زادگان استاد گروه ژنتيک پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه گروه ژنتيک پزشکي دانشگاه گروه نوپايي است که در حال حاضر 10 عضو هيئت علمي در اين گروه فعاليت مي کنند اظهار داشت :‌اين گروه در بخشهاي مختلف ژنتيکي از جمله ژنتيک سرطان ، ژنتيک بيماريهاي نورولوژيک ( مغز و اعصاب)، ژنتيک بيماريهاي قلب و عروق و متابوليک فعاليت مي کند .
 
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد آموزش کلاسهاي گروههاي پزشکي مولکولي و برخي رشته هايي که نياز به تخصص ژنتيک دارند ، فعاليت در مراکز تحقيقاتي ژنتيک دانشکده پزشکي و ژنتيک  انساني پژوهشکده بوعلي و فعاليت در مراکز تشخيصي ژنتيک بيمارستان قائم(عج) و ديگر مراکز دولتي و خصوصي را از جمله فعاليتهاي اين گروه برشمرد .
برچسب ها: درمان ، سرطان ، سلول ، بنیاد ، گوارش ، مری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.