وی ادامه داد: ماه صفر تمام شد و امیدوارم عزاداریهای اباعبدالله الحسین و شهادت امام رضا و رحلت پیامبر مورد قبول واقع شده باشد.
گلپایگانی با اشاره به این که عزاداری امسال نسبت به سالهای گذشته با تفاوت بسیاری برگزار شد اظهار داشت: در اربعین امسال آماری دادند که کمترین آن 15 میلیون نفر و بیشترین آن 26 میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کردند و این چنین جمعیتی با پای پیاده راه را طی کردند و در طول راه توسط مردم عراق پذیرایی شدند.
وی بیان کرد: محبت اهل بیت در خون ما وجود دارد و خاموش نخواهد شد حرارت و علاقه و ارادت ما به امام حسین(ع) نیز دو چندان خواهد شد.
همچنین هزینههای نذری که در این راه انجام میشد نشان از علاقه مردم به اباعبداللهالحسین است.
گلپایگانی رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را بسیار سنگین دانست و گفت: "ابوذر ابراهیمی" رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز مسئولیت خطیری را بر عهده دارد و باید این نکته را مورد توجه قرار دهد.
وی مسئولیت نظام اسلامی را تأمین دین مردم دانست و بیان کرد: ما باید علاوه بر تأمین دنیای مردم و رفاه و آسایش، در حکومت جمهوری اسلامی به دین آنها نیز توجه کنیم؛ البته جمهوری اسلامی ایران هیچگاه راضی نمیشود که خانوادهای در دورترین نقاط مرزی شب را گرسنه طی کند و از امکانات پایتخت نشینان برخوردار نباشد.
گلپایگانی افزود: مجموعهی فقه ما و کتب درسی بیشتر به معاملات و تجارت و مسائل دنیایی انسان توجه کرده بنابراین اقتصاد دنیای مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با اشاره به تأمین دین مردم عنوان کرد: یکی از رسالتهای حکومت اسلامی تأمین دین مردم و آخرت آنهاست و برگزاری نماز جمعه و تقاضای شهرهای مختلف کشور برای امام جمعه نشان دهنده اهمیت مردم به دین است و سازمان ارتباطات و حکومت اسلامی باید به این موضوع توجه کند.
گلپایگانی تصریح کرد: دنیای امروز دنیای سرگردانیست و یکسری استعمارگر در طی چپاول اموال مردم هستند و ما باید آموزههای دینی را به جهان معرفی کنیم.
وی درخصوص رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: ابوذر ابراهیمی در این سالها که از مسئولیت قبلی خود که در کشور روسیه بر عهده داشتند موفق بودند و من مطمئنم که در این سمت جدید هم موفق خواهند شد.
گلپایگانی خاطر نشان کرد: همه باید به رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات کمک کنند چرا که بار سنگینی بر دوش اوست و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست میکنم کسانی را به کشورهای خارجی اعزام کنند که بار علمی داشته باشند.
وی در پایان بیان کرد: امیدوارم در آیندهای نه چندان دور رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات گزارش کامل و جامعی برای عرضه به مقام معظم رهبری اعلام کنند و به طور حتم ایشان هم خوشحال میشوند.
در پایان
گلپایگانی پیامی را از مقام معظم رهبری قرائت کرد: "با تقدیر از خدمات جناب آقای
"خرمشاد" انتخاب "ابراهیمی ترکمان" را از سوی شورای عالی سازمان تأیید میکنم و
توفیقات ایشان را از خداوند متعال مسألت مینمایم".
سیدعلی خامنهای
7/10/92
وی ادامه داد: در پی گامهای بلندی که موسسات و مدیران قبلی برداشتند سازمان را جلو برد و امیدوارم این بهار نو ما را به هدف نزدیکتر کند، البته آیتالله تسخیری و مصطفوی با کمک به رئیس جدید سازمان موجب پیشرفت سازمان خواهد شد.
نهاوندیان با اشاره به سه شعار و سه اولویت دولت تدبیر و امید تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با سه شعار و سه اولویت مورد استقبال جامعه و ملت ایران قرار گرفت. این سه شعار شامل نجات اقتصاد، تعامل سازنده، و احیای اخلاق بود که باید سازمان فرهنگ و ارتباطات از این سه اولویت در سازمان بهرهمند شوند.
وی گفت: اقتصاد کشور به دلایل مختلف در شرایط ویژهای قرار دارد اگرچه به اقتصاد مقاومتی اعتقاد داریم اما لازمهی رشد مستمر استفاده از حق مسلم بازارهای جهانی است که دشمنان به هر ترفندی مانع از این تعامل میشوند.
نهاوندیان افزود: رایزنان فرهنگی ما باید با این دسیسه مقابله کنند و از دیپلماسی فرهنگی در بحث تعامل استفاده نمایند.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور اظهار داشت: رئیس جمهوری وقتی در جمع دانشگاهیها قرار گرفت، گفت: ما نیاز به دیپلماسی دانشگاهی داریم همچنین او در جمع ورزشکاران صحبت از دیپلماسی ورزشی کرد، در نتیجه بیشک دیپلماسی فرهنگی جایگاه مهمی دارد.
نهاوندیان با تأکید بر اولویت سوم که احیای اخلاق است، گفت: احیای اخلاق، پیام انقلاب و نبی اکرم است و ما باید این پیام را به جهانیان برسانیم.
وی گفت: جای حسرت دارد که دسیسههای دشمن با انواع دروغ پردازی بتوانند برچسبهای ضد اخلاقی و خشونت به کشورمان بزنند اما در مقابل پیامی که ملت ایران در انتخابات صادر کردند به سرعت آفاق جهان را دربر گرفت.
نهاوندیان مأموریت رایزنهای فرهنگی را مضاعف خواند و بیان کرد: خواست خدا بود که پرچم مبارزه به دست ایرانیان برگردد و اکنون باید پیام آموزههای اعتدال گرایانه اسلام را به جهانیان بروز دهیم و چهرهی اسلام رحمانی را به جهان معرفی کنیم.
وی بیان کرد: رایزن فرهنگی در محل مأموریت باید بتوانند با همه زیر گروهها ارتباط برقرار کنند و حق ندارد در نزاعها از کسی جانبداری کند و توصیهی من به رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات این است که بهترین رایزنان فرهنگی را انتخاب کند.
رئیس دفتر ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: رایزن فرهنگیای موفق است که بتواند از امکانات جامعه مخاطب برای رساندن پیام خود استفاده کند.