سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاکید بر توجه به فرم و محتوا در ارزیابی آثار خارجی جشنواره جام جم

داور بخش بین‌الملل سومین جشنواره تلویزیونی جام جم، اظهار داشت: نزدیکی هدف و موضوع آثار مورد ارزیابی قرار گرفته به موضوع اعلام شده در فراخوان جشنواره در داوری ها اصل مهمی است.

به گزارش حوزه رادیو و تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از  ستاد خبری سومین جشنواره تلویزیونی جام جم محمد حسن تمجیدی در تشریح آثار بازبینی شده گفت: همانطور که پیش بینی شده بود تولیدات شبکه های مختلف تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران در حوزه کارهای داستانی، چه سریال و چه تک قسمتی با موضوع مقاومت و بیداری اسلامی نسبت به آثار دیگر کشورها در این حوزه از کیفیت بالاتری برخوردار است.

وی اظهار داشت: اینکه گفته می‌شد آثار ایرانی با موضوع مقاومت و بیداری اسلامی از کیفیت بهتری نسبت به تولیدات تلویزیونی دیگر کشورها برخوردار است و به همین دلیل تولیدات تلویزیون ایران در این بخش شرکت داده نشد در مورد آثار داستانی به خوبی و وضوح قابل لمس است.

وی افزود: در میان کارهایی که تا کنون دیده شده آثار مستند از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده اند و این موضوع طبیعی است، چرا که مثلا شبکه الجزیره به دلایل مختلف از شرایط بهتری برای تولید مستند برخوردار است و اینکه آثار باکیفیت تری هم در این حوزه ارائه کنند بدیهی است. 

تمجیدی ادامه داد: البته بعضی از مستندهایی که توسط کشورهای اروپایی تولید شده از انسجام بهتری نسبت به آثار کشورهای عربی برخوردار است و ساز و کار بهتری دارد.

وی افزود: شاید دور بودن از احساسات نسبت به موضوع مقاومت و بیداری اسلامی دلیل این انسجام باشد چرا که برنامه سازان کشورهای عربی ممکن است درگیر احساسات شوند و این موضوع روی کیفیت کار اثر می گذارد اما آدمی که فارغ از احساسات کار می کند و به عنوان یک چشم سوم به موضوع نگاه می کند از آرامش خاطر زیادی در ساخت مستند برخوردار خواهد بود و این موضوع می‌تواند روی ارتقای کیفیت برنامه اثر بگذارد.

وی توضیح داد: البته بی تردید در ارزیابی و داوری مستندها و همچنین آثار داستانی، اهداف کار و نزدیک بودن هدف و موضوع آثار به موضوع تعیین شده در جشنواره بسیار مهم است.

داور بخش بین الملل سومین جشنواره جام جم درباره معیارهای داوری این بخش از جشنواره گفت: به طور حتم در بررسی آثار هم فرم و هم محتوا مهم است و یک داور با تجربه که متخصص هم باشد با بازبینی یک اثر به خوبی می تواند فرم و محتوا را ارزیابی کرده و به آن اثر امتیاز بدهد.

وی افزود: در واقع ما از کل به جزء می رسیم و اینطور نیست که بخواهیم به جزء جزء یک اثر امتیاز بدهیم و بعد امتیازها را جمع کنیم بلکه به کل اثر یک نمره می دهیم و در جلسه نهایی آثاری که از امتیاز قابل قبولی برخوردار شده اند مورد بررسی همه داوران قرار می گیرند و در نهایت آثاری که در گردونه رقابت باقی مانده اند را بررسی مجدد کرده و نمره کل در اجزاء اثر بررسی می‌شود.

تمجیدی اظهار داشت: در واقع برای یک داور باتجربه مناسب نیست که زمینگیر اعداد بشود اگرچه داشتن فرم امتیاز دهی یک روش سیستماتیک است اما به واقع برای یک داور باتجربه امتیاز دادن بر اساس این فرم خیلی ضروری نیست. 

وی همچنین با اشاره به توزیع جغرافیایی موضوع مقاومت و بیداری اسلامی گفت: در میان برنامه‌هایی که دیده شده موضوع غزه بارزتر از سایر حوزه‌ها بوده است اگرچه آثاری هم درباره انقلاب های مصر و لیبی مورد بازبینی قرار گرفته اما در میان آثار داوری شده موضوع غزه بیشتر بوده که این مسئله به دلیل طول زمانی بیشتر موضوع غزه و قدمت بیشتر آن طبیعی است.

انتهای پیام/ص
برچسب ها: یباالا ، ایبلایب ، بیلا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.