سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر نفت:

واگذاری سهام "شركت ملی حفاری" به صورت "هلدینگ" در چهار بخش

جوادی گفت: قبل از اينكه سهام ملي حفاري واگذار شود بايد ساختار آن اصلاح شود زيرا اين شركت بيش از حد بزرگ شده و اگر ساختار آن متناسب و بر مبناي دانش تخصصي شكل نگيرد با واگذاري ممكن است به شركت آسيب جدي بزند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،  ركن الدين جوادي بمناسبت سالروز تاسيس شركت ملي حفاري ايران دیروز پنج شنبه ( 28 اذرماه ) كه در تالار اجتماعات برگزار گرديد گفت:
واقعيت اين است كه ملي حفاري، يك نمودي از خودباوري و تجلي گاه ياد و خاطره امام خميني (ره) در اين كشور مي باشد كه به ارمغان گذاشته شده است.

جوادي در ادامه گفت : شايد مهمترين پيام امام خميني (ره) اين بود كه ما مي توانيم، ما بايد باور كنيم و بپذيريم كه خداوند قابليت هايي را در نهاد ما قرار داده تا نسبت به اين قابليت ها و توانمندي ها آگاه باشيم.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران گفت : ما بايد در جهت خودكفايي و استقلال در كشور گام بر داريم و به همين دليل است كه شركت ملي حفاري ايران براي صنعت نفت كشور و ملت ارزشمند است.

معاون وزير نفت بيان كرد : يكي از حركات قابل توجهي كه در چرخش سياسي كشور پديد آمد و شكل گرفت، شروع كار حفاري توسط ايراني ها و توسعه اين صنعت و تعمير آن از سطح بسيار پايين قبلي مي باشد.

وي بيان كرد : اينكه ما توانستيم به دانش اين صنعت دست بيابيم بخاطر تلاش هاي انسانهاي گرانمايه اي بود كه با 34 سال تلاش مضاعف در جهت شكل دادن به اين مجموعه انقلابي تلاش كردند و آن را شكل دادند.

جوادي به يكي از كارهاي شايسته امروز اشاره كرد و گفت : از اينكه، از مهندس پاشا رمضان پور اولين مديرعامل شركت ملي حفاري ايران دعوت بعمل آورديد تشكر مي كنم و اميدوارم در سالهاي بعد اين روند ادامه داشته باشد و با دعوت از تك تك عزيزاني كه براي اعتلاي صنعت نفت كشور قدم هاي بزرگي  برداشته اند و به نوعي هدايت و رهبري مي كردند نيز دعوت تا مورد تقدير بعمل آيد.

*** حفاری یکی از شاخه های اصلی تولید نفت و گاز

مديرعامل شركت ملي نفت ايران بيان كرد :  صنعت حفاري يكي از شاخه هاي اساسي، تعيين كننده در بخش توسعه و نگهداري توليد نفت وگاز دركشور بوده بطوری که صنایع پیچیده و دانش محوراست اگر ما بتوانيم اين تجربيات را با مهندسي دانش و مهندسي مديريت دانش ساماندهي كنيم قطعاً مي توان به اين صنعت سرعت،رشد،بازده و درآمد بيشتري را براي اين كشور فراهم كرد.

*** راز بقای ماندگاری ورود به عرصه رقابت بین المللی

معاون وزير نفت خاطرنشان كرد : راز بقاي رشد و تعالي ما در اين صنعت هم اين خواهد بود كه بايد وارد سهم رقابت بشويم كه خوشبختانه در فضاي داخلي كشور شرايط و صحنه حضور در حال شكل گیری است.

وي افزود :  زماني صددرصد كار حفاري با شركت ملي حفاري بود و هم اكنون 50درصد شركت هاي خصوصي فعال در اين بخش عهده دار شده اند و بالاي پنجاه درصد از بار حفاري كشور بر عهده شركت ملي حفاري ايران است.

جوادي ادامه داد : اين پيامش اين است كه اين صنعت در داخل كشور در حال بزرگ شدن و گسترش است و ابزاري براي اينكه در صحنه بين المللي بتوانيم حضور مستمر،فعال و موفقيت آميزي داشته باشيم.

جوادي به شاخصه يك صنعت موفق اشاره كرد و گفت : شاخصه موفقيت يك صنعت صرفاً حضور در داخل سرزمين يك كشور نيست بلكه پايه ريزي اين صنعت است.

وي افزود : زماني صنعت مي تواند تعالي پيدا بكند و پايدار باشد كه بتواند در صحنه بين الملل قدرت رقابت در كيفيت،قيمت پيدا کرده و تبدیل به یک جریان بخشی از درآمد شرکت در فضای بین المللی تحقق پیدا کند.

معاون وزير و مديرعامل شركت ملي حفاري ايران به واگذاري شركت ملي حفاري اشاره كرد و گفت : با توجه به سياست گذاري هاي انجام شده قرار است سهم شركت ملي حفاري ايران به تدريج بر اساس اصل 44 تبديل به شركت هاي خصوصي(بزرگ) شود.
 
*** بدون کارکارشناسی بزرگترین شرکت دچار آسیب می شود

وي افزود : ما در وزارت نفت نيز اعتقاد بر اين باور داريم و اين تصميم درستي است، اما نحوه اجرا و زمان بندي اجرايي آن بايد بر اساس يك برنامه ريزي تدريجي و كار كارشناسي شده برخودار باشد در غير اينصورت آسيب جدي به آن وارد خواهد شد و در صنايع مشابه آن نيز شاهد آن بوده ايم.

جوادي در ادامه بيان كرد : قبل از اينكه سهم ملي حفاري واگذار شود بايد ساختار آن اصلاح شود زيرا اين شركت بيش از حد بزرگ شده است و اگر ساختار آن متناسب و بر مبناي دانش تخصصي شكل نگيرد با واگذاري ممكن است به شركت آسيب جدي بزند.

معاون وزیر نفت در جمع نمايندگان مجلس و نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: اميدوارم با درايت و تجربيات خودشان دولت محترم را كه بر مبناي تدبير مي خواهد امورات جاري را به پيش ببرد ياري كنند.

وي افزود: اميدواريم به شكلي نشود كه يك شركتي كه بر باورهاي اعتقادي و ملي براي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بوده و تلاش هاي زيادي براي شكل گيري آن انجام شده است در يك اقدام سازمان نيافته و عجولانه واگذار بشود، زيرا اين صنعت جوان تازه وارد مرحله بلوغ خود شده است.

جوادي در ادامه مطلب افزود : اگر شرايط مهيا گردد قصد داريم اين شركت را به شركت هاي محدودتري تحت عنوان هلدينگ شركت ملي حفاري،در بخش هاي حفاري، خدمات، خدمات حفاري و پشتيباني سامان دهي و بتدريج واگذار نمائيم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت تصريح كرد : اگر اين فرصت ايجاد بشود مي تواند يك شرايط مناسبي را براي  توسعه و تعميق اين دانش به رقابت پذيري در كشور را شامل شد.

وی گفت: كارهاي زيادي را بايد در اين راه انجام بدهيم و مهمترين آن بعد از اصلاح ساختار، اصلاح روشهاست كه بايد بتدريج از روزمزدي به كارمزدي و از عمليات ثابت به سوي پروژه محوري حركت كنيم تا واقعيت تمام شده حسابداري صنعتي را در مجموعه شركت ايجاد كرد،به طوري كه به صورت يك ارزش افزوده در اين كشور قابل واگذاري باشد.

جوادي به درآمدهاي حاصل از ماليات پرداخت و گفت : براي يك سازمان تجاري اگر گردش مالي آن 100 ميليارد تومان در سال داشته باشد و سودش 500 ميليارد تومان مطمئنا اين سازمان نياز به بهبود و تجهيز ساختار خواهد داشت.

وي بيان كرد : خوشبختانه اين باور در مجموعه وزارت نفت ايران ايجاد شده است كه اين شركت بر مبناي حرفه اي داراي بازده بيشتر از اين باشد.

جوادي افزود : البته بخشي از اين اتفاقات بخش جمعي است، زماني كه چرخه خودكفايي را در شركت شروع كرديم اين چرخه بر اساس يك دانش فني و يك آموزش حرفه اي اتفاق نيفتاد چون بسياري از اينها صرفا بر اساس تلاش در باور تك تك آحاد اين كشور درز كرده است.

*** خروج از مدرک گرایی به سمت دانش محوری

وی تصریح کرد: بايد در بخش آموزش توجه ويژه اي داشته و آن را افزايش بدهيم.

جوادی خاطرنشان کرد: بايد از مدرك محوري به سمت كار محوري حركت كنيم و دانش محوري را سرلوحه كارهاي خود قرار دهيم، زيرا توليد بيش از حد مدرك بجاي آموزش و كار باعث افزايش انتظارات مي شود و اين به معني افزايش بهره وري نيست.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران ادامه داد :  شركت هاي دانش بنيان و تجربه محور بايد در اين زمينه ها نيز نگاه ويژه اي و ريشه اي براي جذب و آموزش نيروي انساني سرمايه گذاري داشته باشند، زيرا سرمايه گذاري بر روي بهبود دكل،سرويس ها، بهره وري، ميزان در دسترس بودن دستگاه ها و ميزان توليد تاثير گذار خواهد بود.

ركن الدين جوادي در خاتمه ضمن تبريك سالروز تاسيس شركت ملي حفاري ايران يادآور شد : اين راه بزرگ و راهي كه مبتني بر خودباوري و استقلال است همواره در همه زمينه ها نهادينه و گسترش پيدا بكند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.