سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گلوبال ريسرچ ؛

چشم طمع اوباما به خشخاش افغانستان!؟

پايگاه اينترنتي گلوبال ريسرچ در گزارشي به قلم شروود رز به تلاش امريکا براي ادامه حضور خود در افغانستان مي‌پردازد و اين سوال را مطرح مي‌کند که آيا اوباما مي‌خواهد براي برداشت محصول خشخاش خود در افغانستان بماند؟

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ، آيا دليل اصلي اين که باراک اوباما رئيس جمهور امريکا مي‌خواهد نظاميان امريکايي را در تا سال 2024 در افغانستان نگه دارد اين است که امکان دهد سيا همچنان 50 ميليارد دلار  درآمد سالانه خود را از محصول خشخاش افغانستان به دست آورد؟

زماني که طالبان بر سر قدرت بود ، حداقل سخت گيري بيشتري بر تجارت مواد مخدر صورت مي‌گرفت اما اکنون بدون هيچ چون و چرايي مي‌توان گفت اوضاع پس از تهاجم امريکا به اين کشور بسيار بدتر از گذشته شده است.

پروفسور مايکل چودووفسکي مدير مرکز تحقيقات جهاني در مونترال در اين خصوص مي‌گويد ممنوعيت توليد مواد مخدر از سوي طالبان منجر به آغاز دوره‌اي از کمبود هروئين در اروپا در اواخر سال 2001 شد.

اريک والبرگ که يک روزنامه نگار سرشناس کانادايي است نيز در مقاله خود با  عنوان "امپرياليسم پست مدرن " مي‌نويسد در دو سال عمليات سيا در افغانستان ، مناطق مرزي پاکستان و افغانستان به بزرگترين توليد کننده هروئين جهان تبديل شدند.

وي در مقاله خود مي‌نويسد توليد مواد مخدر در افغانستان از 185 تن در سال 2001 تقريبا 33 برابر شد و در سال 2006 به 6100 تن افزايش يافت. در سال 2007 ، افغانستان تقريبا 93 درصد هروئين جهان را توليد کرد.

مدارک خوبي از دست داشتن سيا در چنين فعاليت هايي در تاريخ اين نهاد اطلاعاتي وجود دارد. ويليام بلوم نويسنده و محقق انگليسي در کتاب " کشور ياغي " مي نويسد سيا نيروهاي ملي گراي شکست خورده چيني را در برمه سازماندهي کرد. اين سازمان اطلاعاتي چشمان خود را به روي اين واقعيت بست که اين سربازان در حقيقت به مهره‌هاي بزرگ مواد مخدر در مثلت طلايي -- برمه ، تايلند و لائوس-- تبديل مي‌شدند.  

پرواز خصوصي اير امريکا سيا ، مواد مخدر را در سراسر منطقه جنوب شرق آسيا جا به جا و از مناطقي که هروئين توليد مي شد راهي بازار و دست مشتريان غربي مي‌کرد.

هوفينگتون پست به نقل از رون پل از نمايندگان سابق جمهوريخواه در مجلس نمايندگان امريکا مي نويسد قاچاق مواد مخدر همانند معدن طلا براي کساني است که مي‌خواهند براي تامين مالي طرح‌هايي که از راه قانوني نمي توانند آن را تامين مالي کنند ، به دنبال کسب پول هستند. اين موضوع کاملا بديهي است که سيا در معاملات قاچاق مواد مخدر عميقا فعاليت داشته است. 

اين نماينده سابق جمهوريخواه مجلس نمايندگان امريکا در ادامه مي‌گويد سيا در رسوايي‌هاي ايران کنترا بسيار دخيل بوده است.

ژنرال محمود گاريف از فرماندهان سابق ارتش روسيه در زمان حمله به افغانستان 20 اوت سال 2009 در مصاحبه با تلويزيون آر تي اعلام کرد امريکا قصد متوقف کردن توليد مواد مخدر در افغانستان را ندارد چرا که با آن هزينه حضور نظامي خود را در اين کشور تامين مي‌کند.

وي در ادامه اظهارات خود تاکيد کرد امريکايي‌ها خودشان پذيرفتند که مواد مخدر اغلب با هواپيماهاي امريکايي از افغانستان خارج مي شود. قاچاق مواد مخدر در افغانستان براي آنها سالانه حدود 50 ميليارد دلار درآمد دارد که به طور کامل هزينه هاي مرتبط با نيروهاي نظامي آنها را در افغانستان تامين مي‌کند.

شايد با توجه به مطالب مطرح شده توضيح اين موضوع چندان دشوار نيست که چرا امريکا ، ايتاليا ، آلمان و ژاپن را در جنگ جهاني دوم تنها در مدت سه و سال و نيم شکست داد در حالي که 12 سال درگير کشور 30 ميليون نفري افغانستان است و هنوز هيچ پيروزي بدست نياورده است.

آيا اين موضوع ممکن است که امريکا اصلا قصد پيروزي در جنگ با تروريست را نداشته باشد؟ اما به جاي آن چنين ميدان مبارزه اي را مرکز پرمنفعت براي استفاده از کشت خشخاش و توليد مواد مخدر افغانستان سودمند مي‌بينيد؟ 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.