به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ؛ در گزارش گروه صلح هلندي «آي کا وي پاکس کريستي IKV Pax Christi» آمده است پولي که در هفت شرکت توليد کننده اين قبيل سلاح ها سرمايه گذاري شده است از 43 ميليارد دلار به 24 ميليارد دلار (معادل 17 ميليارد يورو) کاهش يافته است.
علت اصلي اين کاهش توقف فعاليت شرکت لاکهيد مارتين در ساخت مهمات خوشه اي است.روس بوئر نويسنده مشترک اين گزارش اعلام کرد:« هنوز بسياري از موسسات مالي به سرمايه گذاري در توليد اين مهمات ادامه مي دهند.»
اين گزارش در پايتخت دانمارک منتشر شد زيرا که دولت دانمارک ممنوعيت سرمايه گذاري در بخش توليدکنندگان بمب هاي خوشه اي را زيرنظر دارد. هم اکنون اين بمب ها در نه کشور توليد مي شوند.
وي گفت از منظر اخلاقي، بررسي تعداد شرکت هاي علاقه مند به سرمايه گذاري در اين بازار اهميت زيادي دارد.اين گروه هلندي فهرست 139 موسسه مالي را که در اين صنعت سرمايه گذاري مي کنند ارائه کرد که در سال 2012 تعداد آنها 137 شرکت بوده است.
بانک آمريکايي جي پي مورگان و بانک دويچه از جمله اسامي مشهور در اين فهرست هستند. اکثريت اين شرکت ها (67 شرکت) آمريکايي هستند، 23 شرکت متعلق به کره جنوبي و 19 شرکت نيز چيني هستند. هيچ يک از اين کشورها کنوانسيون مهمات خوشه اي را که در اوت 2010 اجرا شد امضا نکرده اند. 113 کشور تا دسامبر 2013 اين کنوانسيون را امضا کردند که استفاده، توليد، ذخيره سازي و انتقال مهمات خوشه اي را ممنوع مي کند.
با اينکه انگليس، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن و سوئيس به اين کنوانسيون ملحق شده اند اما شرکت هاي اين کشورها در فهرست هاي سرمايه گذاران مهمات خوشه اي هستند. همه موسسات مالي که سياست هايي در مخالفت با سرمايه گذاري در توليد بمب هاي خوشه اي اعمال کرده اند از کشورهاي عضو اين کنوانسيون هستند. بمب هاي خوشه اي را مي توان با استفاده از هواپيما يا توپخانه شليک کرد که در نتيجه آن صدها بمب کوچک در منطقه اي وسيع پخش مي شود.
انتهای پیام /