به گزارش حوزه تئاتر
باشگاه خبرنگاران ، شبنم مقدمی از جمله بازیگران مطرح تئاتر، سینما و تلویزیون پس از تماشای نمایش "در شوره زار" طی یادداشتی نظر خود را نسبت به این اثر این طور ارائه کرده است، وی در این یادداشت نوشته است که تا به حال فرصت هایی پیش آمده که بخواهم با حسین کیانی همکاری داشته باشم اما متاسفانه این فرصتها تبدیل به همکاری نشده است. البته من همیشه در جریان کارهای ایشان هستم و آثارشان را پیگیری میکنم. میدانم که این کارگردان طرفدار آشتی ادبیات و تئاتر است و ادبیات را مایه پیشرفت و مباهات تئاتر میداند. من هم با ایشان موافقم و معتقدم که اگر ادبیات را از تئاتر بگیریم ظلم بزرگی به هنر نمایشی کردهایم.
در حال حاضر در وضعیتی هستیم که متاسفانه نمی توانیم به طور دقیق تعیین کنیم چه نمایشی را میتوان تئاتر نامید و چه نمایشی از این تعریف خارج است. بنابراین وقتی در این شرایط با نمایشنامه و نمایشی خوب مثل "در شوره زار" رو به رو میشویم که هم از نظر نگارش و هم از نظر موقعیتهای داستانی کاملا فکر شده و درست است، فرصتی برای تامل برایمان فراهم آماده است و این اتفاق در آخرین کار حسین کیانی یعنی نمایش خوب در شوره زار برای تماشاگر میافتد.
در این نمایش تماشاگر بیدار میشود و برای من هم همین مهم است. چراکه معتقد نیستم تئاتر برای سرگرمی تماشاگر روی صحنه میرود. بیدار سازی تماشاگر مسئولیت نویسنده است. تماشاگر هم با همین نگاه در آثار حسین کیانی، به دنبال اندیشه میگردد.
این نمایش من را به خودم نشان داد و خویش را در من بیدار کرد. این نمایش قصد دارد تا به تماشاگر بفهماند که اگر دودی به چشممان می رود ناشی از چیست. در شوره زار به تماشاگر فرصت می دهد که خودش را در نمایشنامه پیدا کند. عملکردش را بسنجد و ارزیابی کند. بفهمد که باید به عنوان فردی از جامعه بزرگ بشریت در چه بخش هایی خود را اصلاح کند.
روی صحنه بودن نمایش هایی مثل در شوره زار باعث اعتبار تئاتر ایران است. باعث می شود دیگرانی خارج از این حوزه به تماشای این اثر بنشینند و چیزهایی هم بیاموزند.
در این نمایش همین طور بازی های درخشانی از بازیگران می بینیم. بازیگرانی که هرکدامشان به تنهایی یک قطب و جریان در تئاتر محسوب می شوند و ترکیب و حضورشان در کنار یکدیگر یک اتفاق خوب را در صحنه برای تماشاگر رقم میزند.
در شوره زار همچنین نمایشی است پر محتوا و در اثنای آن به یک واقعیت تلخ اجتماعی و یک اتفاق زیست محیطی هم اشاره میشود. شاید حافظه تاریخی ما و مشغولیتهای روزمره مان برای یادآوری این واقعیتها یاریمان نکند. اما این نمایش تلنگری است برای به خاطر آوردنشان. به نظر من این یادآوری در شوره زار حتی به صورت ضمنی و غیر مستقیم هم رخ نمیدهد بلکه کاملا برجسته و پررنگ است. چراکه اساسا مبنای دراماتیک نمایش بر این واقعیت بنا شده است.
بیمارانی بیبضاعت که به حال خودشان رها شدهاند و حالا برای گریز از مرگ چاره میجویند. حسین کیانی محل این واقعه را شوره زار انتخاب کرده است تا اشارهای درست و به جا هم به یک اتفاق دیگر داشته باشد. چیزهایی که هست اما گاهی از خاطرمان محو میشود و این نمایش ما را به آن ها باز میگرداند.
نمایش در شوره زار کاری از گروه تئاتر چریکه است که هر شب ساعت 20 در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به کارگردانی و نویسندگی حسین کیانی به روی صحنه میرود. این اثر نمایشی در 90 دقیقه داستان گروهی از افراد را روایت میکند که در شوره زاری گرفتار آمده اند و حالا برای رهایی از مرگ و نابودی به دنبال چاره هستند.
گفتنی است، مجید صالحی، رویا میرعلمی، علی سلیمانی، سینا رازانی، فهیمه امن زاده، احمد ساعتچیان، وحید رهبانی و فریده سپاه منصور در این نمایش به ایفای نقش می پردازند. علاقهمندان به تماشای این نمایش می توانند برای رزرو بلیط با شماره 09353385657 تماس گرفته یا از طریق سایت www.tamashakhaneh.ir/ticket اقدام به خرید بلیط آن نمایند.
انتهای پیام/ص