شایگان ادیبی وجود ظرفیت های بالقوه در منابع آب و خاک و شرایط مساعد جوی را از دیگر مولفه های تولید برنج های ممتاز و با کیفیت در این استان اعلام کرد و افزود: برنج های صدری دم سیاه، حسن سرایی، طارم، هاشمی و علی کاظمی جزو بهترین نوع برنج متناسب با ذائقه هر مصرف کننده داخلی و خارجی است.
رییس انجمن برنج گیلان هم وجود دشت های حاصل خیز ، تجربه پربار کشاورزان و دانش کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی را از دلایل ارتقای کیفت برنج تولید شده در گیلان دانست و گفت: ترکیب این عوامل شرایط تولید سالم ترین برنج را در این استان مهیا کرده است.
کامران صنعتی برقی با بیان اینکه 300 هزار بهره بردار برنج در گیلان سالانه بیش از 700 هزار تن برنج سفید استحصال و به بازارهای مصرف عرضه می کنند افزود: با تولید این میزان برنج غذای بیش از یک چهارم جمعیت کشور تامین می شود./ش