به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران،افشای برنامههای جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا(NSA) توسط "ادوارد اسنودن" پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان سیا، که در ماه ژوئن سال جاری میلادی از بسیاری کشورها و مقامات جهان پرده برداشت، واکنشهای بسیاری را در سراسر جهان برانگیخت.
این جاسوسیها که بر اساس اسنادی که ادوارد اسنودن در اختیار روزنامه آمریکایی واشنگتنپست گذاشته است، در قالب برنامه وسیعی تحت عنوان "پریزم (PRISM) " از مردم سراسر جهان بویژه اروپا انجام شده است، حاکی از منبع بیپایان تناقضات قانونی داخلی کشور آمریکا و قوانین بینالمللی است.
در این بین اسناد جدیدی که روزنامه آمریکایی واشنگتنپست از ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق سیا و افشاگر برنامههای جاسوسی آمریکا به دست آورده نشان میدهند آژانس امنیت ملی روزانه میلیاردها سابقه مکالمه تلفنی را گردآوری میکند تا مکان کاربران گوشیهای همراه را در سرتاسر جهان ردیابی کند.
افشاگریهای ادوارد اسنودن، حاکی از دسترسی این آژانس، به اطلاعات شرکت اپل بود.
در واکنش به اتهام مطرح شده اسنودن، شرکت اپل این اتهام را رد میکرد اما تردید مقامات کاخ سفید در استفاده از تلفنهای هوشمند اپل بار دیگر شرکت اپل را خبرساز کرده است.
ممنوعیت استفاده اوباما از گوشی آیفونباراک اوباما که چهارشنبه شب (4 دسامبر/ 13 آذر) در جمع گروهی از جوانان در مورد طرح جدید بیمه همگانی صحبت میکرد گفته است که پس از ورود به کاخ سفید، از سال 2009 میلادی تلفن همراه بلکبری دارد.
باراک اوباما که به گفته خودش مشتری وفادار شرکت بلکبری است افزود: "به دلایل امنیتی اجازه ندارد از تلفنهای هوشمند شرکت اپل، یعنی آیفون استفاده کند، اما از تبلت این شرکت یعنی آیپد استفاده میکند".
اعتراف اوباما به ممنوعیت استفاده از گوشی "آیفون" ساخت "شرکت اپل" در حالی بیان میشوند که پس از افشای جاسوسی آمریکا از تلفن همراه "آنگلا مرگل" صدراعظم آلمان، مجلس این کشور بر اساس لایحه جدید، استفاده از تلفنهای همراه ساخت "شرکت آمریکایی اپل" برای مقامات آلمانی ممنوع کرده است.
در همین راستا پایگاه خبری شبکه العالم گزارش کرد: "ادوارد اسنودن" پیمانکار فراری سازمان جاسوسی آمریکا که هم اکنون به روسیه پناهنده شده است، چندی پیش فاش کرد آژانس امنیت ملی آمریکا از تلفنهای هوشمند ساخت شرکت اپل موسوم به آیفون از 35 تن از سران کشورهای جهان جاسوسی میکند. کمی بعد هم مشخص شد که این آژانس از سال 2002 تلفن آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را شنود کرده است.
انتشار این خبر باعث خشم مقامات آلمانی از جمله اعضای پارلمان این کشور شد، به طوری که نمایندگان دو حزب اصلی "بوندستاگ" (پارلمان آلمان) لایحهای تقدیم مجلس کردهاند که به موجب آن نمایندگان و مقامات ارشد دولت از به کار بردن تلفنهایی که مجهز به نرم افزار ضدجاسوسی نیستند، منع میشدند.
بعد از تقدیم این لایحه به پارلمان مشخص شد که نرم افزارهای ضد جاسوسی روی تلفنهای هوشمند آیفون اجرا نمیشوند، از این رو مقامات آلمانی از استفاده از این تلفن منع شدند.
"روسیا الیوم" به نقل از منابع رسمی آلمانی نوشت، با وجود اینکه میتوان از برنامههای ضد جاسوسی دیگری که از سوی دفتر امنیت اطلاعات آلمان فدرال تایید شود برای تلفنهای هوشمند استفاده کرد، اما درحال حاضر دولت آلمان تصمیم گرفته است استفاده از آیفون را برای مقامات خود ممنوع کند.
به گزارش "العالم" رسانههای آلمانی معتقدند اجرا نشدن نرم افزار ضدجاسوسی روی آیفون به دلیل یک توافق محرمانه میان آژانس امنیت ملی امریکا با شرکت اپل است که بر اساس آن این تلفنها قادرند علاوه بر ارسال دادههای خاص، از برنامه ضدجاسوسی نیز عبور کنند. اگرچه این تفسیر از حد یک فرضیه فراتر نمیرود اما ممنوعیت کاربرد این محصول شرکت اپل(آیفون) برای رئیس جمهور آمریکا خود مهر تاییدیست بر آنچه، قابلیت جاسوسی سازمانهای امنیتی آمریکا از طریق گوشیهای تلفن آیفون عنوان شده است.
اپل از سال 2007 تا کنون بیش از 50 میلیون آی فون فروخته و کارشناسان فناوری و آژانسهای اعمال قانون تلاش زیادی میکنند تا به قابلیتهای این دستگاهها برای تحقیقات قانونی پی ببرند.
بر اساس گزارشی که، در وبسایتی به نام "آیفون ترکر" (ردیاب آیفون) منتشر شد، تلفنهای موبایل محصول شرکت "اپل" بدون اطلاع صاحبان خود موقعیت جغرافیایی آنها را ردیابی کرده و این اطلاعات را ذخیره میکنند.
طبق این اطلاعات، ظاهرا کار ردیابی کاربران توسط دستگاه موبایل آیفون از ماه ژوئن سال 2010 و همزمان با عرضه نسل جدید این موبایلها، آیفون 4، آغاز شده است.
دو پژوهشگری که وجود این فایل ردیاب در تلفنهای آیفون را کشف کردهاند با هدف آگاه ساختن صاحبان این نوع موبایل این موضوع را برملا کردهاند.
به گزارش شبکه خبری سیانان، شرکت "اپل" تاکنون در این مورد هیچ واکنشی نشان نداده است.
این دو پژوهشگر نرمافزاری را بر روی وبسایت "آیفون ترکر" نصب کردهاند که هر کاربری با مراجعه به آن میتواند با وارد کردن شماره تلفن خود نقشه کاملی از موقعیت جغرافیایی خود را که توسط شرکت "اپل" ضبط و ذخیره شده است ببیند.
این دو پژوهشگر به نامهای" السدر آلن" و "پیت واردن" میگویند که این اطلاعات روی تلفن آیفون نسل سوم یا آیپدهای محصول شرکت "اپل" و کامپیوترهایی که با این وسایل مرتبط هستند ضبط میشوند. آنها میگویند هنوز هیچ مدرکی به دست نیاوردهاند که نشان دهد این اطلاعات همزمان با ذخیره شدن به شرکت "اپل" نیز منتقل میشوند یا خیر.
این دو پژوهشگر میافزایند: "شرکتهایی که سرویس موبایل در اختیار مردم میگذارند معمولا اطلاعات مشابهی را به عنوان بخشی از سرویس و کار روزانه خود جمعآوری میکنند، ولی این اطلاعات همواره در بخشهایی غیر قابل دسترسی در این شرکتها ذخیره میشوند که در دسترس همگان نیست. در بسیاری از کشورها دسترسی به یک چنین اطلاعاتی از سوی پلیس یا مراجع دیگر، مستلزم داشتن جواز از دستگاه قضایی است. اما در مورد نمونه تلفنهای آیفون، این اطلاعات در خود تلفن ذخیره شده و بنابراین هر کسی که این وسیله را در اختیار بگیرد میتواند به اطلاعات مربوط به رفت و آمدهای صاحب تلفن دست پیدا کند."
شبکه خبری سیانان از قول این دو پژوهشگر مینویسد که ظاهرا اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی کاربران آیفون به صورت نامنظم و موردی و از طریق برجهای مخابرات امواج ماهوارهای برای شبکه تماس این تلفنها جمعآوری میشوند.
هنوز دلیل جمعآوری این نوع اطلاعات توسط شرکت "اپل" مشخص نیست، ولی این دو کارشناس میگویند: "یکی از حدسهای ما این است که شرکت اپل در حال بررسی و ابداع نرمافزار جدیدی است که به سابقه کاربران و به خصوص موقعیت جغرافیایی آنها نیاز دارد. اما البته این صرفا حدس و پیشبینی است".
به گفته این کارشناسان، "ولی این واقعیت که اطلاعات در صورت تغییر محل جغرافیایی کاربران روزآمد و ذخیره میشود ثابت میکند که وجود چنین برنامهای در تلفنهای آیفون تصادفی نیست".
شبکه خبری سیانان میافزاید که تعدادی از صاحبان تلفنهای آیفون به انتشار این خبر واکنش خشمگینانهای نشان دادهاند.
سردبیر یک وبسایت تکنولوژی کامپیوتری در مطلبی مینویسد: "با مراجعه به نرمافزاری که روی وبسایت آیفون ترکر نصب شده است توانستم نقشه کامل تمام نقاطی را که طی یک ماهه گذشته بودهام ببینم. تمام این اطلاعات در مورد رفتوآمدهای من نه توسط کارآگاههای خصوصی و نه توسط افبیآی، بلکه به خاطر همراه داشتن یک تلفن آیفون ردیابی و ذخیره شده است".
او میافزاید که وی و شاید بسیاری دیگر از کاربران مشکلی ندارند که موقعیت جغرافیایی و رفتوآمدهایشان افشا شود، ولی آن چه که غیرعادی و نگرانکننده است این است که تمام این اطلاعات در وسیلهای کوچک در جیب یا کیفدستی همراه ماست و هر لحظه ممکن است به دست این و آن بیفتد.
تحقیقات جدید نشان می دهد مجرمانی که از آیفونهای اپل استفاده میکنند، ممکن است بدون آن که خود بخواهند اطلاعات زیادی را در اختیار پلیس قرار دهند که میتواند بر ضد آنها استفاده شود.
به گزارش تلگراف، در حالی که پلیس برای ردیابی مجرمان از تلفنهای همراه استفاده میکند، کارشناسان معتقدند آیفونها اطلاعات دقیقتری را در این مورد در اختیار پلیس قرار میدهند.
جاناتان زدزیارسکی، هکر سابق که اکنون به مسوولان اعمال قانون آمریکا آموزش میدهد چگونه اطلاعات را از تلفنهای همراه استخراج کنند، در این باره گفت: در طراحی آیفونها نکات امنیتی بسیار زیادی به کار رفته است که باعث شده است این وسایل اطلاعات شخصی بیشتری نسبت به هر وسیله دیگر در خود داشته باشند.
این وسایل زندگی مردم را سازماندهی میکند و اگر شما در حال انجام دادن جرم هستید، ممکن است چیزی در این مورد در تلفن همراه شما وجود داشته باشد.
"زدزیارسکی" در این باره به "دیلیتلگراف" گفت که مسائل امنیت در آیفونها چندان مورد توجه قرار نگرفته است. چرا که این تلفنها برای مصرف کنندگان معمولی طراحی شده و مانند بلک بریها نیست که با اهداف تجاری ساخته شده باشد.
برای مثال میتوان به حافظه ثبت اطلاعات صفحه کلید اشاره کرد که برای اصلاح غلطهای املایی طراحی شده است، اما یک کارشناس میتواند با کمک آن هر چیزی را که در بین 3 تا 12 ماه گذشته روی این گوشی تایپ شده، استخراج کند.
به علاوه هر زمان سیستم نقشه برداری داخلی آیفونها از کار بیفتد، این وسیله از آخرین موقعیت تلفن همراه یک تصویر تهیه کرده و آن را ذخیره میکند. به این ترتیب محققان و بازپرسان میتوانند به صدها تصویری که به این شکل در این گوشی ذخیره شدهاند، دسترسی پیدا کنند و متوجه شوند شخصی در یک محدوده زمانی خاص کجا بوده است.
یک خصوصیت دیگر که این تلفن دارد " geo tagها" نام دارد. تصاویر آیفون دارای این تگهای جغرافیایی است و اگر این تصاویر به صورت آنلاین پست شوند، پلیس قادر است با توجه به این تگها متوجه شود که تصویر مورد نظر در کجا تهیه شده و با استفاده از شماره سریال گوشی به مالک آن دسترسی پیدا کند.
سم برادرز که یک شرکت تحقیقاتی در زمینه تلفنهای همراه است در این باره گفت: افراد بسیار کمی هستند که بدانند چگونه میتوان این اطلاعات را از تلفن همراه حذف کرد.
ردیابی صدها میلیون تلفن همراه توسط آژانس امنیت ملی آمریکاآژانس امنیت ملی آمریکا روزانه صدها میلیون تلفن همراه را ردیابی میکند. بر اساس گزارش واشینگتن پست، آژانس امنیت ملی آمریکا روزانه حدود پنج میلیار داده مکانیابی تلفنهای همراه را در سراسر جهان جمعآوری میکند.
این گزارش که چهارشنبه (4دسامبر- 13 آذر) بر روی سایت واشینگتنپست منتشر شده حاکی از آن است آژانس امنیت ملی آمریکا نه مکان تردد صاحب تلفن همراه را ردیابی میکند بلکه قادر است پروندهای از تماسهای تلفنی او گردآوردی کند.
ورود به شبکههای تلفن همراه در سراسر جهانبر اساس گزارش واشینگتن پست، دادههای اطلاعاتی صدها میلیون تلفن همراه روزانه توسط آژانس امنیت ملی آمریکا بررسی میشوند.
ادوارد اسنودن سندیمحرمانه به تاریخ ماه مه سال 2012 میلادی در اختیار واشینگتن پست قرار داده است که در آن آژانس امنیت ملی آمریکا اعتراف کرده است این برنامه از "توانایی ما برای جمعآوری، پردازش و ذخیره" اطلاعات فراتر است.
مقامات آمریکایی در مقابل در گفتگو با واشینگتن پست فعالیت مربوط به برنامه جمعآوری دادههای مکانیابیتلفنهای را قانونی خواندهاند و گفتهاند که این برنامه "اهدافی در خارج از کشور" را دنبال میکند. مقامات آمریکایی تأکید کردهاند که شهروندان آمریکایی هدف این برنامه نیستند.
توضیح آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد چگونگی فعالیت خودیکی از کارمندان آژانس امنیت ملی آمریکا با اجازه این آژانس، برای واشینگتن پست توضیح داده است که این برنامه چطور کار میکند. او توضیح داده که آژانس امنیت ملی به اتصال به کابل شبکه وارد شبکه جهانی تلفنهای تلفن همراه میشود.
به این ترتیب کارشناسان آژانس میتوانند هر تلفن همراهی را در سراسر جهان پیدا کند، حرکت دارنده آن را دنبال و پیشبینی و حتی ارتباطهای مخفی میان دو یا چند نفر را پیدا کند.
این برنامه همچنین دارای ابراز تجزیه و تحلیلی است که میتواند اطلاعات را بر اساس الگوهای حرکتی الک(غربال) کند و شبکههای ارتباطی مظنونان به فعالیتهای تروریستی را فاش کند.
به این ترتیب آژانس امنیت ملی آمریکا با ورود به شبکههای مختلف تلفن همراه در سراسر جهان به صورت اتفاقی دادههای مکانیابی شهروندان آمریکایی را هم جمعآوری میکند.
برنامه جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا سازمان امنیت ملّی آمریکا یکی از سازمانهای جاسوسی است که از جو بوجود آمده از "حملات 11 سپتامبر" بیشترین استفاده را نمود و پس از آن، برنامه جاسوسیای را با نام غیر رسمی "Stellar Wind" و نام مخفی "RAGTIME" آغاز نمود. دستور این عملیات جاسوسی توسط "جورج بوش" صادر شد و به موجب این دستور سازمان امنیت ملّی آمریکا مامور شد که به جمع آوری اطلاعات ارتباطی – الکترونیکی گستردهای درباره شهروندان آمریکایی و جاسوسان احتمالی مرتبط با آنها بپردازد. این اطلاعات از راه ارتباطات ایمیلی، مکالمات تلفنی، جابجاییهای مالی و فعالیتهای اینترنتی شهروندان آمریکا جمع آوری میشد.
این فرایند چنانکه مشخص شده است در دوره باراک اوباما نیز در جریان بوده است و به موجب اختیاراتی که دولت آمریکا به آژانس امنیت ملی این کشور تفویض کرده انجام میشود. این سازمان آمریکایی مکانهای کاربران گوشیهای همراه و حرکتهای آنها از یک نقطه به نقطهای دیگر را ردیابی میکند تا اطلاعات بیشتری از سوژه هدفگذاری شده جمعآوری کند.
"PRISM" برنامه مشترک فوقمحرمانهای بین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، افبیآی و سیا است که با چندین شرکت ارائه دهنده خدمات فنآوری و مخابراتی برای دریافت اطلاعات کاربران این شرکتها منعقد شده است. "ادوارد جوزف اسنودن که از کارمندان یکی از شرکتهای طرف قرارداد (NSA) بود در ماه ژوئن اطلاعات بسیار محرمانهای را در اختیار روزنامههای واشنگتنپست و گاردین قرار داد".
این حرفیست که بزرگان مملکت ما می گویند امریکا دشمن ما ایرانیهاست.