سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رييس سازمان توسعه و نوسازي "معادن" و صنايع معدني ايران:

عمليات اكتشاف "معادن" دو برابر 100 سال اخير مي شود

رييس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران از برنامه دو برابر شدن عمليات اكتشاف معادن در كشور خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از ايميدرو،‌ مهدي كرباسيان كه در جمع هيات مديره انجمن توليدكنندگان فولاد سخن مي گفت در پاسخ به دغدغه فعالان اين بخش با اعلام مطلب فوق گفت: به زودي برنامه اي براي توسعه فعاليت هاي اكتشافي در معادن اجرايي مي شود به طوري كه 200هزار كيلومتر مربع از مساحت كشورمان را در بر مي گيرد.

وي در ادامه يادآور شد:‌ كل عملكرد اكتشاف در ايران طي 100 سال اخير تاكنون تنها 100هزار كيلومتر مربع از مساحت كشور را در بر گرفته است.

 كرباسيان ادامه داد: ارزش ذخاير 700ميليارد دلاري معادن ايران تنها بر اساس كشف 7درصداز كل ذخاير اعلام شده است در صورتي كه با عمليات هاي جديد اكتشاف به ارقام بالاتر خواهيم رسيد.

رييس هيات عامل ايميدرو چالش تامين مواد اوليه براي صنعت فولاد را مورد اشاره قرار داد و گفت:‌ تاكنون صنعت فولاد نتوانسته به صورت متوازن رشد كند به گونه اي هم اكنون بخش ذوب پيشتر از بخش هاي اكتشاف و توليد مواد اوليه حركت كرده است كه اين امر برنامه هاي توسعه اي فولاد را نامتوازن كرده است.

وي همچنين به برنامه گسترش حضور بخش خصوصي در توسعه صنعت فولاد اشاره كرد و گفت : در حال فراهم كردن مقدمات فراخواني هستيم كه بر مبناي آن مشاركت بخش خصوصي در طرح هاي معدني و صنايع معدني به 65 درصد و سهم دولت به 35درصد برسد اين در حاليست كه پيشتر سهم 49درصدي در طرح هاي مشاركتي براي دولت در نظر گرفته مي شد.

 كرباسيان افزود: حتي در صورت ابزار تمايل بخش خصوصي اين ميزان سهم دولت براي مشاركت در اجراي طرح ها باز هم كاهش مي بايد.

معاون وزير صنعت معدن وتجارت افق پيش روي اقتصاد كشور را اميدواركننده خواند و خاطرنشان كرد:‌ در هفته هاي اخير حتي شركت هايي كه طي 5 الي 6 سال اخير تمايل به حضور در طرح هاي معدني و صنايع معدني ايران را نداشتند براي اجراي پروژه ها و مشاركت،درخواست ارايه داده اند.

در اين نشست اعضاي انجمن توليدكنندگان فولاد خواستار تسهيل مسير ورود مواد اوليه به ويژه قراضه آهن به داخل كشور شدند. به گفته دبير اين انجمن در 10 سال گذشته با توجه به ظرفيت سازي هايي كه در توليد محصول فولادي و حتي شمش اين فلز شده است نياز داخل كشور به فولاد قابل تامين است.

رسول خليفه سلطان ادامه داد‌: واحدهاي توليد شمش نياز خود را با استفاده از قراضه آهن وارداتي تامين مي كرده اند اما با توجه به بالارفتن نرخ ارز آزاد ورود آن صرفه اقتصادي ندارد از همين رو از مسوولان تقاضا داريم بخشي از ارز مبادله اي را به واردات قراضه اختصاص دهند.

وي تاكيد كرد:‌ امروزه بخش قابل توجهي از اين ارز در اختيار تجار قرار دارد اما مطلوب آنست كه چنين ارزي در مسير توليد قرار گيرد. حميدرضا طاهرزاده عضو هيات مديره اين انجمن نيز گفت: در حال حاضر تعداد محدودي از بنادر كشور – آن هم در شمال- قادر به تخليه و بارگيري قراضه آهن به كشور هستند اما مي توان با فعال كردن بنادر جنوبي اين چالش را برطرف كرد.

وي تصريح كرد:‌در شرايط فعلي كه كشور افق هاي تازه را پيش رو دارد بايد زمينه را براي عملياتي شدن فعاليت هاي عمراني فراهم كرد تا وقفه اي در كار ايجاد نشود و مجبور شويم به واردات فولاد ز خارج روي بياوريم.

مجتبي حاج شفيعي مدير عامل فولاد ويان نيز اظهار داشت: هم اكنون توليدكنندگان فولاد با 30درصد ظرفيت مشغول به كار هستند بنابراين با فراهم كردن زمينه تامين مواد اوليه مي توان نياز به فولاد را برطرف كرد. از سوي ديگر احمد خوروش مدير عامل فولاد كوير كاشان گفت: از مسوولان تقاضا داريم در برنامه ريزي ها ،تمامي زنجيره توليد از معدن تا توليد محصول نهايي را در نظر بگيرند تا توسعه متوازن اجرا شود.

سيد بهادر احراميان مدير عامل مجتمع فولاد يزد تاكيد كرد: در حالي كه قرار است به سمت خصوصي شدن اقتصاد حركت كنيم بايد الزامات اين برنامه از جمله حذف قيمت گذاري دسترسي آسان به مواد اوليه را نيز داشته باشيم.

 وي افزود:‌ در اين مجتمع از بخش معدن تا توليد محصول نهايي برخوردار هستيم و عملكرد ما نشان مي دهد مي توان با مديريت صحيح هزينه سرمايه گذاري و توليد را به طور محسوسي كاهش داد.

 به گفته احراميان،‌ ايران در 10 سال گذشته رتبه دوم و سوم واردات فولاد را به خود اختصاص داده در حاليكه با امكانات موجود نياز به واردات را از بين برد و ارزبري را به حداقل رساند.

انتهاي پيام/
برچسب ها: عملیات ، اکتشاف ، معادن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.