سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

كريستين ساينس مانيتور:

توافق هسته اي ژنو و تقویت قدرت ايران در بازارهاي نفت جهان

روزنامه كريستين ساينس مانيتور در گزارشي نوشت : پس از امضاي توافق هسته اي ميان ايران و گروه 1+5 در ژنو ايران در حال تقویت موقعیت خود در بازارهاي نفت جهان است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ؛ در اين گزارش كه به قلم "ديويد آنگر" نوشته شده آمده است :مقامات ایران در حال حاضر در حال يافتن شرکای منطقه ای و سرمایه گذاران غربی برای کمک به بازسازی صنعت انرژی هستند. با توجه به انعقاد قرارداد هسته ای ، ایران نمي خواهد هيچ زماني را براي احیای صنعت انرژی آسيب ديده خود از دست بدهد.

اين گزارش در ادامه با اشاره به جايگاه ارزشمند ايران در بازارهاي نفت مي افزايد ، تحریم های بین المللی عليه ثروت عظیم نفت و گاز ایران قرار نیست یک شبه ناپدید شوند ، اما توافق هسته ای هفته گذشته ، درها را براي بازگشت ايران به تاثيرگذاري هرچه بیشتر در بازارهاي نفتي باز مي كند.

مقامات ایرانی در حال نزديكي به شركت هاي بزرگ نفتي غربی وسران دیگر کشورهای عضو اوپک هستند ، تا سهمي بزرگتر از بازارهاي بین المللی نفت را براي جمهوری اسلامی كسب كنند.

این می تواند اتفاق خوشايندي باشد، زيرا اختلال در عرضه نفت لیبی ، نیجریه و مناطق دیگر سرمایه گذاران را نگران كرده است.

مهدی ورزی، مشاور انرژی و عضو سابق شرکت ملی نفت ایران به رویترز گفت "موقعيت ایران پس از قرارداد ژنو تقویت شده است، اما هنوز راه طولاني در پيش است"

وي افزود:"خلاصه كلام این است که ایرانی ها نمی خواهند اوضاع را برهم بزند و نفت 100 دلاري را در معرض خطر قرار دهند ."

به همين دليل است كه محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران در سفر خود به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ، براي همکاری نزدیک با عربستان سعودی، یکی از قوی ترین متحدان امریکا در خاورمیانه، ابراز علاقه كرد. هنوز براي سفر رسمی مقامات ايران به رياض برنامه ريزي نشده است، اما در جريان اين سفر از ظریف در مورد روابط با رقیب اهل سنت ایران سئوال شد.

ظریف نيز در پاسخ گفت :"ما به عربستان سعودی به عنوان یک کشور مهم و موثر منطقه ای نگاه مي كنيم و به خاطر منافع منطقه در حال تلاش برای تقویت همکاری ها با اين كشور هستيم. " 

ایران نیز به دنبال شركت هاي نفتی غربی برای سرمایه گذاری بالقوه در بخش انرژی خود است. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، در هفته گذشته  به فايننشال تايمز گفت که او در تلاش برای بازگرداندن شرکت های نفتي اروپایی و امريكايي به ايران، با مقامات شركت هاي اروپايي ملاقات وبه طور "غير مستقيم" با سران شرکت های امريكايي ارتباط برقرار کرده است.

شركت هاي بزرگ نفت مانند توتال، شل، انی و استات اویل در دهه 90 در  صنعت نفت ایران سرمایه گذاری فراواني کردند، اما در سال های اخیر به دلیل تحریم های سختگیرانه تر سرمايه هاي خود را از ايران خارج كرده اند.

به عنوان بخشی از توافق ژنو ، در طول شش ماه آینده،ایالات متحده در ازای محدودیت غنی سازی اورانیوم ایران، تلاش هاي خود براي كاهش بيشتر فروش نفت ایران را ، متوقف خواهد كرد.

انتهای پیام / 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.