به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران؛ ارائه گزارش 100 روزه از عملکرد دولت یازدهم از زمان شروع فعالیت این دولت تا به امروز درحال حاضر به موضوع مورد توجه و خاصه مردم، مسئولین، سایتهای خبری و خبرگزاریها قرار گرفته است، از این رو مردم منتظرند تا دکتر روحانی رئیسجمهور کشورمان درپایان این 100 روز، گزارش جامعی را درباره اقدامات دولت یازدهم در حوزههای مختلف ارائه کند.
خبرها درباره چگونگي ارائه اين گزارش و شرح آن به مردم متفاوت است و هنوز دقيقا مشخص نيست كه محتواي اين گزارش شامل چه بندهايي است و آیا تنها منحصر به حوزه اقتصاد است یا بخشهای دیگری را هم دربرمیگیرد.
در طی چندماه گذشته، دولت تدبیر و امید تمام تلاش و همیت خود را به کار گرفته است تا مشکلات موجود در کشور به خصوص در بخش بهبود وضعیت معیشت مردم را حل کند؛ موضوعی که مردم منتظر هستند تا رئیسجمهور در گزارش 100 روزه خود به صورت شفاف درباه آن صحبت کند.
اهالی پاستور معتقدند كه گزارشهاي تهیه شده درباره عملکرد 100 روزه دولت یازدهم مستند و مبسوط است و همه دولتمردان مشغول مدون كردن آنها براي ارائه به مردم هستند به طوریکه
محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت درباره ارائه گزارش صد روزه دولت يازدهم به مردم، میگوید: در گزارشي كه از سوی دولت ارائه خواهد شد اقدامات انجام شده و اقدامات پيش رو در دولت یازدهم به صورت شفاف توضيح داده میشود.در گزارش حاضر قصد داریم رویکردی کلی را از عملکرد دولت یازدهم در طی چند ماه گذشته ارائه دهیم:
* حوزه فرهنگ و اجتماعبازگشایی خانه سینما در 21 شهریور همزمان با روز ملی سینما، مخالفت با ستاره کردن دانشجویان و بازگرداندن اساتید بازنشسته به دانشگاه 3 اقدام مهم و اساسی دکتر روحانی رئیسجمهور کشورمان در این حوزه در طی چند ماه گذشته بوده است.
رئیسجمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در جمع دانشجویان دانشگاه تهران گفت: باید عنوان دانشجوی ستارهدار را کنار بگذاریم ؛ دانشجو باید در فعالیت سیاسی و علمی آزاد باشد و خطوط قرمز اقدامات او مصالح و منافع ملی است.همچنین دکتر روحانی درباره بازگشت اساتید بازنشسته به دانشگاهها اظهار داشت: آنهایی که به خاطر اظهارنظر از دانشگاه کنار گذاشته شدهاند باید به دانشگاهها برگردند و همینطور مدیرانی که به خاطر اختلاف سلیقه کنار رفتهاند، باید دوباره برگردند، چرا که ما با یکپارچگی و وحدت ملی، انسجام و قدرت ملی را خواهیم آفرید.با وجود تلاش همه جانبه دولت اما هنوز مقولاتی همچون بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران، بیمه زنان سرپرست خانوار و تشکیل وزارت زنان از مهمترین موضوعاتی است که برخی اعتقاد دارند دولت باید در این راستا اقددامات جدی را انجام دهد.
* اقتصادبهبود سطح معیشت مردم، بهبود شرایط محیط کسب و کار برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری، مهار تورم، تکمیل پروژه پارس جنوبی و خصوصیسازی اقتصاد طبق اصل 44 قانون اساسی از مهمترین اقداماتی بوده است که دولت در طی چند ماه گذشته رویکرد جدی را نسبت به این حوزهها اتخاذ کرده است.
دولت دکتر روحانی در جریان ارائه «اصلاحیه قانون بودجه سال 92» به مجلس شورای اسلامی خواهان تغییر در تبصره 3 بند 1-27 قانون بودجه و کاهش سهم واگذاری شرکتها و کارخانههای دولتی از «37 هزار میلیارد تومان به سقف 5 هزار میلیارد تومان» شد. محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی رئیسجمهور در 9 آبان ماه طی سخنانی در مجلس بر«اراده و عزم برای خصوصیسازی در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل » تاکید کرد اما گفت که « نباید صرف به دست آوردن منابع این اموال را به گروهی غیرمردمی و شبه دولتی واگذار کنیم.» پیشنهاد دولت به معنای صرفنظر کردن از درآمد ناشی از واگذاری شرکتهای دولتی به «شبه دولتی» آن هم در شرایط کسر بودجه شدید بود.
مهار تورم نیز از دیگر وعدههای انتخاباتی دکتر روحانی بود ؛ به طوری که سیاستهای اعلام شده از سوی علی طیبنیا وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی و محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی رئیسجمهور بر این موضوع تاکید میکردند از این رو بنا بر آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران، دولت یازدهم توانسته است «روند افزایشی» نرخ تورم را در پایان مهرماه کاهش دهد.
با وجود اقدامات اقتصادی دولت یازدهم هنوز تدابیر ویژهای برای مقولاتی همچون استقلال بانک مرکزی، بازگرداندن قدرت و استقلال شورای پول و اعتبار، تقویت ارزش پول ملی و تامین مسکن ارزان و مهار قیمت آن در دولت یازدهم اتخاذ نشده است موضوعی که شاید در روزهای آینده شاهد تدابیر دولت در این حوزهها باشیم.
* سیاست داخلی
تلاش برای جلوگیری از خشکشدن دریاچه ارومیه، احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، ارائه آمار شفاف و دقیق به مردم و تقدیم منشور حقوق شهروندی به صورت لایحه به مجلس از مهمترین تدابیر دولت تدبیر و امید در طی چندماه گذشته در حل مشکلات داخل کشور بوده است.
دکترروحانی الهام امینزاده معاون حقوقیاش را مامور کرد تا شکایتهایی که در دولت قبل به خاطر نقد از افراد و رسانهها شده بود را پس از انجام بررسی ، مورد گذشت قرار دهند.
همچنین هیات وزیرانِ دولت یازدهم در جلسه 27 مرداد ماه مصوب کرد که کارگروه نجات دریاچه ارومیه با مسئولیت وزیر نیرو و عضویت وزرای جهاد کشاورزی، کشور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ایجاد شود، موضوعی که در دولت دهم توجه ویژهای به آن نشده بود.
* سیاست خارجی
سیاست خارجی از جمله حوزههایی است که به زعم صاحبنظران دولت یازدهم توانسته است در طی چند ماه اخیر عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد، موفقیت در مذاکرات با گروه 1+5 از مهم ترین دستاوردهای دولت تدبیر وامید در این حوزه بوده است.
بهبود روابط دوجانبه با کشورهای حاشیه خلیج فارس، شفافیت بیشتر در برنامه هستهای و جلوگیری از افزایش تحریمهای اعمالی علیه جمهوری اسلامی ایران از مهمترین اقدامات دولت یازدهم بوده است.
دولت یازدهم با حضور سازنده در مذاکرات با گروه 1+5 گام روبه جلویی را در این مذاکرات به نسبت گذشته ایجاد کرد.
برقراری اولین تماس تلفنی اوباما رئیسجمهور امریکا با رئیسجمهور کشورمان پس از انقلاب اسلامی ، دیدار جان کری و محمدجوادظریف در حاشیه شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل و گفتگوی این دو در مذاکرات ژنو درباره مسائل هستهای ایران، منزوی شدن رژیم صهیونیستی در پی اقدامات سازنده مقامات جمهوری اسلامی ایران، تصویب پیشنهادات ایران درباره خلع سلاح هستهای در مجمع عمومی سازمان ملل و تقویت روابط با کشورهای خلیج فارس از مهمترین رویکردهای دولت تدبیر وامید بوده است اما در این میان کاهش تحریمها از مهمترین دغدغههای اصلی مردم است که انتظار میرود دولتمردان در این راستا یه اتخاذ تدابیر مهمتری اقدام کنند.
حال با توجه به رویکرد چند ماه گذشته دولت یازدهم انتظار است دکتر روحانی رئیسجمهور کشورمان در پایان مهلت 100 روزه با نگاه و بیانی صریح و شفاف همانند گذشته گزارش جامعی را به مردم ارائه دهد.
انتهای پیام/
گزارش از فاطمه علیاصغری