به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به همراه کاترین اشتون چندین نشست با وزرای خارجه ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و روسیه داشت و در آنها طرفین بر سر مسائل مورد اختلاف برنامه هستهای ایران با یکدیگر گفتگو کردند.
حضور غیرمنتظره و از پیش برنامهریزینشده جان کری، ویلیام هیگ، لوران فابیوس و گیدو وستروله توجه بسیاری را جلب کرده بود.
به رغم این که دو طرف با خوشبینی از "پیشرفت و جو مثبت" مذاکرات سخن میگفتند این دور از گفتگوها بدون رسیدن به توافق قطعی به پایان رسید. گفته میشود مخالفت فرانسه با پیشنویس موافقتنامه و اصرار این کشور بر تعطیلی تاسیسات هستهای اراک یکی از عمدهترین دلایل به نتیجه نرسیدن این دور گفتگوها بود.
اشتون در این مصاحبه تاکید کرد : به نظر من، هیچ شکستی در کار نبود. ما سه روز طولانی و مذاکراتی بسیار سازنده و فشرده داشتیم، ولی همانطور که هم آقای ظریف و هم من در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفتیم، وقتی وارد جزئیات میشوید، خیلی مهم است بدانید که هنوز اختلاف نظرهایی هست که باید حل و فصل شوند.
ما دوباره بیستم نوامبر برمی گردیم، مذاکره کنندههایمان را هم با خودمان میآوریم و میخواهیم که پیشرفت کنیم.
وزیران گروهی که ما ۳+۳ مینامیم برای حضور در مذاکرات، به اینجا آمدند. آقای ظریف وزیر خارجه ایران و من، مذاکراتی نفر به نفر با بعضی از وزیران داشتیم. مذاکرات مختلفی انجام شد تا که بتوانیم موضوعات مورد بحث را حل و فصل کنیم. آنچه شاهدش بودید تعامل نزدیک با یکدیگر بر مبنای حسن نیت بود و این روند ادامه مییابد.
"این را که به نقطهای برسیم که بدانیم باید بعضی مسائل را بیشتر بررسی و درباره شان رایزنی کنیم و زمان لازم داریم، یک شکست نمیدانم. به نظر من، این موضوع بسیار بسیار مهمی است و ما این کار را به شیوهای مناسب انجام خواهیم داد"
ما کنفرانس مطبوعاتی مشترکی هم داشتیم و من بیانیهمان را از طرف هر دو طرف خواندم. ما برای چنین کاری توافق کردیم تا نشان دهیم که این روندی است که با آن، رو به جلو پیش میرویم.
اما روشن هم هست که طی سه روز گذشته دستاوردها در این مذاکرات کم نبود. وقتی نگاه می کنید سه روز پیش شکاف عمیقی بود بین دو طرف اما حالا اختلاف ها به چند مورد محدود شده است.
من پیگیرانه در این مذاکرات حضور داشتهام. قبلا هم همینطور بود و هدف این بود که بتوانیم به بیشترین پیشرفت ممکن برسیم. تا واقعا مسائل را درک کنیم، وارد جزئیات شویم و به نتیجه برسیم.
این را که به نقطهای برسیم که بدانیم باید بعضی مسائل را بیشتر بررسی و درباره شان رایزنی کنیم و زمان لازم داریم، یک شکست نمیدانم. به نظر من، این موضوع بسیار بسیار مهمی است و ما این کار را به شیوهای مناسب انجام خواهیم داد.
وی افزود : به مردم ایران همان چیزی را میگویم که به دیگر شاهدان این مذاکرات در سراسر دنیا گفتهام. این روند بسیار مهمی است و ما داریم آن را به درستی پیگیری می کنیم.
میدانیم که پای نگرانیها و منافع زیادی در میان است و میخواهیم مطمئن شویم که وقتی به توافق رسیدیم -چون معتقدم که خواهیم رسید- توافق خوبی باشد. توافقی که همه بتوانیم بگوییم توافق درستی است و ما را رو به جلو میبرد.
وی افزود : فرانسه یکی از کشورهای گروه ۳ + ۳ است. من خیلی خوشحال شدم که لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه همانند بقیه وزیران خارجه، به مذاکرات پیوست.
فرانسه نقشی سازنده در مذاکرات دارد. همیشه چنین نقشی داشته و معتقدم اینجا هم همین طور بود.
انتهای پیام/