محمدرضا اميري کهنوج عضو کميسيون کشاورزي مجلس در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: توليد زعفران به حمايت دولت و برنامه ريزي دقيق نياز دارد و با توجه به رقباي جدي و جديد که در بحث زعفران به ميان آمده اند اهميت اين کالاي قيمتي و ارزآور بيش از پيش به نظر مي رسد.
وي افزود: قيمت خريداري شده زعفران درسال جاري نسبت به سال گذشته کاهش يافته و سود صدهزار توماني از فروش هر کيلو گل زعفران به دلالان مي رسد.
نماينده کرمان، کهنوج و منوجان ادامه داد: افغانستان و چين در توليد زعفران با ايران رقابت مي کنند در حالي که اين رقابت در زمينه کيفيت به شمار نمي رود و کيفيت زعفران ايراني قابل مقايسه با ساير نقاط جهان نيست.
وي تصريح کرد: بيش از 90 تا 96 درصد زعفران دنيا در ايران توليد مي شود ولي سود آنچناني به کشور نمي رسد و نبود حمايت از توليد زعفران عامل اصلي به شمار مي آيد.
اين نماينده مجلس گفت: ميزان برداشت زعفران کشور حداکثر 4 کيلوگرم در هکتار است در حالي که افغانستان حدود 7 تا 10 کيلوگرم در هکتار برداشت دارد و توجه به افزايش کشت و برداشت در هکتار از لحاظ کمي و کيفي به پيشرفت اقتصادي و کشاورزي کمک مي کند.
وي افزود: مصرف زعفران به حوزه خوراکي و غذا محدود است و نگاه به خواص دارويي به تبليغ و کار کارشناسي و بررسي در رسانه نياز دارد.
اميري کهنوج تصريح کرد: صنعت بسته بندي در عرضه محصولات داراي اهميت بالايي است و بسته بندي حلقه ي گمشده صنعت زعفران است که در حال حاضر زعفران به صورت فله اي به کشورهايي نظير اسپانيا صادر مي شود و بعد از بسته بندي با قيمت بالا و ارزش افزوده فراوان به نقاط مختلف جهان فرستاده مي شود.
وي گفت: کاهش واسطه گري و افزايش قيمت موجب دلگرمي کشاورزان مي شود و مي توان از زعفران به عنوان يک محصول استراتژيک و همتاي نفت در ارزآوري و سرمايه گذاري استفاده کرد.
وي افزود: منحصر کردن محصول به چند استان ضعف تلقي مي شود و با مکان يابي و شناسايي استان ها به افزايش کاشت محصول سازگار اقليم دست پيدا کنيم.
وي در پايان گفت: کارشناسان با مطالعه وضعيت استان ها و توجه به استان هاي کم آب براي توليد زعفران به افزايش کمي و صادرات محصول نزديک مي شوند.
انتهای پیام/