سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبري روز جهاني كودك عنوان شد؛

غفلت مسئولين از كودكان جامعه/نبود اسباب بازي استاندارد براي كودكان

رئیس اداره سلامت وزارت بهداشت گفت: کودکان از تمام ابعاد در کشور مورد غفلت قرار گرفتند که نمونه بارز آن رایگان نبودن مهدکودک ها و پیش دبستانی ها است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ دکتر حامد برکاتی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت امروز 15 مهر در نشست خبری روز جهانی کودک گفت: باید توجه داشت به کودکان در تمامی حوزه ها توجه ویژه نمی شود و این غفلت  به شکلی  است که گروه های سنی دیگر را در بر می گیرد، نمونه این غفلت این است که پیش دبستانی و مهدکودک ها رایگان نیستند . 
 
وی با بیان اینکه بازی کودکان در کشور مقفول مانده افزود:  تنها در تهران و برخی از شهرهای بزرگ امکانات بازی در پارک ها برای کودکان وجود دارد در صورتی که در استان های کوچک و شهرستان ها محیطی برای بازی کودکان وجود ندارد، همچنین اسباب بازی های کودکان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و همین عدم  استاندارد می تواند جان کودکان را به خطر بی اندازد. 
 
برکاتی در خصوص اقدامات حمایتی از کودکان در وزارت بهداشت عنوان کرد: بحث ساعت اول شیردهی به صورت پایلوت در بیمارستان های دوستدار کودک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال گذشته اجرا شده، اشکالات آن گرفته شده و از آبان ماه نیز  در 10 بیمارستان دیگر اجرایی خواهد شد و در صورتیکه به خوبی اجرا شود تا پایان سال حداقل در یکی از بیمارستانهای تحت پوشش کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا خواهد شد. 
 
وی به برنامه کودک سالم اشاره و اظهار کرد: یک بسته مدون  تحت سوانح و حوادث کودکان در سه سطح خانواده  و مراقبین کودک تدوین شده که بعد از تصویب به زودی اجرا خواهد شد. 
 
اجرای برنامه جامع تداخلات تکاملی کودکان در 8 استان کشور  
 
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص  افزایش آمار مسمویت کودکان با لوله باز کن ها در طی یک ماه اخیر  تصریح کرد: طبق  ماده 37 قانون پنجم توسعه کالاهای آسیب رسان باید توسط  وزارت بهداشت  احصا شود و اقدامات حمایتی صورت گیرد در پی چنین حادثه ای معاونت درمان وزارت بهداشت به کلیه روسای دانشگاه های علوم پزشکی نامه ای نوشت که طی 5 سال گذشته  تمام کالاهای آسیب رسانی که منجر به ایجاد آسیب در کودکان شدند را طی دو ماه اعلام کنند تا  بعد از بررسی این اطلاعات کالاهایی که نیاز  به مداخله و مذاکره با تولید کننده دارند را  شناسایی و برای کاهش این نوع آسیب ها  مذاکرات لازم را انجام نمایند. 
 
وی در بخش دیگر از سخنان خود ادامه داد: طبق آمار سلامت و جمعیت سال 89 ،29 درصد کودکان کشور به لحاظ  تکامل  تکمیلی حرکتی روانی و اجتماعی مشکل دارند که به همین منظور وزارت بهداشت برنامه جامع مداخلات تکامل کودکان از 4 ماهگی تا 59 ماهگی یعنی کودکان زیر 6 سال تدوین کرده  که در حال حاضر  این موضوع برای کلیه کودکان تا 12 ماهگی  تحت عنوان غربالگری تکامل در حال انجام است که در صورتی که کارشناس با توجه به پرسش نامه ها مشکلی را در کودک ببیند او را به متخصصین ارجاع می دهد که در حال حاضر  این طرح در 8 دانشگاه در حال اجرا شدن است.   
 
دانشجویان پزشکی  از آبان ماه با کودک سالم آشنا می شوند 
برکاتی در بخش دیگری از سخنان خود از آماده شدن بسته مراقبت جامع سلامت کودکان خبر داد و گفت:  این بسته آموزشی تا آبان ماه به دروس دانشجویان پزشکی اضافه می شود که  هدف اصلی آن بحث کودک سالم است، همچنین سند ملی رشد و تکامل همه جانبه کودکان در شورای عالی سلامت مورد تصویب اولیه قرار گرفته و دولت جدید هم در  پایان شهریور ماه از وزیر بهداشت برای تصویب نهایی آن درخواست مستندات کرده است. 
 
وی تصریح کرد:  با افزایش بهداشت و خدمات درمانی و مراقبتی در کشور میزان آمار مرگ و میر کودکان در کشور بر اثر بیماری های واگیر و اسهال کاهش پیدا کرده به طوری که  این میزان مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال  در سال 57 ،140 مرگ به اعضای هزار تولد زنده بوده تا پایان سال گذشته به 18 در هر هزار تولد زنده رسیده همچنین از 110مرگ به اعضای  هزار تولد زنده  در کودکان زیر یک سال امروز  به 16 در هر هزار تولد زنده رسیده است. 
 
برکاتی  با اشاره به اینکه طی دهه های 50 و60 بخش اعظمی از کودکان به دلیل بیماری های اسهالی و تنفسی فوت می کردند تاکید کرد:  برای کاهش مرگ و میر دو برنامه  مراقبت بیماری های اسهالی و مراقبت بیماری های تنفسی صورت گرفت  که منجر به کاهش مرگ و میر در کودکان در اثر این دو عامل شده است. 
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: طبق آخرین تحقیق  ما هیچ مشکل سوء تغذیه در کودکان نداریم ولی معضل چاقی در کودکان رواج پیدا کرده که باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم و برای کاهش آن برنامه ریزی کنیم./ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.