سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

برای داشتن حافظه بهتر چه بخوریم؟

کمبود تغذیه‌ای علاوه بر تاثیر بر عملکرد جسمی، می‌تواند بر عملکرد روانی و مغزی انسان نیز تاثیرگذار باشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،یافته‌های اندکی در مورد اثرات بلندمدت تغذیه بر یادگیری و رفتار وجود دارد ولی امروزه داده‌های حاصل از مطالعات مختلف نشان می‌دهد که سوءتغذیه دوران خردسالی با کاهش بهره هوشی (IQ) در طول زندگی همراه است.

برای وعده صبحانه شیر کم چرب، میوه، تخم مرغ پخته،قهوه، چای، پنیر کم چرب، نان سبوس دار می‌تواند مفید باشد. بهتر است خوراکی‌هایی نظیر نیمرو، سیب زمینیسرخ کرده، مربا، نان سفید، کیک و بیسکویت مصرف نشود.

دکتر درستی مصرف ماهی، سالاد، پنیر کم چرب، مرغ، گوشت قرمز کم چرب، سویاو ماست کم چرب را برای وعده ناهارمناسب دانست و ادامه داد: توصیه می شود که پیتزا، چیپس، غذاهای سرخ کرده و پرچرب و نوشابه‌های گازدار مصرف نشوند.

از مصرف گوشت گاو، سیب زمینی پخته، بلال، شیرینی‌هایی مانند پای میوه خودداری شود.

به گفته این متخصص تغذیه، مصرف ماهی، سبزیجات سبز، گوجه فرنگی، میوه، حبوبات در وعده شام می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه کمک کند.

چربی حیوانی اشباع شده، اسیدهای چرب ترانس و اضافه وزن می‌تواند موجب بروز دیابتو آسیب دائمی به سلول‌های مغزی شده و به شریان‌های مغزی آسیب رساند در نتیجه منجر به سکته شده و سلول‌های مغزی را از بین می‌برند.

این عوامل شامل الکل، رنگ‌ها، شیرین کننده‌ها و افزودنی‌های غذایی مصنوعی، کولاها و دیگر نوشابه‌های گازدار، انواع شربت‌ و تنقلات شیرین‌، نیکوتین، نان سفید و پرخوری است./س

برچسب ها: حافظه ، صبحانه ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.